Tina Turner se retrage din viața publică. Cântăreața este protagonista unui documentar emoționant

Tina Turner se retrage din viața publică, însă le oferă fanilor din întreaga lume șansa de a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din viața sa. Cântăreața, în vârstă de 81 de ani, este protagonista documentarului „TINA”, un film care ilustrează drumul spre succes al „fetei din câmpurile de bumbac”. 

Publicat: 26 martie 2021, 10:42 / Actualizat: 16 April 2021, 14:13

Tina Turner a decis că a venit momentul să se retragă din viața publică, iar ultimul său cadou pentru cei care i-au ascultat și fredonat piesele ani de-a rândul este un documentar emoționant, numit "TINA".

Artista de talie mondială a ales să se deschidă în fața camerelor de filmat și a făcut dezvăluiri emoționante despre trecutul ei mai puțin strălucitor, a vorbit despre partea nevăzută a succesului, dar și despre viața cu sindrom post-traumatic. 

Tina Turner se retrage din viața publică

Conform Reuters.com, documentarul „TINA” conține un interviu sincer și emoționant cu Tina Turner, mărturii ale unor persoane apropiate artistei, dar și materiale de arhivă.

Producția urmărește drumul spre succes al cântăreței, în vârstă acum de 81 de ani, ilustrând într-o manieră remarcabilă perseverența și triumful acesteia în industria muzicală. 

Filmul este împărțit în cinci capitole, iar prima parte, numită “Part 1 – Ike and Tina”, debutează cu o replică surprinzătoare a starului:

Nu a fost o viață bună.

– Tina Turner

Mariajul Tinei cu Ike Turner

Tina Turner s-a căsătorit cu Ike Turner în anul 1962, iar mariajul lor a fost unul tumultuos. Soțul artistei a murit în anul 2007, în urma unei supradoze de cocaină. Cuplul s-a bucurat de un succes răsunător la finalul anilor ’60 și începutul anilor ’70. 

Tina și Ike Turner au divorțat în anul 1978, după un mariaj furtunos, în care artista spune că a fost supusă violenței domestice. 

Tina Turner a găsit puterea interioară să povestească despre abuzurile la care a fost supusă în timpul mariajului cu Ike. Ea a detaliat cum aceasta o bătea înainte de a întreține relații sexuale, iar apoi o forța să urce pe scenă și să cânte.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Cariera solo a interpretei piesei “What’s Love Got to Do with It” a început în anii 1980. 

Documentarul „TINA” reconstituie perioada tumultoasă în care artista a trăit alături de Ike Turner. Povestea este spusă chiar de Tina Turner, iar mărturisirile ei sunt tulburătoare. 

Am trăit o viață abuzivă. Nu există o altă modalitate de a spune această poveste. E realitatea. E adevărul. Asta ți se întâmplă. Prin urmare, trebuie să accepți.

– Tina Turner

Tina și Ike Turner, fotografiați în anul 1975, pe Aeroportul Heathrow, din Londra, UK.
, documentarul „TINA” conține un interviu sincer și emoționant cu Tina Turner, mărturii ale unor persoane apropiate artistei, dar și materiale de arhivă / Getty Images

Decizia care i-a schimbat viața

Am trăit un calvar„, spune artista. Tina Turner a încercat să își curme viața în anul 1968. Opt ani mai târziu, a luat decizia înțeleaptă de a riposta și de a pune capăt seriei de abuzuri, care aveau să o marcheze profund.

Cântăreața a vorbit pentru prima oară despre momentele dramatice prin care a trecut în anul 1981, într-un interviu acordat publicației People.

La acea vreme, Tina a sperat că subiectul va fi dat uitării. Chiar și când s-a aflat pe culmile succes, bucuria sa era umbrită de întrebări despre cel care a maltratat-o.

Binele nu a cântărit niciodată mai mult ca răul.

– Tina Turner

Ea își amintește că un jurnalist a întrebat-o care a fost cel mai dramatic moment din mariajul cu Iker Turner.

În anul 1986, Tina Turner a sperat să pună capăt atracției presei față de primul său mariaj prin intermediul autobiografiei „I, Tina: My Life Story”, însă rezultatul nu a fost cel la care a sperat. Apele s-au agitat și mai mult.

Mărturisirile artistei au influențat modul în care echipa de producție a gândit întregul material. 

