Reclamă

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată. Decizia a fost luată în urma plângerilor oamenilor

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată. Artista a fost forțată să-și minimizeze problemele de alimentație. Swift a trebuit să-și reducă actul artistic și modul în care a ales să-și exprime experiența trăită cu problemele de alimentație. Oamenii au considerat jignitoare folosirea cuvântului „FAT” în videoclipul ei „Anti-Hero”.

Publicat: 28 octombrie 2022, 14:26

În timpul unei scene din videoclipul "Anti-Hero", Swift s-a uitat în jos la un cântar. În loc să apară greutatea ei în cifre, cuvântul "FAT" a fost afișat cu majuscule pe ecran. Unii oameni au considerat că imaginea este problematică. Mulți au spus că "întărește ideea că a fi gras este ceva foarte rău", potrivit unui articol de opinie din The Cut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum, planul cu cântarul a fost tăiat în întregime de Apple Music și YouTube. Piesa este inclusă pe albumul „Midnights”, potrivit Yahoo.com.

Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” a fost eliminată

Dar imaginea era pur și simplu o reprezentare a luptei lui Swift cu problemele de alimentație. Fanii nu au înțeles ideea că Taylor a spus despre ea că se consideră „plinuță”. Au tratat totul ca pe o problemă de ordin general. Imaginea cu cântarul reprezenta de fapt problemele ei reale de imagine corporală atunci când se uită la cântar. Acest lucru trebuie văzut însă în contextul cu mărturisirile ei din trecut.

Taylor Swift, în baie, în scena cântarului
Scena cântarului din videoclipul „Anti-Hero” al lui Taylor Swift a fost eliminată / Profimedia Images

Cu alte cuvinte, nu este insuflată ideea că ea crede că a fi gras/grasă este un lucru rău. Taylor a vrut să transmită că a fost făcută să creadă că așa este.

Reclamă

Înainte de documentarul Miss Americana din 2020, unde a vorbit despre stiliștii și editorii care i-au lăudat corpul când era mai slabă, Swift a descris relația ei cu mâncarea ca fiind „nesănătoasă”. Miss Americana e un documentar fără ascunzișuri. Taylor Swift își evidențiază rolul de compozitoare și interpretă. De asemenea, ea evidențiază și rolul de femeie care schimbă lumea prin puterea vocii sale.

„M-am gândit că ar trebui să simt că voi leșina la sfârșitul unui spectacol sau în mijlocul acestuia”, a spus ea pentru Variety. Artista a mai spus că i-a mințit pe oameni că se hrănește echilibrat. „Fac multă mișcare, dar nu am mâncat”, erau de fapt cuvintele ei.

„Relația mea cu mâncarea a fost exact aceeași psihologie pe care am aplicat-o la orice altceva în viața mea: „Dacă am fost bătută pe umăr, am considerat că fac ceva bine”, a spus ea atunci. „Dacă mi s-a dat o pedeapsă, am considerat că am făcut ceva rău”.

Reclamă

Cum a fost fost construită imaginea lui Taylor Swift

Miss Americana a arătat cum a învățat să-și îmbrățișeze corpul indiferent de greutate și să-și repare relația cu mâncarea: „Dacă ești suficient de slabă, atunci nu ai fundul pe care și-l dorește toată lumea. Dar dacă ai suficientă carne pe tine pentru a avea un posterior proeminent, stomacul tău nu este suficient de plat. Totul este al naibii de imposibil”, a mai spus ea.

Experiența de viață a lui Swift se regăsește în trăirile multor persoane care au probleme legate de imaginea corporală. Potrivit Organizației Naționale pentru Femei, 78% dintre fetele de 17 ani descriu că sunt „nemultumite de corpul lor”. Peste 20 de milioane de femei suferă de o tulburare de alimentație semnificativă clinic de-a lungul vieții.

Eliminarea scenei din videoclipul lui Taylor Swift aduce, de asemenea, o discuție despre faptul că artiștii își reduc activitatea din cauza plângerilor din mediul online. În august, atât Lizzo, cât și Beyoncé au eliminat versurile din cântecele lor, după ce activiștii au descris unele cuvintele ca fiind jignitoare.

După cum a spus Jeff Ihaza de la Rolling Stone, „Este mulțumitor să vedem artiștii care fac de bunăvoie modificări la melodiile lor, ca o schimbare către un mod mai empatic de a gestiona controversele”.

Acum, Taylor Swift îl are alături și pe Joe Alwyn, iubitul ei. Acesta o sprijină în tot ceea ce face și o apreciază pentru felul în care și-a construit imaginea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×