Reclamă

Zendaya a trecut de la imaginea de copil vedetă la o femeie în adevăratul sens al cuvântului. Cum a evoluat stilul ei de-a lungul anilor

Zendaya a trecut de la imaginea de copil vedetă la o femeie în adevăratul sens al cuvântului. Cele mai recente apariții ale ei au fost apreciate și admirate chiar și de către cei mai duri critici.

Publicat: 24 martie 2023, 13:37

Sunt puțini cei care știu că Zendaya a prezentat două emisiuni la Disney Channel, a lansat melodii, a scris o carte, a câștigat un Emmy pentru Euphoria și a jucat în filmul Malcolm & Marie. Cu toate acestea, are doar 26 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zendaya a trecut de la imaginea de copil vedetă la o femeie în adevăratul sens al cuvântului

Zendaya este în mod clar un icon, dar dincolo de strălucirea și glamour-ul pe care le afișează, sunt multe pe care probabil nu le știi despre ea.

Numele ei complet este Zendaya Maree Stoermer Coleman. Prenumele lui Zendaya este inspirat de cuvântul Shona „tendai”, care înseamnă „a mulțumi”. S-a născut pe 1 septembrie 1996. După cum a spus odată Zendaya: „Sunt Fecioară și știu ce îmi place”.

Primul ei rol de actorie a fost în teatru. Potrivit unui chestionar din 2014 din Us Weekly, Zendaya a început ca una dintre vrăjitoare din Macbeth al lui Shakespeare.

A fost dansatoare de rezervă pentru Selena Gomez. Înainte de a deveni vedetă Disney, Zendaya a apărut într-o reclamă cu Selena Gomez și alți câțiva copii care au devenit vedete Disney.

Reclamă

Odinioară era foarte timidă. În interviul ei pentru coperta Vogue, mama lui Zendaya a dezvăluit că fiica ei era atât de timidă, încât ea și tatăl lui Zendaya au trebuit să participe la seminarii pentru părinții copiilor timizi.

E obsedată de înghețată. Talentul ascuns al Zendayei este acela de a mușca înghețata cu dinții ei din față.

Îi place Harry Potter. Zendaya a spus pentru InStyle că se uită la Harry Potter, adăugând: „Este pur și simplu liniștitor pentru mine, așa că asta e treaba mea”.

Reclamă
Zendaya, nemachiată, cu părul scurt, pe stradă
Zendaya a spus producătorilor Disney că trebuie să aleagă o familie de culoare pentru K.C. Undercover / Profimedia Images

Cum a evoluat după aparițiile din emisiunile TV

Ea nu citește comentarii pe rețelele sociale. Zendaya a spus pentru Vogue’s 73 Questions că nu citește comentarii pe Instagram „cu excepția cazului în care sunt de la prietenii mei, atunci le voi citi”.

Filosofia ei de frumusețe este că „nu există reguli”. Acestea fiind spuse, ea a spus pentru Vogue că un produs la care nu va renunța niciodată este SPF-ul și că se demachiază înainte de a merge la culcare! Ea își face singură machiajul pentru evenimente.

Și-ar fi dorit să predea. Ambii părinți ai Zendayei sunt profesori, iar ea a spus pentru Teen Vogue că, dacă nu ar fi în divertisment, ar fi profesoară.

Părinții ei au făcut totul pentru a-i susține cariera de actor. Când era în școală gimnazială, tatăl ei și-a părăsit slujba pentru a se muta în Los Angeles cu Zendaya, în timp ce mama ei a avut două locuri de muncă în orașul lor natal, Oakland, California, pentru a-i sprijini financiar pe cei trei. Chiar au crezut în ea.

Zendaya, cu un top roz neon, la un eveniment
Zendaya a spus pentru InStyle că se uită la Harry Potter / Profimedia Images

A devenit inspirație pentru multe alte femei

Este și autoare. Cartea ei, „BETWEEN U AND ME”, a fost lansată în 2013. În ea, Zendaya împărtășește sfaturi de viață despre urmărirea viselor tale, menținerea prieteniilor și multe altele.

A fost inspirație pentru o păpușă Barbie. În 2015, Barbie a creat o păpușă după aspectul Zendayei la Premiile Academiei .

Ea a cerut Disney să aibă o familie de culoare într-una dintre emisiunile sale. Zendaya a spus producătorilor Disney că trebuie să aleagă o familie de culoare pentru K.C. Undercover, serialul în care urma să joace. „Nu am simțit că există altă opțiune. Dacă o să fac asta, așa trebuie să fie. Trebuie să existe o familie de culoare pe Disney Channel. Mulți oameni care nu sunt de culoare nu prea pot înțelege cum este să crești și să nu te vezi în mass-media mainstream. Și știi, mai sunt atât de multe de făcut”, a spus ea pentru Yara Shahidi în interviul pentru coperta Glamour în 2017.

Zendaya, cu părul creț, machiată și cu ruj roșu pe buze
Zendaya a fost dansatoare de rezervă pentru Selena Gomez / Profimedia Images

Idolul ei este Oprah. În interviul ei pentru coperta din 2017 Glamour, Zendaya s-a bucurat de prezența prezentatoarei TV: „Este o persoană care, chiar și cu totul împotriva ei, a atins cote incredibile. Dacă vrea să creeze o rețea, o poate face. Vrea să producă un film? Ea o poate face”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×