Reclamă

Plaje mai puțin cunoscute din România. Locuri unde te poți relaxa la malul Marii Negre

Dacă agitația din ultima vreme te-a făcut să-ți dorești un loc mai retras, atunci te invităm să explorezi câteva plaje mai puțin cunoscute din România. Aceste locuri, ferite de zgomotul și agitația de pe plajele consacrate ale litoralului românesc, te vor ajuta să te relaxezi și să te reconectezi cu natura. Frumusețea plajelor sălbatice se află tocmai în sentimentul de libertate pe care ți-l oferă.

Publicat: 6 iulie 2021, 8:05

Aceste plaje sunt de cele mai multe ori neamenajate. Totuși plajele sălbatice au o frumusețe aparte și merită să petreci câteva zile într-un asftel de refugiu. Ce este important de reținut este faptul că plajele sălbatice fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Turiștii trebuie să respecte anumite reguli pentru a exista în armonie și comuniune cu natura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plaje mai puțin cunoscute din România

Dacă îți dorești să eviți aglomerația de pe litoralul românesc, atunci cel mai bine este să alegi un loc mai retras în care să te relaxezi. Palejele din România mai puțin cunoscute pot fi o alternativă perfectă pentru o vacanță într-un refugiu de vis.

Fie că alegi una din plajele sălbatice, sau doar o plajă mai puțin cunoscută de turiștii obișnuiți cu zgomotele litoralului românesc, cel mai important este să te relaxezi. Înainte de a pleca în vacanță asigură-te că ți-ai pus în bagaj și câteva produse cu SPF.

Acestea sunt extrem de importante, iar pe plajele sălbatice te vor scăpa de multe probleme. Spre deosebire de celelalte plaje de pe litoral, acestea nu se bucură de foarte multe locuri umbrite. Prin urmare, protecția solară este vitală într-un astfel de loc.

Te invităm să descoperi trei plaje mai puțin cunoscute din România unde să te poți relaxa la malul Mării Negre.

Reclamă

Palaja Corbu

Avem câteva plaje mai puțin cunoscute din România care îți pot aduce liniștea de care ai nevoie. Printre acestea se numără și Corbu.

O plajă sălbatică de o frumusețe aparte. Atunci când Vama Veche a fost acaparată de agitația noilor generații, Corbu a devenit alternativa perfectă pentru cei care își doreau să se relaxeze departe de ochii curioșilor. Fiind o plajă sălbatică, amplasarea corturilor este strict interzisă, iar amenzile sunt destul de usturătoare.

Reclamă
Peisaj care surprinde Plaja Corbu cu nisipul său fin și alb în timp ce este scăldată de valurile mării
Nisipul este extrem de fin aici și este o adevărată plăcere să calci pe el / Shutterstock

Pentru a evita incidentele neplăcute, plaja Corbu pune la dispoziție câteva locuri special amenajate. Aici poți merge cu încredere să te bucuri de experiența mersului cu cortul la mare.

Nisipul este extrem de fin aici și este o adevărată plăcere să calci pe el. În funcție de poziția Soarelui pe cer, acesta va părea când gălbui, când alb, ceea ce conferă un aspect superb plajei parcă desprinsă din povești.

Abia spre țărm se întâlnesc din loc în loc petice de iarbă și vegetație. Natura a amenajat această plajă în cel mai frumos mod, iar oamenii trebuie să-i respecte frumusețea pentru a se putea bucura de ea pe termen lung.

Plaja Vadu

Vadu este una dintre acele plaje mai puțin cunoscute din România. Turiștii care s-au săturat de agitația de pe litoral aleg de multe ori să se bucure de nisipul fin de pe această plajă. Este un loc extrem de liniștit și îți induce acel aer boem.

O imagine boemă în care este redată plaja Vadu cu nisipul fin și vegetația sălbatică pentru a ilustra frumusețea unei plaje mai puțin cunoscute din România
Pentru a proteja frumusețea plajei, amplasarea corturilor este interzisă / Shutterstock

Conform unui top realizat în anul 2017, această plajă s-a aflat printre cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Deși nu se bucură de dotări precum celelalte plaje de pe litoralul românesc, Vadu impresionează în primul rând prin frumusețea sa anturală.

Nisipul este extrem de fin, iar din loc în loc poți observa plantele care fac această plajă atât de specială. Un lucru foarte important de știut este faptul că pe această plajă nu există salvamar.

Conform mai multor surse, plaja nu este supravegheată de către un salvamar în mod regulat. De asemenea, cei care-și doresc să vină aici cu cortul trebuie să știe că acest lucru nu mai este permis.

Pentru a proteja frumusețea plajei, amplasarea corturilor este interzisă. Pe lângă nisipul fin, apa este foarte clară și poți înainte în larg destul de mult până ce apa îți va ajunge abia la genunchi.

Plaja Năvodari

Deși nu este o plajă sălbatică, plaja din Năvodari face parte din acele locuri retrase unde te poți bucura de liniște și relaxare la malul mării.

Palaja din Năvodari este foarte mare și generoasă, din acest motiv nu dă impresia de aglomerație. De regulă, plaja este formată din două tipuri de nisip. Pe de-o parte este partea unde sunt scoicile de dimensiuni mai măricele, iar apoi spre apă începe nisipul fin. Apa nu este foarte adâncă, mai ales în apropierea malului.

Un peisaj superb cu plaja din Năvodari pe care se află umbreluțe, în timp ce plaja este lovită de valurile mării, iar cerul este înnorat
Dacă ești în căutarea unei plaje mai puțin cunoscute din România, atunci poți apela cu încredere la frumusețile oferite de cele din Năvodari / Shutterstock

Poți merge câtiva metri liniștită, iar apa îți va ajunge abia la glezne. Este limpede, iar dacă ai noroc de vreme bun, extrem de caldă și plăcută. Plaja nu este foarte aglomerată și există nenumărate locuri special amenajate pentru cei care iubesc să vină la amre cu cortul.

Dacă ești în căutarea unei plaje mai puțin cunoscute din România, atunci poți apela cu încredere la frumusețile oferite de cele din Năvodari.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×