Reclamă

Trucul pentru a obține un iced latte perfect la tine acasă. Ce poți face astfel încât ingredientele să nu se separe

Preferi un Iced Latte în lunile toride de vară sau, de fapt, se numără printre alegerile tale și în celelalte perioade ale anului? Indiferent de răspuns, el este ușor de preparat acasă. Trebuie doar să știi trucul pentru a obține un iced latte perfect la tine acasă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 iulie 2023, 8:34

În plus, un Iced Latte realizat în intimitatea casei tale te costă mai puțin. Savoarea este la fel ca la cafenea. Apropiații tăi se vor îndrăgosti de deliciosul preparate și îți vor cere trucul pe care îl folosești atunci când îl creezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucul pentru a obține un iced latte perfect la tine acasă

Să fii servită cu un Iced Latte care are straturile perfecte de cafea și lapte în timpul unei întâlniri este parte din farmecul verii. Da, pare complicat de reprodus acasă, însă, doar pare. În realitate, este nevoie să știi trucul prin care poți să așezi în straturi Iced Latte-ul. Doar așa ingredientele nu au cum să se separe.

Cel mai important factor ca să îți menții latte-urile stratificate este reprezentat de stratul considerabil de gheață dintre lapte și cafea, au scris jurnaliștii publicației Tasting Table. Asta înseamnă că nu contează dacă pui doar o mână de gheață sau umpli ceașca de sus în jos. Cuburile care plutesc puțin nu vor ajuta în procesul de realizare a straturilor din latte. Stratul de gheață ar trebui să aibă rolul unei tăvi care atenuează impactul turnării. Totodată, el oferă cafelei un loc stabil. Astfel, licoarea neagră iubită de milioane de oameni din întreaga lume nu va ajunge la lapte.

Potrivit specialiștilor, dacă vrei să reduci cantitatea de gheață, ai nevoie de un pahar înalt și îngust. Acesta te va ajuta să ții împreună cuburile de gheața. Și, totodată, vei obține un strat frumos și rezistent pentru cantitatea de cafea pe care urmează să o torni peste cuburi și lapte.

Diferite tipuri de Iced Latte-uri și metode de preparare

Reclamă

Tipul de cafea și cel de lapte pe care alegi să le folosești pot avea un impact major în procesul de stratificare. Motivul pentru care un strat de gheață e mai mult decât suficient pentru tradiționalul Iced Latte – lapte rece și espresso – se datorează faptului că expresso-ul e fierbinte în comparație cu laptele. Astfel, plutirea lui este garantată 100%. În plus, el nu va ajunge la stratul laptelui datorită „barierei“ formată de cuburile reci.

În cazul în care utilizezi cafea concentrată sau cafea instant, amestecată la rece, nu vei avea o diferență de temperatură suficientă. Iar acest detaliu esențial va duce la amestecarea licorii negre cu laptele rece, potrivit sursei citate mai sus.

Dacă întâmpini dificultăți în a menține cafeaua rece plutitoare, adaugă îndulcitor în lapte, amestecă-l bine și, ulterior, toarnă-l în pahar. Urmând acest pas, densitatea fluidului se va mări considerabi. Și, totodată, acesta va rămâne în partea de jos, fără să îi permită cafelei să se scufunde.

Reclamă

Sunt specialiști care atrag atenția și spun că, în funcție de tipul de lapte folosit, este necesar să adaugi o cantitate mai mare de îndulcitor. De exemplu: laptele degresat și laptele de orez au o densitate mai mică. Sunt mai lichide și au nevoie de multă greutate suplimentară pentru a stabiliza în mod fiabil stratificarea Ice Latte-ului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×