Plaje mai puțin cunoscute din România. Locuri unde te poți relaxa la malul Marii Negre

Dacă agitația din ultima vreme te-a făcut să-ți dorești un loc mai retras, atunci te invităm să explorezi câteva plaje mai puțin cunoscute din România. Aceste locuri, ferite de zgomotul și agitația de pe plajele consacrate ale litoralului românesc, te vor ajuta să te relaxezi și să te reconectezi cu natura. Frumusețea plajelor sălbatice se află tocmai în sentimentul de libertate pe care ți-l oferă.

Publicat: 6 iulie 2021, 8:05

Aceste plaje sunt de cele mai multe ori neamenajate. Totuși plajele sălbatice au o frumusețe aparte și merită să petreci câteva zile într-un asftel de refugiu. Ce este important de reținut este faptul că plajele sălbatice fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Turiștii trebuie să respecte anumite reguli pentru a exista în armonie și comuniune cu natura.

Plaje mai puțin cunoscute din România

Dacă îți dorești să eviți aglomerația de pe litoralul românesc, atunci cel mai bine este să alegi un loc mai retras în care să te relaxezi. Palejele din România mai puțin cunoscute pot fi o alternativă perfectă pentru o vacanță într-un refugiu de vis.

Fie că alegi una din plajele sălbatice, sau doar o plajă mai puțin cunoscută de turiștii obișnuiți cu zgomotele litoralului românesc, cel mai important este să te relaxezi. Înainte de a pleca în vacanță asigură-te că ți-ai pus în bagaj și câteva produse cu SPF.

Acestea sunt extrem de importante, iar pe plajele sălbatice te vor scăpa de multe probleme. Spre deosebire de celelalte plaje de pe litoral, acestea nu se bucură de foarte multe locuri umbrite. Prin urmare, protecția solară este vitală într-un astfel de loc.

Te invităm să descoperi trei plaje mai puțin cunoscute din România unde să te poți relaxa la malul Mării Negre.

Palaja Corbu

Avem câteva plaje mai puțin cunoscute din România care îți pot aduce liniștea de care ai nevoie. Printre acestea se numără și Corbu.

O plajă sălbatică de o frumusețe aparte. Atunci când Vama Veche a fost acaparată de agitația noilor generații, Corbu a devenit alternativa perfectă pentru cei care își doreau să se relaxeze departe de ochii curioșilor. Fiind o plajă sălbatică, amplasarea corturilor este strict interzisă, iar amenzile sunt destul de usturătoare.

Peisaj care surprinde Plaja Corbu cu nisipul său fin și alb în timp ce este scăldată de valurile mării
Nisipul este extrem de fin aici și este o adevărată plăcere să calci pe el / Shutterstock

Pentru a evita incidentele neplăcute, plaja Corbu pune la dispoziție câteva locuri special amenajate. Aici poți merge cu încredere să te bucuri de experiența mersului cu cortul la mare.

Nisipul este extrem de fin aici și este o adevărată plăcere să calci pe el. În funcție de poziția Soarelui pe cer, acesta va părea când gălbui, când alb, ceea ce conferă un aspect superb plajei parcă desprinsă din povești.

Abia spre țărm se întâlnesc din loc în loc petice de iarbă și vegetație. Natura a amenajat această plajă în cel mai frumos mod, iar oamenii trebuie să-i respecte frumusețea pentru a se putea bucura de ea pe termen lung.

Plaja Vadu

Vadu este una dintre acele plaje mai puțin cunoscute din România. Turiștii care s-au săturat de agitația de pe litoral aleg de multe ori să se bucure de nisipul fin de pe această plajă. Este un loc extrem de liniștit și îți induce acel aer boem.

O imagine boemă în care este redată plaja Vadu cu nisipul fin și vegetația sălbatică pentru a ilustra frumusețea unei plaje mai puțin cunoscute din România
Pentru a proteja frumusețea plajei, amplasarea corturilor este interzisă / Shutterstock

Conform unui top realizat în anul 2017, această plajă s-a aflat printre cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Deși nu se bucură de dotări precum celelalte plaje de pe litoralul românesc, Vadu impresionează în primul rând prin frumusețea sa anturală.

Nisipul este extrem de fin, iar din loc în loc poți observa plantele care fac această plajă atât de specială. Un lucru foarte important de știut este faptul că pe această plajă nu există salvamar.

Conform mai multor surse, plaja nu este supravegheată de către un salvamar în mod regulat. De asemenea, cei care-și doresc să vină aici cu cortul trebuie să știe că acest lucru nu mai este permis.

Pentru a proteja frumusețea plajei, amplasarea corturilor este interzisă. Pe lângă nisipul fin, apa este foarte clară și poți înainte în larg destul de mult până ce apa îți va ajunge abia la genunchi.

Plaja Năvodari

Deși nu este o plajă sălbatică, plaja din Năvodari face parte din acele locuri retrase unde te poți bucura de liniște și relaxare la malul mării.

Palaja din Năvodari este foarte mare și generoasă, din acest motiv nu dă impresia de aglomerație. De regulă, plaja este formată din două tipuri de nisip. Pe de-o parte este partea unde sunt scoicile de dimensiuni mai măricele, iar apoi spre apă începe nisipul fin. Apa nu este foarte adâncă, mai ales în apropierea malului.

Un peisaj superb cu plaja din Năvodari pe care se află umbreluțe, în timp ce plaja este lovită de valurile mării, iar cerul este înnorat
Dacă ești în căutarea unei plaje mai puțin cunoscute din România, atunci poți apela cu încredere la frumusețile oferite de cele din Năvodari / Shutterstock

Poți merge câtiva metri liniștită, iar apa îți va ajunge abia la glezne. Este limpede, iar dacă ai noroc de vreme bun, extrem de caldă și plăcută. Plaja nu este foarte aglomerată și există nenumărate locuri special amenajate pentru cei care iubesc să vină la amre cu cortul.

Dacă ești în căutarea unei plaje mai puțin cunoscute din România, atunci poți apela cu încredere la frumusețile oferite de cele din Năvodari.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Meghan Markle, tribuna regală la Turneul de la Wimbledon, 2019. Kate poartă o rochie verde, Meghan Poartă o cămașă albă și o fustă cu o fundă neagră în talie, plus ochelari de soare
Divertisment
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa...
2
Kanye West, prezent la Fashion Icon Award, în anul 2015, în timp ce susține un discurs
Divertisment
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia. Rapper-ul a atras atenția tuturor cu alegerea sa
Kanye West a purtat o mască ciudată în Italia, pe străzile din Veneția. Acesta de obicei atrage atenția cu ținuta sa. Acum, ce a purtat pe chip a fost elementul care a atras atenția...
3
Regina Elisabeta la un eveniment din cadrul Westminster Abbey, 2018. Poartă un costum grena, accesorizat cu o pălărie grena, cu flori roz, fundal bej
Divertisment
Cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta. Prințul William și Prințul Harry nu ar fi favoriții ei
Mulți se întreabă cine e nepotul preferat al Reginei Elisabeta, dar, potrivit apropiaților, nu e nici Prințul William, nici Prințul Harry, ci o moștenitoare despre care puțini știu. Cei mai cunoscuți nepoți ai Reginei...
4
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
5
Alec și Ireland Baldwin, la Premiile Emmy, pe covorul roșu, în anul 2013
Divertisment
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară. Fiica lui Alec Baldwin are 26 de ani
Ireland Baldwin e de o frumusețe rară, iar acest lucru a fost remarcat rapid de agențiile de modele. Tânăra de 26 de ani a semnat contracte cu mai multe companii și a devenit celebră...
PARTENERI
×