Cei mai crocanți cartofi la cuptor. Cum să îi obții: tips & tricks

Un chef și-a dezvăluit rețeta care transformă banalii cartofi la cuptor în cei mai crocanți cartofi la cuptor pe care i-ai făcut vreodată.

Andrada Marinică
Publicat: 21 ianuarie 2021, 13:28
Actualizat: 11 februarie 2021, 19:15
Pentru a obține cei mai crocanți cartofi la cuptor, aceștia se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute / Shutterstock

În familia fiecăreia dintre noi există, o rețetă a unui preparat delicios. Acesta a fost s-a transmis din generație în generație și, de cele mai multe ori, nu suntem dispuși să o împărtășim tuturor. O astfel de rețetă este un fel de moștenire de familie, pe care pur și simplu nu te simți confortabil să o împarți cu ceilalți. 

Nu oricine este dispus să își dezvăluie secretele în bucătărie. Din fericire, acesta nu este și cazul lui Tom Westerland, bucătar șef la The Grill – Crocker’s Henley. 

Trucul simplu pentru cei mai crocanți cartofi la cuptor

Chef Tom Westerland spune că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi cartofii potriviți. Este de preferat să folosești cartofi speciali pentru copt, scrie Daily Star. Aceștia au un conținut mai scăzut de zahăr și se rumenesc mai frumos, fără să se ardă. 

„Se curăță de coajă, se taie în forma specifică pentru cartofi copți – cu cât mai multe margini posibile. Acesta este unul dintre trucurile care contribuie la apariția zonelor crocante”, spune bucătarul. 

Pasul următor presupune să acoperi cartofi cu apă rece și să adaugi o cantitate generoasă de sare. Pune-i la fiert și lasă-i în apa clocotită timp de șapte minute. Scurge apa cu ajutorul unei strecurătoare și presară peste ei puțină sare grunjoasă. 

„Acesta este amestecul de șapte minute”, susține Tom Westerland.  

Încinge cuptorul la 220 grade Celsius (căldură sus-jos) sau 200 Celsius (cu ventilație). 

Pune cartofii într-o tavă, pe care ai așezat în prealabil hârtie de copt, și stropește-i cu linguri de ulei de măsline și o lingură de oțet de vin sau mere.

În această fază poți adăuga și condimente, în funcție de preferințe: piper, boia dulce sau iute, usturoi pudră, rozmarin sau paprika. Practic, orice îți face cu ochiul! Amestecă bine toate ingredientele și distribuie cartofii într-un singur strat. 

Cartofii se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Important de reținut: amestecă-i după 10 minute. Dacă ți se pare că nu s-au rumenit suficient, poți să îi mai lași încă 5 minute. Stai însă cu ochii pe ei, să nu se ardă!

Cel mai bine este ca acești cartofi să fie serviți calzi, mai bine spus, poate chiar după ce au fost scoși din cuptor. Nu au gust rău nici dacă sunt reîncălziți, dar chefii spun că aceștia își pierd din aromă și savoare.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI