Reclamă

10 interpretări de excepție care nu au fost nominalizate la Premiile Oscar. Ce roluri îndrăgite au fost ignorate de Academie

Unele interpretări de excepție nu au fost nominalizate la Premiile Oscar deși au câștigat laude atât din partea fanilor, cât și din partea criticilor. Pe listă se află actori importanți de la Hollywood și prestații din filme de succes.

Publicat: 16 septembrie 2021, 8:45

Premiilor Academiei premiază cele mai bune interpretări și reușite cinematografice din an. Cu doar cinci nominalizați în majoritatea categoriilor, unele interpretări de excepție nu sunt nominalizate la Premiile Oscar, scrie Screen Rant. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre prestațiile incluse pe listă se numără cele ale unor actori importanți, precum Jake Gyllenhaal și Idris Elba. Altele au avut loc în urmă cu aproape trei decenii, dar continuă să încânte fanii.

Interpretările de excepție de pe listă au uimit publicul și rămân în continuare memorabile și, uneori, controversate

Unii actori reușesc să intre în pielea personajului și să ofere prestații excepționale.

10 interpretări de excepție care nu au fost nominalizate la Premiile Oscar

Unele prestații au încântat atât fanii, cât și publicul. Cele mai multe dintre ele au ajuns pe marele ecran în ultimele două decenii, dar există și o excepție notabilă.

Reclamă

Iată interpretările de excepție care meritau să fie nominalizate la Premiile Oscar, potrivit Screen Rant:

Scarlett Johansson – prestația din Under The Skin (2013)

Chiar dacă Johansson e cunoscută la nivel mondial datorită rolului din Universul Cinematografic Marvel, în care o interpretează pe Black Widow, unul dintre cele mai apreciate roluri ale sale a fost din Under The Skin. 

Reclamă

Filmul SF a fost regizat de Jonathan Glazer. Under The Skin prezintă povestea unei femei misterioase care vânează bărbați din Scoția. 

Idris Elba – prestația din Beasts Of No Nation (2015)

Idris Elba e un actor apreciat la nivel mondial, dar încă nu a primit o nominalizare la Premiile Oscar. În Beasts Of No Nation, actorul joacă rolul unui comandant ce învață copiii să tragă cu arma și să omoare ținta.. 

Elba a explorat nuanțele violente ale personajului și a prezentat imaginea nemiloasă a războiului. Prestația lui se află printre cele care nu au fost nominalizate la Premiile Oscar.

Kirsten Dunst – prestația din Melancholia (2011)

La fel ca Idris Elba, Dunst nu a primit nicio nominalizare la Premiile Oscar. La jumătatea anilor 2000, ea a jucat în unele dintre cele mai de succes filme de la Hollywood, precum seria Spider-Man. 

Ea a optat și pentru roluri mai complicate, precum cel din The Virgin Suicides și Melancholia. În filmul din 2011, ea joacă rolul unei mirese ce suferă de depresie. Filmul e regizat de controversatul Lars Von Trier. 

Andy Serkis – prestația din The Lord Of The Rings Trilogy (2001-2003)

Trilogia Stăpânul inelelor continuă să fie apreciată și astăzi. Printre interpretările de excepție din film se numără și cea a lui Andy Serkis, ce l-a interpretat pe Gollum. 

Deși personajul a fost generat prin efecte speciale, o mare parte din prestație s-a datorat lui Andy Serkis. Actorul a înfruntat condiții extreme pentru a oferi o interpretare extraordinară, ce a încântat milioane de fani. 

Michelle Pfeiffer – prestația din Batman Returns (1992)

Filmele realizate după benzi desenate nu s-au bucurat de multe nominalizări la Premiile Oscar de-a lungul timpului. Interpretarea intră în categoria celor care nu au fost nominalizate la Premiile Oscar, dar continuă să încânte fanii, e cea a actriței Michelle Pfeiffer. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Michelle Pfeiffer în rolul lui Catwoman din filmul Batman Returns. E îmbrăcată într-un costum mulat negru, din latex, cu urechi de pisică
Michelle Pfeiffer a încântat fanii cu rolul ei din Batman Returns / Profimedia

După ce și-a făcut un renume la Hollywood în perioada 1980-1990, Pfeiffer a acceptat rolul lui Catwoman. Prestația sa e considerată una dintre cele mai bune din categoria filmelor bazate pe benzi desenate. 

Naomi Watts – prestația din Mulholland Drive (2001)

Regizat de David Lynch, Mulholland Drive a dat naștere mai multor tendințe cinematografice în anii 2000. 

Rolul din film i-a propulsat cariera lui Naomi Watts, originară din Australia, la Hollywood. Deși filmul lasă mult loc de interpretare, criticii și fanii au fost de acord că actrița a oferit o interpretare de excepție. 

Emily Blunt – prestația din A Quiet Place (2018)

La fel ca Elba și Dunst, Blunt nu a primit nicio nominalizare la Premiile Oscar până în acest moment. Ea a devenit cunoscută la nivel mondial cu rolul din The Devil Wears Prada. Recent, ea a optat pentru roluri mai variate, precum cele din Sicario și A Quiet Place. 

În filmul Horror, Blunt interpretează rolul unei femei forțate să nască fără zgomot într-o lume invadată de ființe ce vânează după sunet. 

Lupita Nyong’o – prestația din Us (2019)

Filmele horror nu sunt, de obicei, nominalizate la Premiile Oscar. Printre excepții se numără The Exorcist, The Silence of the Lambs și Get Out. 

După succesul Get Out, regizat tot de Jordan Peele, mulți se așteptau ca Us să primească aceleași laude. Lupita Nyong’o nu a primit, însă, o nominalizare la Premiile Oscar. 

Toni Collette – prestația din Hereditary (2018)

Toni Collette e cunoscută pentru rolurile sale complexe. Deși nu e la fel de cunoscută la nivel internațional precum alte nume de pe această listă, ea a oferit numeroase interpretări de excepție de-a lungul anilor, chiar dacă acestea nu au fost nominalizate la Premiile Oscar.

Printre acestea se numără și cea din Hereditary, un film horror. Collete joacă rolul unei mame a cărei familie se află în mijlocul unor evenimente paranormale periculoase. 

Jake Gyllenhaal – prestația din Nightcrawler (2014)

Jake Gyllenhaal a reușit să își facă un renume la Hollywood datorită rolurilor variate pe care le interpretează.

În Nightcrawler, Jake joacă rolul lui Lou, un bărbat a cărui ambiție de a avea succes în televiziune devine mortală. Chiar dacă prestația lui se numără printre cele care nu au fost nominalizate la Premiile Oscar, ea rămâne una dintre preferatele fanilor săi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×