Reclamă

4 sfaturi simple pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală. Care sunt indicațiile medicilor specialiști

Problemele gastrointestinale sunt tot mai frecvente în zilele noastre. Un nou studiu a constatat că deteriorarea căptușelii tractului gastrointestinal superior din cauza ulcerului de stomac poate crește în timp riscul de Parkinson cu 76%. Descoperă mai jos 4 sfaturi simple pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 octombrie 2024, 6:00

Noi studii au arătat că simptomele problemelor gastrointestinale, cum ar fi constipația, pot produce adesea scăderea abilităților motorii la pacienții care au deja Parkinson. Specialiștii vin în ajutor și împărtășesc câteva moduri simple prin care poți să îmbunătățești sănătatea intestinală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

4 sfaturi simple pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală

Specialiștii recomandă consumul de probiotice, alimente bogate în fibre și mai multă apă. Aceste elemente introduse treptat în dietă pot schimba complet sănătatea tractului intestinal. Pe lângă dieta echilibrată, specialiștii în sănătate recomandă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Sportul este la fel de important când vine vorba de sănătatea intestinală. Mai jos găsești sfaturile simple și utile pentru o viață mai sănătoasă.

Consumă probiotice

Microbiomul nostru intestinal descompune carbohidrații complecși și proteinele din alimente. Ei produc vitamine și nutrienți esențiali care pot ajuta sănătatea generală a organismului.

Reclamă

Probioticele sunt bacterii vii și drojdii care pot îmbunătăți compoziția microbiomului prin promovarea creșterii bacteriilor benefice.

Studiile sugerează că alimentele bogate în probiotice pot îmbunătăți sănătatea tractului intestinal.

Include în dieta ta prebiotice

Reclamă

Prebioticele sunt fibre vegetale speciale care acționează ca un combustibil pentru probiotice. Prebioticele ajută probioticele să crească și să prospere.

Consumul de alimente prebiotice precum usturoiul, ceapa și sparanghelul, pot îmbunătăți sănătatea organismului tău.

Consumă alimente bogate în fibre

Pe lângă hrănirea cu probiotice, fibrele facilitează mișcările intestinale regulate. Acestea ajută la controlul zahărului din sânge, scad colesterolul și reduc riscul apariției bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Specialiștii recomandă consumul a 30 de grame de fibre zilnic. Acestea se găsesc în alimente precum semințele de chia, fructele de pădure și fulgii de ovăz.

Persoanele care mănâncă fibre vor avea mai puțin reflux de acid și se vor confrunta mai rar cu constipația. Asociația Americană a Inimii recomandă să consumi cel puțin 25 – 30 de grame de fibre în fiecare zi. Studiile arată că majoritatea americanilor consumă doar aproximativ 15 grame de fibre pe zi.

Alimentele bogate în fibre te pot ajuta, de asemenea, să pierzi în greutate. Studiile arată că fibrele îți mențin senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Astfel nu vei mai fi la fel de tentată să consumi gustări nesănătoase între mesele principale ale zilei.

Consumă mai multă apă

Fibrele și apa merg foarte bine împreună. Fibrele absorb apă rapid și ajută la mișcarea regulată a intestinelor.

Specialiștii recomandă aproximativ opt pahare de apă în fiecare zi. Cele opt pahare de apă au fost multă vreme standardul de aur pentru hidratare, deșii unii specialiști recomandă cel puțin doi litri de apă pe zi.

Nevoile de hidratare pot varia în funcție de mărimea corpului, metabolism, dietă, vreme și nivelurile de activitate.

Hidratarea rămâne un factor cheie în ceea ce privește sănătatea organismului nostru, în special a tractului gastrointestinal.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×