Reclamă

Cele mai frumoase castele din România. Ce poți vizita în vara anului 2022

Vara aceasta îți propunem să te relaxezi și să vizitezi unele dintre cele mai frumoase castele din România. Ți-am pregătit câteva destinații de vis care te vor face să te simți că ai pășit într-o lume desprinsă din basme.

Publicat: 30 iunie 2022, 7:03

Țara noastră se mândrește cu o mulțime de locuri frumoas. Printre acestea se numără și castelele care au fost martorele multor secole de istorie. Fiecare edificiu în parte are propria poveste și te așteaptă cu nerăbdare să o descoperi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase castele din România

Cele mai frumoase castele din România se mândresc cu istorii impresionante și cu povești care abia așteaptă să fie descoperite.

Dacă ești pasionată de istorie sau îți dorești să-ți petreci un weekend într-un loc deosebit, atunci te invităm să descoperi alături de noi unele dintre cele mai frumoase clădiri care s-au păstrat în ciuda secolelor de istorie pe care le-au avut de înfruntat.

Castelul Bran – Județul Brașov

Castelul Bran se înscrie pe lista cu cele mai frumoase castele din România. Acesta este atestat încă din anul 1377 și are în spate o istorie aparte. În acel an se face referire la o cetate de piatră. Castelul a fost folosit de Sigismund de Luxemburg în anul 1395 drept bază strategică pentru incursiunea pe care a realizat-o în Țara Românească.

Reclamă

Castelul Bran a fost martorul multor bătălii importante care s-au ținut de-a lungul timpului în această zonă. Castelul se află destul de aproape de Brașov, la mai puțin de 30 km, și este vizitat anual de sute de turiști.

Imagine surprinsă noaptea care ilustrează castelul Bran din Brașov
Castelul Bran a fost martorul multor bătălii importante care s-au ținut de-a lungul timpului în această zonă / Shutterstock

Muzeul se întinde pe patru etaje unde sunt expuse colecții de mobilier, amuri și costume specifice vremii. Pe lângă castel se pot vizita și parcurile din jurul acestuia. Construit strategic, castelul continuă să impresioneze cu frumusețea sa impunătoare.

Reclamă

Castelul Corvinilor – Județul Hunedoara

Castelul Corvinilor reprezintă una din cele mai importante bucăți din istoria Transilvaniei. Poziționare strategică a castelului l-a ajutat pe acesta să reziste secolelor de istorie care s-au scris în această zonă. De-a lungul timpului castelul a fost atestat într-o mulțime de documente importante ale istoricilor.

Castelul Huniazilor, așa cum mai este cunoscut de publicul larg, este construit în stil gotic. Castelul se situează în clasamentul cu cele mai frumoase și deosebite destinații de la noi din țară.

Panoramă cu unul din cele mai frumoase castele din Europa,Castelul Corvinilor din România
Construit în stilul gotic, acesta se situează în clasamentul cu cele mai frumoase destinații turistice din România / Shutetrstock

Construcția impunătoare a fost ridicată în secolul al XV-lea la cererea lui Iancu de Hunedoara, ban al Severinului. Castelul are în componența sa ma multe turnuri, bastioane și un donjon care a servit ca punct de observație vreme de secole. Acesta este vizitat în fiecare an de sute de turiști curioși să-i afle poveștile.

Castelul Peleș – Județul Prahova

Pe lista cu cele mai frumoase castele din România se numără Castelul Peleș din Sinaia. Construcția acestuia a durat între anii 1873 și 1914 și a fost destinat ca reședință de vară pentru regii României. Clădirea se află și în prezent în proprietatea Familei Regale României. Acesta poate fi vizitat de către turiști fiind un muzeu cu totul deosebit.

Începerea construcției s-a făcut la dorința Regelui Carol I al României. Planurile au fost realizate de unii dintre cei mai iscusiți arhitecți ai vremii printre care Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman.

Imagine panoramică ce surprinde unul din cele mai frumoase castele din România, Castelul Peleș
Începerea construcției s-a făcut la dorința Regelui Carol I al României / Shutetrstock

Castelul este considerat unul dintre cele mai importante edificii de pe teritoriul țării noastre. Inaugurarea oficială a Castelului are loc în anul 1883.

De-a lungul timpului Castelul Peleș a găzduit o mulțime de personalități importante, de la scriitori de renume la regi și regine. Un detaliu important este faptul că Peleșul a fost primul castel complet electrificat din întreaga Europă la acea vreme.

Castelul Cantacuzino – Județul Prahova

Nu foarte departe de Castelul Peleș se află un alt edificiu extrem de important pentru istoria țării noastre. Castelul Cantacuzino te întâmpină cu priveliști de poveste și cu parcuri și alei unde să te poți plimba în voie. Construirea castelului a fost finalizată în anul 1911.

Imagine panoramică ce surprinde unul din cele mai frumoase castele din România, Castelul Cantacuzino din Bușteni
Construcția Castelului nu a durat mai mult de cinci ani și a fost ridicată pe locul unei vechi cabane de vânătoare / Shutterstock

Aceasta a fost realizată după planurile arhitectului Grigore Cerchez la cererea Prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Construcția Castelului nu a durat mai mult de cinci ani și a fost ridicată pe locul unei vechi cabane de vânătoare a familiei prințului, cabană ce o foloseau atunci când obișnuiau să călătorească la Brașov.

Castelul a servit drept reședință de vară pentru familia prințului până în 1930. Castelul se află în prezent în proprietate privată și a fost deschis publicului larg începând cu anul 2010. De atunci se țin o mulțime de evenimente culturale, iar Castelul primește anual sute de turiști curioși să-i cunoască istoria fermecătoare.

Castelul Banffy – Județul Cluj Napoca

Castelul Banffy se află în comuna Bonțida, județul Cluj Napoca. Nucleul complexului este construit în stil renascentist, iar extinderile ulterioare s-au construit în stilul baroc în perioada secolului al XVII-lea. În secolul XIX clădirea a fost extinsă construindu-se de această dată în stil neoclasicist și stil romantic.

Domeniul de la Bonțida a ajuns în posesia familiei Banffy de Losonc încă din anul 1387. Înaintea castelului, pe acest loc a existat un conac care se construise între secolele XV-XVI. De-a lungul secolelor de istorie, castelul a trecut printr-o mulțime de transformări.

Panoramă cu unul din cele mai frumoase castele din România, castelul Banffy
Castelul Banffy se află în comuna Bonțida, județul Cluj Napoca / Shutterstock

Acesta este și motivul pentru care îmbină o colecție atât de impresionată de stiluri. Acesta găzduiește în prezent nenumărate evenimente culturale și nu numai. Peisajele de poveste te vor cuceri rapid și te vor face să te îndrăgostești imediat de frumusețea sa.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×