Reclamă

Top 5 grădini zoologice din România care merită vizitate. Unde te poți distra alături de cei mici

Vara se apropie, iar cei mici sunt tot mai entuziasmați de venirea vacanței de vară. Îți propunem un top 5 grădini zoologice din România care merită vizitate. Sunt locuri ideale unde te poți distra alături de cei mici.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2023, 8:00
O panoramă cu grădina zoologică din Târgoviște, una dintre cele 5 grădini zoologine din România care merită vizitate
Vara se apropie, iar cei mici sunt tot mai entuziasmați de venirea vacanței de vară. Îți propunem un top 5 grădini zoologice din România care merită vizitate / Shutterstock

Grădinile zoologice de la noi din țară pot fi un prilej minunat de a ieși din casă. Acestea adăpostesc nenumărate specii de păsări și animale și pot fi un mod interactiv de a-i învăța mai multe pe cei mici despre mediul înconjurător.

Top 5 grădini zoologice din România

Vara aceasta îți propunem să te relaxezi alături de copiii la grădina zoologică. Aceste locuri pline de viață sunt ideale pentru a-l apropia pe cel mic de frumusețile naturii și a viețuitoarelor Grădinile zoologice găzduiesc atât animale sălbatice, cât și animale domestice.

Multe dintre ele includ și parcuri de distracții pentru cei mici, dar și alte metode prin care poți să-i oferi amintiri de neuitat. Prima vizită la grădina zoologică poate fi o adevărată aventură cu amintiri speciale pentru micuțul tău. 

București

Una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din România se află chiar în București. Capitala țării se mândrește cu frumusețile grădinii care se află în sectorul 1. Grădina zoologică a fost înființată în 1955 sub  forma unui parc. Între anii 1955 și 1959 au fost aduse mai multe animle în cadrul Coțului Zoologic Băneasa.

Reclamă

Titlul actual de Grădina Zoologică București l-a primit în anul 1962. Actuala grădină are peste 5.58 hectare și găzduiește o mulțime de specii superbe de animale sălbatice, dar și domestice.

Grădina se află pe Strada Vadul Moldovei 4, iar programul de vizitare este între orele 10-17 de marți până duminică.

Reclamă

Târgoviște

Nici grădina zoologică din Târgoviște nu se lasă mai prejos. Acesta se află în latura nordică a celui mai mare parc din municipiu, parcul Chindia, după cum relatează chiar site-ul oficial al grădinii. Grădina zoologică din Târgoviște se întinde pe o suprafață de 4 hectare și este amenajată pentru a putea găzdui cât mai multe specii de animale.

Programul de vizitare al grădinii zoologice din Târgoviște variază în funcție de sezon. Grădina zoologică din Târgoviște se află pe Calea Domnească, iar în ziua de luni nu poate fi vizitată.

Brașov

Grădina zoologică din Brașov te invită să cunoști animalele într-o călătorie unică și deosebită. Grădina găzduiește peste 100 de specii de animale și pești și păsări.

Grădina are o dimensiune impresionantă de 10 hectare și include inclusiv locuri de joacă pentru copii. Acesta este localizată pe strada Brazilor 1, Brașov. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 9 -19.

Sibiu

Dacă vrei să te relaxezi și să pleci într-o deplasare cu cei mici, atunci îți propunem ca destinație grădina zoologică din Sibiu. Aceasta găzduiește peste 300 de animale din 74 de specii diferite. Descoperă și cele mai frumoase parcuri tematice pentru copii din Europa.

Grădina este situată pe Calea Dumbrăvii, Nr 142. Conform site-ului Grădinii aceasta a fost deschisă în 1929 și este considerată prima grădină zoo din România.

Târgu Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș se află pe strada Verii 57. Este una dintre cele mai frumoase grădini zoologice de la noi din țară și se întinde pe o suprafață de 40 de hectare. Ca mărime este considerată cea mai mare grădină zoo de la noi din țară.

Singurele girafe din România se găsesc în această grădină zoologică. Copiii se pot bucura de un adevărat spectacol la grădina zoo din Târgu Mureș. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×