Reclamă

5 cărți de educație financiară pe care orice femeie trebuie să le citească

Anul acesta îți propunem să adopți un nou obicei și să începi să citești câteva cărți de educație financiară. Ele îți vor îmbunătății cunoștințele și te vor ajuta să înțelegi cum poți să-ți gestionezi bugetul într-un mod cât mai eficient.

Publicat: 22 ianuarie 2022, 7:26

Ți-am pregătit o listă cu cinci dintre cele mai apreciate cărți care abordează subiectul educației financiare. Dacă nu știai ce să mai adaugi pe lista ta de lecturi, atunci unul din aceste titluri ar putea fi potrivit pentru tine. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 cărți de educație financiară perfecte pentru orice femeie

Dacă ai trecut deja prin lista de cărți de dezvoltare personală pentru anul 2022, atunci te invităm să descoperi alte cinci lecturi de educație financiară.

Aceste lecturi promit să-ți ofere cheia pentru a înțelege mai ușor modul în care poți să-ți gestionezi resursele cu succes. Totodată, ele te vor învăța cum să ai parte de câștiguri financiare remarcabile. De la exemple din viața reală, până la opiniile specialiștilor, în aceste lecturi vei găsi tot ce ai nevoie pentru a-ți pune bazele educației financiare.

When She Makes More: 10 Rules for Breadwinning Women

Farnoosh Tarob, jurnalistă americană și personalitate de televiziune, prezintă în cartea sa o strategie pentru toate femeile care se confruntă cu un risc de epuizare. Autoarea aduce în prim plan problemele care pot apărea în viața unei femei din cauza dezechilibrelor financiare.

Reclamă

Dinamica de cuplu, familia și relațiile cu prietenii pot avea de suferit atunci când apare teama și anxietatea femeii în ceea ce privește bugetul personal. În cartea sa, FranooshTarobi, demonstrează cum se pt gestiona veniturile, dar și relațiile pe plan social.

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money

Reclamă

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money ar trebui să se afle pe lista ta de cărți de educație financiară. Autoarea Bola Shokunbi reușește să surprindă perfect în lucrarea sa diferența dintre a face bani și a construi un adevărat imperiu.

Aceasta oferă câteva reguli și explicații de bază. Ele pot fi folosite de orice persoană care își dorește să facă investiții. Este o carte iedeală pentru o femeie care se află la început de drum. Cartea te învață cum să-ți valorifici banii și să-i faci să se înmulțească. Pe tot parcursul acesteia vei descoperi atât opinia autoarei, cât și a experților. Autoarea a contactat mai mulți profesioniști pentru redactarea lucrării prezentate.

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance este redactată de Manisha Thakor și Sharon Keder. Cele două femei au absolvit Facultatea de Business de la Harvard. Acestea și-au împărtășit din experiența lor în acest ghid ușor de înțeles.

Este una din lucrările care ar trebui să facă parte de pe lista ta de cărți de educație financiară. Potrivită pentru începători, aceasta carte evocă principiile de bază ale managementului banilor. Aceasta oferă informații utile despre modul în care îți poți gestiona bugetul cu success, împrumuturi financiare, dar și creșterea economiilor. O carte care te va putea ajuta să înțelegi cum poți rămâne pe drumul cel bun atunci când te preocupi de finanțele personale.

Get Good with Money: 10 Simple Steps to Becoming Financially Whole

Tiffany Aliche este o altă autoare a căror cărți de educație financiară ar trebui să se afle pe raftul din biblioteca ta. Aceasta prezintă în cartea sa o abordare în zece pași a modului în care îți poți gestiona finanțele personale. Carte areprezintă un ghid ușor de înțeles.

Este o lucrare care prezintă pas cu pas modul în care poți să te organizezi astfel încât să nu risipești banii la final de lună. Un ghid care pornește de la determinarea bugetului și ajunge până la economisirea și automatizarea facturilor și a investițiilor.

Zero Debt: The Ultimate Guide to Financial Freedom

Experta financiară, Lynnette Khalfani Cox, vorbește despre cum poți să scapi de datorii. Aceasta acoperă mai multe subiecte, de la împrumuturile pentru achiziționarea de bunuri, până la ipoteci cu adevărat substanțiale.

Aceasta oferă sfaturi despre cum să negociezi creditele făcute, dar și despre cum să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. O carte plină de sfaturi utile care pot fi de folos oricărei persoane dornice să afle mai multe despre credite și gestionarea inteligentă a banilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×