Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul la tine acasă. Sfaturi utile de la specialiștii în beauty

Exfolierea scalpului este la fel de importantă ca exfolierea pielii de pe corp. De multe ori nu acordăm importanță acestui aspect și ajungem în situația în care ne confruntăm cu diferite probleme ale sănătății acestuia. Iată tot ce trebuie să știi despre exfolierea scalpului pentru a-ți îngriji părul chiar la tine acasă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 6:44

Specialiștii în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva sfaturi utile. De data aceasta, ei vorbesc despre importanța regenerării pielii scalpului. De multe ori trecem cu vederea pasul exfolierii scalpului și nu acordăm acestui proces foarte multă importanță. Totuși, specialiștii susțin că acest pas ar putea să-ți facă părul mult mai sănătos și mai strălucitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce presupune exolierea scalpului

Exfolierea se realizează, de cele mai multe ori, cu produse speciale. Acestea sunt dedicate scalpului și sunt diferite de cele pe care le-am folosi pentru exfolierea tenului sau a pielii de pe corp.

Prima metodă prin care  poți să-ți exfoliezi scalpul este aceea a masajului capilar cu ajutorul unei peri speciale și a uleiurilor dedicate acestui proces. Exfolierea se poate realiza în acest fel pe părul uscat.

Cea de-a doua metodă presupune exfolierea realizată pe părul umed prin aplicarea unor produse speciale care sunt dedicate acestui proces, scriu specialiștii pentru Cosmopolitan.

Din fericire, scalpul poate fi exfoliat chiar și la tine acasă. Nu este nevoie să apelezi întotdeauna la o exfoliere profesională, însă aceasta este recomandată.

Reclamă

Ce beneficii are exfolierea scalpului pentru păr

Chiar dacă îți speli părul cu grijă și folosești produse dedicate sănătății acestuia, el are nevoie de mai mult de atât. Un pas important când vine vorba de regenerarea părului ține de exfolierea scalpului. Podoaba capilară ca strpluci și va fi mult mai sănătoasă dacă îngrijirea începe încă de la rădăcină.

Exfolierea presupune folosirea unor produse care să ajute la eliminarea celulelor moarte de pe scalp. Exfolierea este de două feluri: chimică sau mecanică. În timpul procesului de exfoliere a scalpului reușești să destui porii și să ajuți la îmbunătățirea circulației sangvine.

Reclamă

În felul acesta pielea capului se va oxigea mult mai mult și va duce la diminuarea problemelor precum apariția cojițelor și a mătreții. Pentru a avea parte de o exfoliere cât mai blândă se recomandă masajul capilar. Află mai multe și despre cum poți scăpa de mătreață.

De câte ori este recomandat să-ți exfoliezi scalpul pe an

Spre deosebire de exfolierea tenului sau de exfolierea pielii de pe corp, exfolierea scalpului se face mult mai rar. Specialiștii în beauty nu recomandă să-ți exfoliezi scalpul în fiecare lună. Este recomandat ca acesta să se exfolieze la fiecare 3 luni. 

Tratamentul de exfoliere poate să fie diferit de la o persoană la alta, în funcție de nevoile fiecărui tip de piele. Există persoane care vor avea nevoie de un tratament profesional, în timp ce altele se vor bucura de beneficiile acestui proces chiar și la ele acasă. Este important să te consulți cu medicul dermatolog înainte de a alege produsele de exfoliere și metoda potrivită tipului tău de piele și păr.

Dacă te exfoliezi mai mult decât este necesar poți să te confrunți cu diferite probleme ale scalpului. Scalpul uscat poate duce la apriția mătreție și a altor probleme. Este important să găsești un echilibru și să nu abuzezi de această metodă de îngrijire a părului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×