Calitatea somnului tău depinde foarte mult de salteaua pe care dormi, de aceea este o investiție semnificativă să ai o saltea comodă și curată. Așadar, întreținerea saltelei și îngrijirea ei sunt esențiale pentru a putea dormi liniștită.
Sfaturi pentru curățarea saltelei
Îți propunem o serie de sfaturi pentru curățarea saltelei, mai ales dacă ești o persoană care suferă de alergii puternice. Curățenia este o metodă necesară și eficientă pentru a preveni și combate apariția acarienilor.
Aceștia au capacitatea de a supraviețui timp de un an în interiorul saltelei tale. De asemenea, este la fel de important și cât de des faci curățenie în casă.
Pentru a începe curățarea, ține cont că vei avea nevoie de câteva ustensile precum:
- aspirator cu accesoriu pentru tapițerie;
- detergent de vase pentru a îndepărta petele;
- detergent de rufe;
- apă rece;
- bicarbonat de sodiu;
- cârpe curate.
Nu-ți mai face patul imediat după ce te trezești
Seria de sfaturi pentru curățarea saltelei începe cu obiceiurile tale. Potrivit experților, acarienii preferă mediile calde. De aceea, este indicat să lași salteaua și așternuturile să se aerisească pentru cel puțin jumătate de oră, de dimineață.
Ulterior, poți face patul după bunul plac. Aceast obicei simplu va diminua șansele ca acarienii să petreacă prea mult timp în patul tău.
Spălarea așternuturilor
O dată pe lună este indicat să speli așternuturile la temperatură foarte ridicată. În mod normal, lenjeria de pat se spală săptămânal.
Specialiștii susțin că 80% din murdăria din saltelele de pat este alcătuită din piele moartă. Temperaturile ridicate pentru spălare sunt indicate pentru uciderea germenilor din țesătură.
Aspiră salteaua
Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei nu trebuie să lipsească folosirea aspiratorului. Prevenirea apariției murdăriei în saltele este cea mai bună metodă pentru a te asigura că faci o treabă excelentă. Folosirea aspiratorului este indicată pentru a scăpa de praf și celule moarte ale pielii, cu care se hrănesc acarienii, scrie publicația Express.
Folosește bicarbonat de sodiu
Acest produs are capacitatea de a absorbi reziduurile și urmele de transpirație de pe saltea. Atunci când scoți lenjeria patului, presară puțin bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei și las-l să acționeze pentru câteva ore.
Folosește dezinfectant
Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei face parte și dezinfectarea acesteia. Amestecă oțet alb cu apă și uleiuri esențiale după cum preferi și pulverizează deasupra saltelei. Aciditatea din oțet acționează împotriva acarienilor și va ajuta la descompunerea proteinelor din excrementele acestora.
Utilizează un uscător de păr
Folosirea uscătorului de păr e o idee foarte bună și eficientă dacă vrei să-ți usuci mai rapid salteaua. De asemenea, după curățare, salteaua trebuie poziționată cumva în bătaia soarelui pentru a se usca eficient. Dacă nu ai această posibilitate, apelează la un ventilator care ar putea să te ajute. Uscarea completă a saltelei este esențială pentru a preveni mucegaiul.
Protejează salteaua
Achiziționarea unui topper pentru saltea poate fi o idee foarte bună pentru a o proteja. Mai mult, aceast topper oferă și un plus de confort. Acesta protejează salteaua și e conceput pentru a-i prelungi perioada de utilizare, scrie Clever.