Reclamă

Ținute purtate de Prințesa Diana care au încălcat protocolul regal

Deși au trecut 24 de ani de la decesul său, Prințesa Diana rămâne una dintre cele mai apreciate personalități din istoria recentă. Aceasta a impresionat o lume întreagă prin acțiunile caritabile în care s-a implicat, dar și prin stilul vestimentar aparte. Descoperă ce ținute purtate de Prințesa Diana au încălcat protocolul regal.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 10:09 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:06

Prințesa Diana a încălcat protocolul regal în nenumărate rânduri. De-a lungul timpului, aceasta s-a afișat în toate ținutele interzise unei femei din Familia Regală. Alegerile sale vestimentare au ridicat multe sprâncene și au făcut deliciul presei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La mijlocul anilor ’90, Diana a devenit întruchiparea trendului „revenge dressing” (n.r. îmbrăcăminte de răzbunare). După ce s-a despărțit de Prințul Charles în 1992, aceasta a început să poarte rochii scurte, mulate și cu decolteu generos, dar și-a însușit un stil masculin, cu pantaloni și sacou.

Unele dintre aparițiile Dianei din anii ’90, până la moartea ei în 1997, au încapsulat cu adevărat imaginea femeii care își celebrează independența.

Negru la petreceri

Într-un interviu televizat în seara zilei de 29 iunie 1994, Prințul Charles a mărturisit public pentru prima dată relația cu Camilla Parker Bowles. În aceeași seară avea loc petrecerea de vară Serpentine. 

Diana trebuia să poarte o rochie nouă pentru eveniment, însă brandul care o îmbrăca a lansat o declarație în acea zi care a făcut-o să se răzgândească. Prințesa a ales o rochie neagră, scurtă și mulată din garderoba ei,  semnată de designerul grec Christina Stambolian, potrivit Glamour. Diana a făcut istorie cu această apairiție.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu ținute purtate de Prințesa Diana în GALERIA FOTO!

În mod formal, femeile din familia regală se afișează în negru numai în timpul perioadei de doliu, scrie India Today. A fost singura culoare pe care a purtat-o ​​Regina Victoria zeci de ani după ce soțul ei a murit. Diana a reinventat negrul și l-a purtat inclusiv la evenimente festive. 

Reclamă

Mâini neacoperite

Purtarea mănușilor a fost o tradiție onorată multă vreme de membrii Familiei Regale, până la Prințesa Diana. Ea a renunțat la mănuși pentru că îi plăcea să facă contact cu oamenii atunci când îi întâlnea. Cu toate acestea, Regina Elisabeta le poartă aproape întotdeauna.

https://www.instagram.com/p/CGqVogWghnK

Adepta stilului androgin

Diana a fost văzută în mod regulat purtând pantaloni mulați, sport sau costume inspirate de stilul masculin. Prințesa Diana a fost adepta stilului androgin, deși femeile din familia regală sunt încurajate din copilărie să poarte rochii sau fuste. Aceasta este o tradiție care persistă până în prezent.

https://www.instagram.com/p/CAV0X7xgeKh

Rochii peste genunchi

Una dintre primele reguli pe care le-a încălcat a fost afișarea în rochii și fuste până la genunchi. În multe dintre aparițiile sale aceasta și-a pus în evidență picioarele atletice.

https://www.instagram.com/p/CHMP-Epgmkz

Haine casual

Fustele și bluzele lungi sunt piesele vestimentare protocolare din garderoba oricărei femeie din familia regală. Diana a ales deseori piesele vestimentare casual precum pantalonii scurți sau blugii largi din denim. 

Decolteu

Prințesa Diana și-a asumat, nu de puține ori, decolteul. O premieră pentru femeile din Familia Regală. Celebrele genți pe care le folosea pentru a-și acoperi pieptul atunci când cobora din mașină au rămas in istoria modei cu denumirea de ”genți pentru decolteu” (n.r. ”cleavage bags”).

Prințesa Diana poartă o rochie albastră peste genunchi și cu decolteu generos
Prințesa Diana și-a asumat, nu de puține ori, decolteul. O premieră pentru femeile din Familia Regală / Hepta
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×