Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul la tine acasă. Sfaturi utile de la specialiștii în beauty

Exfolierea scalpului este la fel de importantă ca exfolierea pielii de pe corp. De multe ori nu acordăm importanță acestui aspect și ajungem în situația în care ne confruntăm cu diferite probleme ale sănătății acestuia. Iată tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul chiar la tine acasă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 6:44
O femeie frumoasă care se privește în oglindă pentru a vedea dacă are nevoie de un tratament de exfoliere a scalpului
Iată tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul chiar la tine acasă. Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor / Shutterstock

Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi utile. De data aceasta, ei vorbesc despre importanța regenerării pielii scalpului. De multe ori trecem cu vederea pasul exfolierii scalpului și nu acordăm acestui proces foarte multă importanță. Totuși, specialiștii susțin că acest pas ar putea să-ți facă părul mult mai sănătos și mai strălucitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce presupune exolierea scalpului

Exfolierea se realizează, de cele mai multe ori, cu produse speciale. Acestea sunt dedicate scalpului și sunt diferite de cele pe care le-am folosi pentru exfolierea tenului sau a pielii de pe corp.

Prima metodă prin care  poți să-ți exfoliezi scalpul este aceea a masajului capilar cu ajutorul unei peri speciale și a uleiurilor dedicate acestui proces. Exfolierea se poate realiza în acest fel pe părul uscat.

Cea de-a doua metodă presupune exfolierea realizată pe părul umed prin aplicarea unor produse speciale care sunt dedicate acestui proces, scriu specialiștii pentru Cosmopolitan.

Din fericire, scalpul poate fi exfoliat chiar și la tine acasă. Nu este nevoie să apelezi întotdeauna la o exfoliere profesională, însă aceasta este recomandată.

Reclamă

Ce beneficii are exfolierea scalpului pentru păr

Chiar dacă îți speli părul cu grijă și folosești produse dedicate sănătății acestuia, el are nevoie de mai mult de atât. Un pas important când vine vorba de regenerarea părului ține de exfolierea scalpului. Podoaba capilară ca strpluci și va fi mult mai sănătoasă dacă îngrijirea începe încă de la rădăcină.

Exfolierea presupune folosirea unor produse care să ajute la eliminarea celulelor moarte de pe scalp. Exfolierea este de două feluri: chimică sau mecanică. În timpul procesului de exfoliere a scalpului reușești să destui porii și să ajuți la îmbunătățirea circulației sangvine.

Reclamă

În felul acesta pielea capului se va oxigea mult mai mult și va duce la diminuarea problemelor precum apariția cojițelor și a mătreții. Pentru a avea parte de o exfoliere cât mai blândă se recomandă masajul capilar. Află mai multe și despre cum poți scăpa de mătreață.

De câte ori este recomandat să-ți exfoliezi scalpul pe an

Spre deosebire de exfolierea tenului sau de exfolierea pielii de pe corp, exfolierea scalpului se face mult mai rar. Specialiștii în beauty nu recomandă să-ți exfoliezi scalpul în fiecare lună. Este recomandat ca acesta să se exfolieze la fiecare 3 luni. 

Tratamentul de exfoliere poate să fie diferit de la o persoană la alta, în funcție de nevoile fiecărui tip de piele. Există persoane care vor avea nevoie de un tratament profesional, în timp ce altele se vor bucura de beneficiile acestui proces chiar și la ele acasă. Este important să te consulți cu medicul dermatolog înainte de a alege produsele de exfoliere și metoda potrivită tipului tău de piele și păr.

Dacă te exfoliezi mai mult decât este necesar poți să te confrunți cu diferite probleme ale scalpului. Scalpul uscat poate duce la apriția mătreție și a altor probleme. Este important să găsești un echilibru și să nu abuzezi de această metodă de îngrijire a părului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×