Reclamă

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată. Decizia a fost luată în urma plângerilor oamenilor

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată. Artista a fost forțată să-și minimizeze problemele de alimentație. Swift a trebuit să-și reducă actul artistic și modul în care a ales să-și exprime experiența trăită cu problemele de alimentație. Oamenii au considerat jignitoare folosirea cuvântului „FAT” în videoclipul ei „Anti-Hero”.

Publicat: 28 octombrie 2022, 14:26

În timpul unei scene din videoclipul "Anti-Hero", Swift s-a uitat în jos la un cântar. În loc să apară greutatea ei în cifre, cuvântul "FAT" a fost afișat cu majuscule pe ecran. Unii oameni au considerat că imaginea este problematică. Mulți au spus că "întărește ideea că a fi gras este ceva foarte rău", potrivit unui articol de opinie din The Cut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum, planul cu cântarul a fost tăiat în întregime de Apple Music și YouTube. Piesa este inclusă pe albumul „Midnights”, potrivit Yahoo.com.

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” a fost eliminată

Dar imaginea era pur și simplu o reprezentare a luptei lui Swift cu problemele de alimentație. Fanii nu au înțeles ideea că Taylor a spus despre ea că se consideră „plinuță”. Au tratat totul ca pe o problemă de ordin general. Imaginea cu cântarul reprezenta de fapt problemele ei reale de imagine corporală atunci când se uită la cântar. Acest lucru trebuie văzut însă în contextul cu mărturisirile ei din trecut.

Taylor Swift, în baie, în scena cântarului
Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată / Profimedia Images

Cu alte cuvinte, nu este insuflată ideea că ea crede că a fi gras/grasă este un lucru rău. Taylor a vrut să transmită că a fost făcută să creadă că așa este.

Reclamă

Înainte de documentarul Miss Americana din 2020, unde a vorbit despre stiliștii și editorii care i-au lăudat corpul când era mai slabă, Swift a descris relația ei cu mâncarea ca fiind „nesănătoasă”. Miss Americana e un documentar fără ascunzișuri. Taylor Swift își evidențiază rolul de compozitoare și interpretă. De asemenea, ea evidențiază și rolul de femeie care schimbă lumea prin puterea vocii sale.

„M-am gândit că ar trebui să simt că voi leșina la sfârșitul unui spectacol sau în mijlocul acestuia”, a spus ea pentru Variety. Artista a mai spus că i-a mințit pe oameni că se hrănește echilibrat. „Fac multă mișcare, dar nu am mâncat”, erau de fapt cuvintele ei.

„Relația mea cu mâncarea a fost exact aceeași psihologie pe care am aplicat-o la orice altceva în viața mea: „Dacă am fost bătută pe umăr, am considerat că fac ceva bine”, a spus ea atunci. „Dacă mi s-a dat o pedeapsă, am considerat că am făcut ceva rău”.

Reclamă

Cum a fost fost construită imaginea lui Taylor Swift

Miss Americana a arătat cum a învățat să-și îmbrățișeze corpul indiferent de greutate și să-și repare relația cu mâncarea: „Dacă ești suficient de slabă, atunci nu ai fundul pe care și-l dorește toată lumea. Dar dacă ai suficientă carne pe tine pentru a avea un posterior proeminent, stomacul tău nu este suficient de plat. Totul este al naibii de imposibil”, a mai spus ea.

Experiența de viață a lui Swift se regăsește în trăirile multor persoane care au probleme legate de imaginea corporală. Potrivit Organizației Naționale pentru Femei, 78% dintre fetele de 17 ani descriu că sunt „nemultumite de corpul lor”. Peste 20 de milioane de femei suferă de o tulburare de alimentație semnificativă clinic de-a lungul vieții.

Eliminarea scenei din videoclipul lui Taylor Swift aduce, de asemenea, o discuție despre faptul că artiștii își reduc activitatea din cauza plângerilor din mediul online. În august, atât Lizzo, cât și Beyoncé au eliminat versurile din cântecele lor, după ce activiștii au descris unele cuvintele ca fiind jignitoare.

După cum a spus Jeff Ihaza de la Rolling Stone, „Este mulțumitor să vedem artiștii care fac de bunăvoie modificări la melodiile lor, ca o schimbare către un mod mai empatic de a gestiona controversele”.

Acum, Taylor Swift îl are alături și pe Joe Alwyn, iubitul ei. Acesta o sprijină în tot ceea ce face și o apreciază pentru felul în care și-a construit imaginea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×