Reclamă

Ținute purtate de Prințesa Diana care au încălcat protocolul regal

Deși au trecut 24 de ani de la decesul său, Prințesa Diana rămâne una dintre cele mai apreciate personalități din istoria recentă. Aceasta a impresionat o lume întreagă prin acțiunile caritabile în care s-a implicat, dar și prin stilul vestimentar aparte. Descoperă ce ținute purtate de Prințesa Diana au încălcat protocolul regal.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 10:09 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:23

Prințesa Diana a încălcat protocolul regal în nenumărate rânduri. De-a lungul timpului, aceasta s-a afișat în toate ținutele interzise unei femei din Familia Regală. Alegerile sale vestimentare au ridicat multe sprâncene și au făcut deliciul presei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La mijlocul anilor ’90, Diana a devenit întruchiparea trendului „revenge dressing” (n.r. îmbrăcăminte de răzbunare). După ce s-a despărțit de Prințul Charles în 1992, aceasta a început să poarte rochii scurte, mulate și cu decolteu generos, dar și-a însușit un stil masculin, cu pantaloni și sacou.

Unele dintre aparițiile Dianei din anii ’90, până la moartea ei în 1997, au încapsulat cu adevărat imaginea femeii care își celebrează independența.

Negru la petreceri

Într-un interviu televizat în seara zilei de 29 iunie 1994, Prințul Charles a mărturisit public pentru prima dată relația cu Camilla Parker Bowles. În aceeași seară avea loc petrecerea de vară Serpentine. 

Diana trebuia să poarte o rochie nouă pentru eveniment, însă brandul care o îmbrăca a lansat o declarație în acea zi care a făcut-o să se răzgândească. Prințesa a ales o rochie neagră, scurtă și mulată din garderoba ei,  semnată de designerul grec Christina Stambolian, potrivit Glamour. Diana a făcut istorie cu această apairiție.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu ținute purtate de Prințesa Diana în GALERIA FOTO!

În mod formal, femeile din familia regală se afișează în negru numai în timpul perioadei de doliu, scrie India Today. A fost singura culoare pe care a purtat-o ​​Regina Victoria zeci de ani după ce soțul ei a murit. Diana a reinventat negrul și l-a purtat inclusiv la evenimente festive. 

Reclamă

Mâini neacoperite

Purtarea mănușilor a fost o tradiție onorată multă vreme de membrii Familiei Regale, până la Prințesa Diana. Ea a renunțat la mănuși pentru că îi plăcea să facă contact cu oamenii atunci când îi întâlnea. Cu toate acestea, Regina Elisabeta le poartă aproape întotdeauna.

Adepta stilului androgin

Diana a fost văzută în mod regulat purtând pantaloni mulați, sport sau costume inspirate de stilul masculin. Prințesa Diana a fost adepta stilului androgin, deși femeile din familia regală sunt încurajate din copilărie să poarte rochii sau fuste. Aceasta este o tradiție care persistă până în prezent.

Rochii peste genunchi

Una dintre primele reguli pe care le-a încălcat a fost afișarea în rochii și fuste până la genunchi. În multe dintre aparițiile sale aceasta și-a pus în evidență picioarele atletice.

Haine casual

Fustele și bluzele lungi sunt piesele vestimentare protocolare din garderoba oricărei femeie din familia regală. Diana a ales deseori piesele vestimentare casual precum pantalonii scurți sau blugii largi din denim. 

Decolteu

Prințesa Diana și-a asumat, nu de puține ori, decolteul. O premieră pentru femeile din Familia Regală. Celebrele genți pe care le folosea pentru a-și acoperi pieptul atunci când cobora din mașină au rămas in istoria modei cu denumirea de ”genți pentru decolteu” (n.r. ”cleavage bags”).

Prințesa Diana poartă o rochie albastră peste genunchi și cu decolteu generos
Prințesa Diana și-a asumat, nu de puține ori, decolteul. O premieră pentru femeile din Familia Regală / Hepta
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×