Reclamă

Tot ce trebuie să știi despre filmul F1. Când se lansează și ce costuri de producție a avut

Brad Pitt a ținut primele pagini ale presei internaționale după ce s-a prezentat la filmările pentru producția F1. Descoperă tot ce trebuie să știi despre filmul F1. Fanii curselor sunt nerăbdători să afle când anume va fi lansat în cinematografe.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 iulie 2024, 12:39

Producția F1 a primit o dată oficială de lansare. Porucătorii au pândit cu mare atenție Grand Prix-ul în ultimii doi ani, iar acum sunt pregătiți să ofere mai multe detalii. Un trailer oficial a fost deja lansat, iar primele imagini au strâns sute de milioane de vizualizări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre filmul F1

Primul teaser al filmului F1 a fost lansat chiar înainte de Marele Premiu al Marii Britanii 2024. Conform datelor comunicate de producători, filmul va fi lansat în cinematografe la nivel internațional pe 25 iunie 2025 și va fi distribuit de Warner Bros. Studios.

Două zile mai târziu, pe 27 iunie, va fi disponibil în cinematografele din America de Nord. F1 este o poveste fictivă care îl prezintă pe personajul lui Brad Pitt, Sonny Hayes, case se întoarce la Formula 1 după ce a absentat pentru mai mulți ani.

Hayes i se alătură lui Joshua Pierce, interpretat de Damson Idris, la echipa fictivă APX GP, cu scopul de a-l îndruma pe Pierce.

Reclamă

Hayes a avut o carieră plină de succes după ce a fost întreruptă de un accident în 1990.

Mai multe detalii oficiale despre intriga filmului urmează să fie lansate. Filmul are un buget raportat de 300 de milioane de dolari, fiind considerat cu adevărat costisitor.

Producătorul filmului, Jerry Bruckheimer, a explicat faptul că bugetul propus de 300 de milioane de dolari este mai mare decât realitatea.

Reclamă

Cine sunt actorii din F1 și de cine va fi regizat

Producția reunește unele dintre cele mai sonore nume de la Hollywood. Brad Pitt este unul dintre actorii principali și este în fruntea listei alături de Idris.

Javier Bardem, câștigător al Premiului Oscar pentru rolul său din No Country for Old Men, îl va interpreta pe proprietarul echipei APX GP.

Printre cei care se numără în distribuție se numără și Kerry Condon, nominalizat la Premiile Academiei în 2023 pentru rolul din The Banshees of Inisherin, și Tobias Menzies. Distribuției i se vor mai alătura Sarah Niles, Kim Bodnia, Samson Kayo și Callie Cooke.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Brad Pitt în costum de pilot în timp ce filmează pentru producția din 2025, Fromula 1
O mulțime de vedete internaționale s-au reunit la Circuitul Silverstone din Marea Britanie, inclusiv Brad Pitt / Profimedia Images

Producția F1 va fi al șaselea lungmetraj regizat de Joseph Kosinski. Cariera sa de regizor a început cu Tron: Legacy, lansat în anul 2010. Kosinski s-a reunit cu producătorul Jerry Bruckheimer pentru filmul F1.

Bruckheimer este producătorul din spatele francizei Prirații din Caraibe, printre multe altele. De șapte ori campion de F1 Lewis Hamilton este, de asemenea, producător al filmului.

Acesta se va asigura că scenariul va rămâne cât mai autentic cu putință, scrie publicația PageSix.

Unde vor avea loc filmările pentru F1

Producătorii vor realiza filmul în colaborare cu echipele existente de F1, organismul de conducere FIA și promoterii cursei.

Filmul va prezenta, de asemenea, imagini reale de pe pistă surprinse în timpul evenimentelor de F1. Producătorii de film au folosit o mașină de Formula 2 modificată, în culoare neagră și aurie, cu stiluri F1 create de divizia de tehnologie a Mercedes și Carlin.

Filmările pentru F1 au avut loc la mai multe Mari Premii de-a lungul sezonului din 2023. Producătorii vor continua să filmeze la mai multe runde din 2024.

