Reclamă

Top 5 grădini zoologice din România care merită vizitate. Unde te poți distra alături de cei mici

Vara se apropie, iar cei mici sunt tot mai entuziasmați de venirea vacanței de vară. Îți propunem un top 5 grădini zoologice din România care merită vizitate. Sunt locuri ideale unde te poți distra alături de cei mici.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2023, 8:00

Grădinile zoologice de la noi din țară pot fi un prilej minunat de a ieși din casă. Acestea adăpostesc nenumărate specii de păsări și animale și pot fi un mod interactiv de a-i învăța mai multe pe cei mici despre mediul înconjurător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 5 grădini zoologice din România

Vara aceasta îți propunem să te relaxezi alături de copiii la grădina zoologică. Aceste locuri pline de viață sunt ideale pentru a-l apropia pe cel mic de frumusețile naturii și a viețuitoarelor Grădinile zoologice găzduiesc atât animale sălbatice, cât și animale domestice.

Multe dintre ele includ și parcuri de distracții pentru cei mici, dar și alte metode prin care poți să-i oferi amintiri de neuitat. Prima vizită la grădina zoologică poate fi o adevărată aventură cu amintiri speciale pentru micuțul tău. 

București

Una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din România se află chiar în București. Capitala țării se mândrește cu frumusețile grădinii care se află în sectorul 1. Grădina zoologică a fost înființată în 1955 sub  forma unui parc. Între anii 1955 și 1959 au fost aduse mai multe animle în cadrul Coțului Zoologic Băneasa.

Reclamă

Titlul actual de Grădina Zoologică București l-a primit în anul 1962. Actuala grădină are peste 5.58 hectare și găzduiește o mulțime de specii superbe de animale sălbatice, dar și domestice.

Grădina se află pe Strada Vadul Moldovei 4, iar programul de vizitare este între orele 10-17 de marți până duminică.

Reclamă

Târgoviște

Nici grădina zoologică din Târgoviște nu se lasă mai prejos. Acesta se află în latura nordică a celui mai mare parc din municipiu, parcul Chindia, după cum relatează chiar site-ul oficial al grădinii. Grădina zoologică din Târgoviște se întinde pe o suprafață de 4 hectare și este amenajată pentru a putea găzdui cât mai multe specii de animale.

Programul de vizitare al grădinii zoologice din Târgoviște variază în funcție de sezon. Grădina zoologică din Târgoviște se află pe Calea Domnească, iar în ziua de luni nu poate fi vizitată.

Brașov

Grădina zoologică din Brașov te invită să cunoști animalele într-o călătorie unică și deosebită. Grădina găzduiește peste 100 de specii de animale și pești și păsări.

Grădina are o dimensiune impresionantă de 10 hectare și include inclusiv locuri de joacă pentru copii. Acesta este localizată pe strada Brazilor 1, Brașov. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 9 -19.

Sibiu

Dacă vrei să te relaxezi și să pleci într-o deplasare cu cei mici, atunci îți propunem ca destinație grădina zoologică din Sibiu. Aceasta găzduiește peste 300 de animale din 74 de specii diferite. Descoperă și cele mai frumoase parcuri tematice pentru copii din Europa.

Grădina este situată pe Calea Dumbrăvii, Nr 142. Conform site-ului Grădinii aceasta a fost deschisă în 1929 și este considerată prima grădină zoo din România.

Târgu Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș se află pe strada Verii 57. Este una dintre cele mai frumoase grădini zoologice de la noi din țară și se întinde pe o suprafață de 40 de hectare. Ca mărime este considerată cea mai mare grădină zoo de la noi din țară.

Singurele girafe din România se găsesc în această grădină zoologică. Copiii se pot bucura de un adevărat spectacol la grădina zoo din Târgu Mureș. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×