Pentru mine… revelația supremă este că ea (n.r. Tina Turner) încă suferă de sindrom post-traumatic, chiar și în acest moment. Informația a schimbat fundamental modul în care gândisem întregul film.

– T.J. Martin, unul dintre regizorii documentarului „TINA”

Tina Turner, o carieră muzicală remarcabilă

Tina Turner, câștigătoare a opt trofee Grammy, s-a născut în Tennessee, în anul 1939, și a primit de la părinții săi numele de Anna Mae Bullock. Ani mai târziu, atunci când l-a cunoscut pe Ike Truner, acesta i-a dat numele sub care avea să devină mai târziu Regina Rock and Roll-ului.

Din păcate, artista povestește că decizia nu i-a aparținut. După o căsnicie eșuată, artista și-a refăcut viața alături de Erwin Bach, în anul 2013. Cuplul locuiește în prezent în Elveția.

Tina Turner, însoțită de Oprah Winfrey și Erwin Bach, actual său soț.
După o căsnicie eșuată, artista și-a refăcut viața alături de Erwin Bach, în anul 2013. Cuplul locuiește în prezent în Elveția / Getty Images

În cadrul documentarului, Tina Turner spune că documentarul HBO, regizat de Daniel Lindsay și T.J. Martin, este modul ei de a își lua „rămas bun” de la viața publică. 

Povestea tumultoasă de viață a Tinei Turner a mai fost subiect de film și în trecut. Fanii artistei au avut ocazia să o descopere în „What’s Love Got to Do With” (1993) și într-un musical Broadway (2019).  

În timpul activităţii muzicale alături de Ike Turner, cântăreața a avut 20 de piese prezente în topul Billboard Hot 100, între anii 1960-1975.

Odată cu lansarea primului album solo, „Private Dancer” (1984), a revenit rapid în topurile muzicale din întreaga lume. Discurile sale au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare de-a lungul anilor.

Filmul „TINA” va putea fi vizionat începând cu data de 27 martie 2021 pe platforma HBO Max, dar și în cadrul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

Tina Turner se retrage astfel magistral din lumina reflectoarelor și marchează evenimentul așa cum numai o artistă de taliei ei o putea face.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ducii de Cambridge în timp ce iau parte la Earthshot Prize
Divertisment
Limbajul corporal al Ducilor de Cambridge la evenimentul Earthshot Prize. Ce spun experții despre Kate Middleton și Prințul William
Kate Middleton și Prințul William au atras atenția tuturor la prima gală a evenimentului Earthshot Prize. Acesta a fost organizat la Alexandra Palace din Londra, iar pe lista de invitați s-au regăsit nume precum...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și aripi cu pene negre în timp ce înfățișează una din cele mai toxice zodii
Horoscop
Cele mai toxice zodii. Nativii care au întotdeauna relații problematice
Fie că au o atitudine negativistă sau că sunt nepăsători cu privire la sentimentele celor din jur, anumiți nativi se numără printre cele mai toxice zodii. Cu toate acestea, în ciuda laturii lor întunecate,...
3
Kate Middleton în anul 2020, în timpul unui eveniment oficial din Londra. În natură, cu verdeață pe fundal, e îmbrăcată în uniformă de cercetaș, cu o cămașă albastră, vestă neagră și eșarfă la gât cu roșu
Divertisment
Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe care le preferă Kate Middleton se numără multe preparate sănătoase, vegetariene, ce o ajută să își mențină silueta de...
4
Rebel Willson cu părul prins într-un coc și o rochie cu paiete neagrăîn timp ce pozează pe covorul roșu la Festivalul de Film de la New York din 2021
Divertisment
Rebel Wilson și-a expus silueta. Cum a fost fotografiată actrița în Beverly Hills
Rebel Wilson a atras atenția tuturor atunci când și-a expus silueta pe străzile din Beverly Hills. Actrița în vârstă de 41 de ani a trecut printr-un proces de transformare corporală în ultimii doi ani....
5
Angelina Jolie, pe covorul roșu, la premiera Eternals, fotografie portret
Divertisment
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu
Angelina Jolie a mers la premiera Eternals cu cinci dintre copiii săi. Actrița a strălucit pe covorul roșu într-o ținută spectaculoasă, iar copiii săi au furat lumina reflectoarelor. Cea care a atras atenția tuturor...
PARTENERI
×