Oficialii spun că filmările au avut loc la Silverstone, precum și la Marele Premiu Abu Dhabi. Brad Pitt a fost surprins deja pe circuitul de curse alături de iubita sa, Ines de Ramon.

Actorul și-a adus iubita în timpul filmărilor pentru F1. Mașinile din film sunt conduse atât de Pitt, cât și de colegul său de echipă Idris, dar și de șoferi profesioniști.

Aceștia vor lua locul actorilor în scenele necesare. Imaginile filmate de producători vor fi îmbinate cu imaginile reale ale curselor de F1.

Pe lângă înregistrările de pe pistă, APX GP a filmat și la un garaj special amenajat. Producătorii au avut un garaj impresionat și  amenajare a pitwall-ului la cursele la care participă, dar și o unitate de ospitalitate în paddock și o telemetrie autentică a curselor din 2022.

LA Grand Prix-ul Marii Britanii din 2023, Brad Pitt și Idris s-au alăturat ceremoniei obișnuie de dinaintea cursei și au participat inclusiv la intonarea imnului național alături de ceilalți piloți.

De ce bugetul F1 ar putea fi mai mic de 300 de milioane de dolari

În luna mai a acestui an s-a raportat faptul că filmul lui Pitt ar urma să coste în jur de 300 de milioane de dolari până la sfârșitul filmărilor.

Acest lucru a făcut ca F1 să fie unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodată. Costul F1 a fost îngrijorător, deoarece nu există nicio garanție că filmul va fi capabil să câștige atât de mulți bani înapoi.

Brad Pitt în timp ce oferă un interviu într-o scenă filmată pentru producția F1
Brad Pitt va juca în filmul F1 / Profimedia Images

Cu toate acestea, raportul producătorilor indică faptul că bugetul este unul flexibil, iar anumite costuri ar putea fi reduse. De altfel, producătorii speră să-și recapete investiția după lansarea filmului. Specialiștii spun că filmele lui Pitt au avut succes în box office în ultimii ani.

Deși bugetul oficial nu este confirmat la 300 de milioane de dolari, cifra oferită estimativ este destul de mare.

De altfel, presa speculează că Pitt însuși ar fi fost plătit cu 30 de milioane de dolari pentru rolul său. Întreagă echipă de producție se așteaptă ca filmul să fie un succes în box office în momentul în care va fi lansat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă o rochie mulată și reprezintă una dintre cele trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024
Horoscop
Zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024 . Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare
Există trei zodii care pierd bani în ziua de 22 iulie 2024. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare. Zodiile trebuie să fie foarte atente la deciziile pe care le iau în această perioadă...
2
Emily Ratajkowski pe străzile din New York în timp ce își plimbă câinele
Divertisment
Vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile
Ea este vedeta care a fost la un pas de un accident vestimentar în timpul unei plimbări. Paparazzi nu au ezitat să o surprindă din toate unghiurile. Diva a fost zărită pe străzile din...
3
Semnul leului pus pe o lună alături de un leu care o privește
Horoscop
10 secrete inedite despre zodia Leu. Surpriza uriașă care se află pe listă
Astrologii au dezvăluit cele 10 secrete inedite despre zodia Leu. A început sezonul acestui nativ din zodic și este o perioadă nemaipomenită pentru a afla mai multe despre el. Înțelegerea trăsăturilor secrete ale Leului...
4
Rita Ora surprinsă în timp ce se urcă într-o mașină
Divertisment
A vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a fost la un pas de un accident vestimentar
Ea este vedeta care a vrut să bifeze o apariție sexy, dar a ajuns să fie ținta glumelor din online. Cântăreața din imagini a ajuns la un pas de un accident vestimentar atunci când...
5
Un bărbat cu aripi de înger care ține în brațe o femeie frumoasă
Horoscop
Zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Nativii care iartă cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care se întorc la fostul partener în ziua de 23 iulie 2024. Acești nativi iartă cu ușurință și nu se gândesc la consecințele pe care le...
PARTENERI
×