Reclamă

Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur

Acuzațiile împotriva Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) au început să curgă. De data aceasta, Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur, în semn de protest față de lipsa de diversitate.

Publicat: 11 mai 2021, 13:11

Acesta a înapoiat trofeele obținute pentru "Born on the Fourth of July" (cel mai bun actor, dramă), "Jerry Maguire" (cel mai bun actor, comedie) și "Magnolia" (cel mai bun actor în rol secundar), a confirmat publicația Variety.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur

Este cea mai de impact reacție de care a avut parte până acum HFPA, din partea unui singur actor. Zilele trecute, Scarlett Johansson și Mark Ruffalo, au fost cei care au cerut ca industria „să facă un pas înapoi” până când vor fi puse în aplicare reforme mai substanțiale în cadrul organizării HFPA.

Serviciile de streaming au anunțat și ele boicotarea HFPA. Printre ele se numără Netflix, Amazon și WarnerMedia.

Actorul face parte din distribuția filmului Top Gun: Maverick, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2021. Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur și este susținut de nume mari din industrie.

Reacția NBC Universal față de HFPA

Reclamă

NBC Universal a anunțat de asemenea că gala Globurilor de Aur din 2022 nu va mai fi transmisă de postul de televiziune NBC.

„Cu toate acestea, schimbarea acestei organizații necesită timp și muncă. Credem cu tărie că HFPA are nevoie de timp pentru a o face corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022. Presupunând că organizația își execută planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023. ”

Cineastul Ava DuVernay a lăudat inițiativa actorului, după ce Tom Cruise a înapoiat premiile obținute la Globurile de Aur. S-a folosit de Twitter pentru a-și exprima poziția: „@goldenglobes pentru „Jerry Maguire”, „Magnolia” și „Născut pe 4 iulie”, într-o cutie la recepția HFPA. Cineva trebuie să se opună practicilor lor sexiste, homofobe, rasiste, de hărțuire și părtinire”.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Pe data de 3 mai, HFPA a anunțat că își propune să adauge 20 de noi membri în 2021. Scopul este să crească numărul total de membri cu 50% în 18 luni, cu accent pe recrutarea grupurilor subreprezentate. Acest plan a fost aprobat de către membrii cu drepturi depline. Această decizie nu a ajutat însă la retragerea acuzațiilor din partea numelor mare din industria cinematografiei.

HFPA a avut și o reacție: „Indiferent de următoarea dată de difuzare a Globurilor de Aur, promitem implementarea schimbărilor cât mai repede. Rămâne prioritatea maximă pentru organizația noastră. Îi invităm pe partenerii noștri din industrie la masă pentru a lucra cu noi la reformarea organizației.”

De la ce a pornit totul

Totul a plecat de la un articol publicat de Los Angeles Times. Publicația a raportat la începutul acestui an că nu extistă persoane de culoare în cadrul HFPA. Fostul președinte HFPA, Meher Tatna, a declarat pentru Variety că în cadrul organizației nu a mai fost un membru de culoare din anul 2002.

În aprilie, HFPA l-a expulzat și pe fostul președinte Phil Berk, pe fondul unui scandal. Berk a trimis un e-mail membrilor organizației în care numea Black Lives Matter o „mișcare rasistă de ură”. Acestea a susținut de asemenea că cofondatorul Patrisse Cullors este un „autoproclamat” marxist instruit.

Potrivit mediafax.ro, Premiile Globurile de Aur sunt premii destinate filmelor și serialelor, care se oferă an de an. Acestea au început să fie acordate din anul 1944 de către Asociația de presă străină de la Hollywood. Sunt printre cele mai importante din industrie. În anul 1996, HFPA a semnat un contract cu NBC Universal pentru ca aceste premii americane să fie difuzate la tv.

Publicația menționată mai sus scrie că Globurile de Aur se află în topul celor mai vizionate evenimente ale anului, după Premiilor Oscar și Premiile Grammy.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×