Reclamă

5 cărți de educație financiară pe care orice femeie trebuie să le citească

Anul acesta îți propunem să adopți un nou obicei și să începi să citești câteva cărți de educație financiară. Ele îți vor îmbunătății cunoștințele și te vor ajuta să înțelegi cum poți să-ți gestionezi bugetul într-un mod cât mai eficient.

Publicat: 22 ianuarie 2022, 7:26
O femeie frumoasă care stă pe jos în fața unei canapele și citește dintr-o carte de educație financiară
Dacă ai trecut deja prin lista de cărți de dezvoltare personală, atunci te invităm să descoperi alte cinci cărți de educație financiară / Shutterstock

Ți-am pregătit o listă cu cinci dintre cele mai apreciate cărți care abordează subiectul educației financiare. Dacă nu știai ce să mai adaugi pe lista ta de lecturi, atunci unul din aceste titluri ar putea fi potrivit pentru tine. 

5 cărți de educație financiară perfecte pentru orice femeie

Dacă ai trecut deja prin lista de cărți de dezvoltare personală pentru anul 2022, atunci te invităm să descoperi alte cinci lecturi de educație financiară.

Aceste lecturi promit să-ți ofere cheia pentru a înțelege mai ușor modul în care poți să-ți gestionezi resursele cu succes. Totodată, ele te vor învăța cum să ai parte de câștiguri financiare remarcabile. De la exemple din viața reală, până la opiniile specialiștilor, în aceste lecturi vei găsi tot ce ai nevoie pentru a-ți pune bazele educației financiare.

When She Makes More: 10 Rules for Breadwinning Women

Farnoosh Tarob, jurnalistă americană și personalitate de televiziune, prezintă în cartea sa o strategie pentru toate femeile care se confruntă cu un risc de epuizare. Autoarea aduce în prim plan problemele care pot apărea în viața unei femei din cauza dezechilibrelor financiare.

Reclamă

Dinamica de cuplu, familia și relațiile cu prietenii pot avea de suferit atunci când apare teama și anxietatea femeii în ceea ce privește bugetul personal. În cartea sa, FranooshTarobi, demonstrează cum se pt gestiona veniturile, dar și relațiile pe plan social.

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money

Reclamă

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money ar trebui să se afle pe lista ta de cărți de educație financiară. Autoarea Bola Shokunbi reușește să surprindă perfect în lucrarea sa diferența dintre a face bani și a construi un adevărat imperiu.

Aceasta oferă câteva reguli și explicații de bază. Ele pot fi folosite de orice persoană care își dorește să facă investiții. Este o carte iedeală pentru o femeie care se află la început de drum. Cartea te învață cum să-ți valorifici banii și să-i faci să se înmulțească. Pe tot parcursul acesteia vei descoperi atât opinia autoarei, cât și a experților. Autoarea a contactat mai mulți profesioniști pentru redactarea lucrării prezentate.

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance este redactată de Manisha Thakor și Sharon Keder. Cele două femei au absolvit Facultatea de Business de la Harvard. Acestea și-au împărtășit din experiența lor în acest ghid ușor de înțeles.

Este una din lucrările care ar trebui să facă parte de pe lista ta de cărți de educație financiară. Potrivită pentru începători, aceasta carte evocă principiile de bază ale managementului banilor. Aceasta oferă informații utile despre modul în care îți poți gestiona bugetul cu success, împrumuturi financiare, dar și creșterea economiilor. O carte care te va putea ajuta să înțelegi cum poți rămâne pe drumul cel bun atunci când te preocupi de finanțele personale.

Get Good with Money: 10 Simple Steps to Becoming Financially Whole

Tiffany Aliche este o altă autoare a căror cărți de educație financiară ar trebui să se afle pe raftul din biblioteca ta. Aceasta prezintă în cartea sa o abordare în zece pași a modului în care îți poți gestiona finanțele personale. Carte areprezintă un ghid ușor de înțeles.

Este o lucrare care prezintă pas cu pas modul în care poți să te organizezi astfel încât să nu risipești banii la final de lună. Un ghid care pornește de la determinarea bugetului și ajunge până la economisirea și automatizarea facturilor și a investițiilor.

Zero Debt: The Ultimate Guide to Financial Freedom

Experta financiară, Lynnette Khalfani Cox, vorbește despre cum poți să scapi de datorii. Aceasta acoperă mai multe subiecte, de la împrumuturile pentru achiziționarea de bunuri, până la ipoteci cu adevărat substanțiale.

Aceasta oferă sfaturi despre cum să negociezi creditele făcute, dar și despre cum să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. O carte plină de sfaturi utile care pot fi de folos oricărei persoane dornice să afle mai multe despre credite și gestionarea inteligentă a banilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×