Reclamă

Simone Biles a fost desemnată atleta anului 2021 de revista Time. Cum a reușit să obțină această performanță

Simone Biles a fost desemnată atleta anului 2021 de revista Time. Gimnasta americană a reușit această performanță în urma medaliilor pe care le-a obținut în concursuri, dar și a curajului de a vorbi despre problemele legate de sănătatea mintală. La doar 24 de ani a devenit cea mai decorată gimnastă din Statele Unite ale Americii, fiind premiată cu 32 de medalii olimpice și mondiale.

Publicat: 9 decembrie 2021, 18:54

Gimnasta de doar 24 de ani a fost felicitat și decorată pentru curajul de a-și prioritiza sănătatea mintală. În cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo, sportiva s-a retras din finala concursului individual compus. Stresul și problemele emoționale și-au spus cuvântul asupra sănătății sale, iar Biles nu a vrut să compromită acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simone Biles a fost desemnată atleta anului 2021 de revista Time

Simone Biles a reușit să impresioneze cu performanța sa din cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo. Cu toate acestea, decizia neașteptată de a se retrage din finala competiției i-a surprins pe admiratorii sportivei. Prin retragerea din finalele la individual compus, Simone a ratat șansa de a obține o medalie la sărituri, paralele sau sol. Totuși, gimnasta nu s-a întors acasă cu mâna goală, reușind să obțină o medalie de bronz la proba de la bârnă pe care a susținut-o anterior.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Doar medalia de bronz i-a adus în conturi supa de aproximativ 15.000 de dolari. În ciuda decizie neașteptate din vară, Simone și-a păstrat admirația și susținerea publicului. De data aceasta, Simone Biles a fost desemnată atleta anului 2021 de către revista Time, care i-a răsplătit curajul de a-și pune sănătatea mintală pe primu loc.

Reclamă

Biles este în prezent cea mai decorată gimnastă din Statele Unite ale Americii. Cu o astfel de performanță este aproape imposibil să te retragi dintr-o competiție atât de importantă ca cea care a avut loc la Tokyo. Totuși, sportiva a știut întotdeauna ce este cu adevărat important pentru ea.

”Aceste decizii nu se iau deloc ușor. Cel puțin nu se iau fără critici primite de la cei din jur. Acum, ea este premiată și apreciată de către public pentru că și-a pus sănătatea și siguranța pe primul loc. Faptul că a reușit să se pună pe ea pe primul loc este foarte important. Acest lucru ne face să înțelegem că generațiile viitoare vor privi altfel lucrurile când vine vorba de competiție.”

Declarațiile au fost făcute de o altă atletă care a trecut prin transformări majore în carieră. Allyson Felix a fost la un pas de moarte în urma unei sarcini eșuate din 2018. Aceasta a avut doar cuvinte de laudă la adresa colegei sale de breaslă. Atleta a declarat că Simone este o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare și că alegerea sa de a se pune pe primul loc va avea un impact major asupra viitorilor gimnaști.

Reclamă

Cum a reușit Simone Biles să inspire sportivii din întrega lume

Simone Biles a fost desemnată sportiva anului 2021 de către revista Time. Titlul i-a fost acordat în urma deciziei neașteptate pe care Bles a făcut-o în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo. Curajul sportivei a inspirat atleții din lumea întreagă.

După ce s-a retras chiar în finala concursului, Biles s-a întors acasă unde a fost primit ca o învingătoare. Aceasta a oferit mai multe interviuri în care a povestit despre momentele grele din cadrul competiției. Totodată, Biles a argumentat de ce a decis să renunțe și să-și pună sănătatea pe primul loc.

Multe sportive din breaslă au declarat că gestul lui Simone va schimba în totalitate percepția viitorilor atleți. Actul de curaj al sportivei de doar 24 de ani a fost acum răsplătit de revista Time.

Un alt act de bravură a fost în momentul în care Simone a decis să se apere cu ajutorul justiției după ce a fost victima unui abuz sexual venit din partea lui Nassar, doctorul din acea vreme al echipei. Acesta a fost condamnat la 175 de ani în închisoare în urma abuzurilor pe care le-a săvârșit de-a lungul timpului. Sportivele din toate domeniile au felicitat-o pe Biles pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×