Reclamă

Trucuri simple pentru a economisi bani în fiecare luna

În ultimul timp s-au schimbat atât de multe lucruri în viața noastră, încât și lista de trucuri simple pentru a economisi bani a suferit un update. Indiferent dacă ai economisit sau ai epuizat toate fondurile, sigur ai nevoie de puțină inspirație ca să te ajute să fii mai bună.

Publicat: 16 februarie 2022, 7:38

Dacă ai nevoie de ajutor, consultă câteva tactici de economisire a banilor. Acestea au fost încercate și testate și sunt recomandate de analiști finciari. Vei fi uimită de cât de mult poți economisi dacă le vei încerca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri simple pentru a economisi bani

Cum prețurile au crescut atât la utilități, dar și la alimentele de bază, cheltuielile lunare sunt din ce în ce mai mari. Salariul este despre acoperirea datoriilor lunare. Dar acesta trebuie să-ți permită și câteva mofturi atunci când vrei să te răsfeți puțin. În cazul în care nu poți face acest lucru, atunci încearcă să economisești câteva luni, iar apoi să te bucuri de un cadou mult dorit, scrie goodhousekeeping.com.

Mai întâi economisește

Dacă faci asta, este o cale sigură către libertatea financiară. Utilizează abordarea flexibilă 50/30/20 a bugetului. Aceasta înseamnă că 50% din salariul tău este destinat nevoilor (facturi, mâncare, alte plăți lunare), 30% sunt direcționate către distracție (ieșiri în oraș) și 20% sunt direcționate către viitorul tău (conomii pentru situații de urgență și investiții).

Dacă această împărțire nu funcționează, poți ajusta rapoartele de la lună la lună.

Reclamă

Nu te îndatora cu card de credit

Dacă aveți datorii la cardul de credit, pune în aplicare o strategie pentru a scăpa de ea. Nu intra în panică dacă nu ai o sumă la îndemână pentru a scăpa de întreaga sumă, poți obține același rezultat transferând datoria pe un card de credit cu sold 0% pentru a evita plata dobânzii pentru o perioadă determinată (până la 30 de luni) și plătind o sumă stabilită în fiecare lună.

Unele carduri vin cu taxe mici de transfer de sold, așa că asigură-te că faci bine calculele. Configurează o debitare directă pentru a evita pierderea plăților minime și a avea de a face cu taxe mari. Nu utiliza acest card pentru achiziții. Găsește cel mai bun card de transfer de sold cu 0% folosind site-uri specializate.

Reclamă

Nu te abate de la drumul stabilit

Nu lăsa numerarul să îți scape printre degete. Cu ajutorul transferurilor online, poți transfera o anumită sumă de bani pe un card care să-ți permită să folosești doar cu banii cu care îl alimentezi.

Prea high tech? Fă un cont de cheltuieli de zi cu zi cu propriul card și transferă venitul disponibil săptămânal pe acesta.

Există anumite lucruri pe care nimeni nu le poate controla. Creșterea costurilor asistenței medicale, alături de stagnarea relațiilor, i-au afectat pe oameni. Pandemia și impactul său economic sunt un exemplu mai recent.

Folosește un browser incognito

Accesul incognito atunci când faci cumpărături online te poate ajuta să economisești bani. Acesta șterge automat istoricul browser-ului atunci când închizi o filă. Aceasta înseamnă că companiile nu pot urmări ceea ce te interesează și nu pot ridica prețurile.

Nu abuza de salariu în ziua în care l-ai primit

Sondajul Nationwide Payday Saveday a dezvăluit că 1 din 5 oameni cheltuiesc peste jumătate din salariul lor lunar în 48 de ore de la primirea acestuia! Nu lăsa venitul disponibil să-ți facă o gaură în portofel, întreabă-te mereu dacă ai cu adevărat nevoie de el.

Prioritizează-ți cele mai importante cheltuieli, plus ceva pentru contul de economii, înainte de a începe să cheltuiești. În acest fel, veți ști cât de mult venit disponibil ai cu adevărat pentru a rezista restul lunii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×