Reclamă

5 cărți de educație financiară pe care orice femeie trebuie să le citească

Anul acesta îți propunem să adopți un nou obicei și să începi să citești câteva cărți de educație financiară. Ele îți vor îmbunătății cunoștințele și te vor ajuta să înțelegi cum poți să-ți gestionezi bugetul într-un mod cât mai eficient.

Publicat: 22 ianuarie 2022, 7:26
O femeie frumoasă care stă pe jos în fața unei canapele și citește dintr-o carte de educație financiară
Dacă ai trecut deja prin lista de cărți de dezvoltare personală, atunci te invităm să descoperi alte cinci cărți de educație financiară / Shutterstock

Ți-am pregătit o listă cu cinci dintre cele mai apreciate cărți care abordează subiectul educației financiare. Dacă nu știai ce să mai adaugi pe lista ta de lecturi, atunci unul din aceste titluri ar putea fi potrivit pentru tine. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 cărți de educație financiară perfecte pentru orice femeie

Dacă ai trecut deja prin lista de cărți de dezvoltare personală pentru anul 2022, atunci te invităm să descoperi alte cinci lecturi de educație financiară.

Aceste lecturi promit să-ți ofere cheia pentru a înțelege mai ușor modul în care poți să-ți gestionezi resursele cu succes. Totodată, ele te vor învăța cum să ai parte de câștiguri financiare remarcabile. De la exemple din viața reală, până la opiniile specialiștilor, în aceste lecturi vei găsi tot ce ai nevoie pentru a-ți pune bazele educației financiare.

When She Makes More: 10 Rules for Breadwinning Women

Farnoosh Tarob, jurnalistă americană și personalitate de televiziune, prezintă în cartea sa o strategie pentru toate femeile care se confruntă cu un risc de epuizare. Autoarea aduce în prim plan problemele care pot apărea în viața unei femei din cauza dezechilibrelor financiare.

Reclamă

Dinamica de cuplu, familia și relațiile cu prietenii pot avea de suferit atunci când apare teama și anxietatea femeii în ceea ce privește bugetul personal. În cartea sa, FranooshTarobi, demonstrează cum se pt gestiona veniturile, dar și relațiile pe plan social.

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money

Reclamă

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money ar trebui să se afle pe lista ta de cărți de educație financiară. Autoarea Bola Shokunbi reușește să surprindă perfect în lucrarea sa diferența dintre a face bani și a construi un adevărat imperiu.

Aceasta oferă câteva reguli și explicații de bază. Ele pot fi folosite de orice persoană care își dorește să facă investiții. Este o carte iedeală pentru o femeie care se află la început de drum. Cartea te învață cum să-ți valorifici banii și să-i faci să se înmulțească. Pe tot parcursul acesteia vei descoperi atât opinia autoarei, cât și a experților. Autoarea a contactat mai mulți profesioniști pentru redactarea lucrării prezentate.

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance este redactată de Manisha Thakor și Sharon Keder. Cele două femei au absolvit Facultatea de Business de la Harvard. Acestea și-au împărtășit din experiența lor în acest ghid ușor de înțeles.

Este una din lucrările care ar trebui să facă parte de pe lista ta de cărți de educație financiară. Potrivită pentru începători, aceasta carte evocă principiile de bază ale managementului banilor. Aceasta oferă informații utile despre modul în care îți poți gestiona bugetul cu success, împrumuturi financiare, dar și creșterea economiilor. O carte care te va putea ajuta să înțelegi cum poți rămâne pe drumul cel bun atunci când te preocupi de finanțele personale.

Get Good with Money: 10 Simple Steps to Becoming Financially Whole

Tiffany Aliche este o altă autoare a căror cărți de educație financiară ar trebui să se afle pe raftul din biblioteca ta. Aceasta prezintă în cartea sa o abordare în zece pași a modului în care îți poți gestiona finanțele personale. Carte areprezintă un ghid ușor de înțeles.

Este o lucrare care prezintă pas cu pas modul în care poți să te organizezi astfel încât să nu risipești banii la final de lună. Un ghid care pornește de la determinarea bugetului și ajunge până la economisirea și automatizarea facturilor și a investițiilor.

Zero Debt: The Ultimate Guide to Financial Freedom

Experta financiară, Lynnette Khalfani Cox, vorbește despre cum poți să scapi de datorii. Aceasta acoperă mai multe subiecte, de la împrumuturile pentru achiziționarea de bunuri, până la ipoteci cu adevărat substanțiale.

Aceasta oferă sfaturi despre cum să negociezi creditele făcute, dar și despre cum să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. O carte plină de sfaturi utile care pot fi de folos oricărei persoane dornice să afle mai multe despre credite și gestionarea inteligentă a banilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×