Reclamă

Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase

Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care au probleme din cauza disconfortului abdominal.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 septembrie 2024, 6:18

Femeile se simt adesea balonare înainte de menstruație, dar și după ce au mâncat o masă copioasă. Disconfortul abdominal apare și din cauza constipației, a bolii de reflux gastrointestinal și chiar din cauza creșterii în greutate în unele cazuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul care te ajută să reduci balonarea

Specialiștii recomandă să înlocuiești alimentele crude și să încerci să le gătești la aburi. În felul acesta vei facilita digestia lor și vei putea să ameliorezi eventualele simptome ale balonarii.

Alimentele fierte vor ajuta digestia și vor facilita absorbția nutrienților. În mod similar, specialiștii recomandă să înlocuiești saltele crude cu preparate gătite. Un alt truc pentru a reduce balonare este să nu combini fructele cu alte alimente.

Fructele au enzime microbiene active care reacționează cu aproape orice. De asemenea, deoarece fructele sunt mai ușor de digerat, ele pot împinge în jos alte alimente solide nedigerate, provocând indigestie și balonare.

Adăugarea de uleiuri grase sănătoase în tieta ta poat lubrifia tractul gastro-intestinal și permite alimentelor să se miște fără probleme prin tractul digestiv. Include grăsimi bune precum uleiul de măsline, de avocado, migdale sau uleiul de cocos.

Reclamă

Nu uita să te hidratezi și să bei un pahar cu apă caldă și puțin ghimbir sau lămâie dimineața, pe stomacul gol. Acest lucru va ajuta digestia și va ameliora simptomele balonării.

Indreginetul secret care te ajută să reduci balonare este chimenul, spun specialiștii de la Healthline. Chimenul facilitează digestia și reduce problemele cauzate de balonare.

O rețetă eficientă presupune să fierbi o linguriță de semințe de chimen, o linguriță de semințe de fenicul, o linguriță de semințe de coriandru și un praf de semințe de morcov cu 500 de ml de apă. Fierbe totul și ai grijă să reduci cantitatea la jumătate.

Reclamă

Strecoară tot amestecul și servește această băutură înainte de fiecare masă. Aceste semințe stimulează digestia și îmbunătățește sănătatea gastrointestinală.

Semințele de chimen și fenicul îmbunătățesc digestia

Studiile susțin că semințele de fenicul ajută la reglarea tensiunii arteriale și îmbunătățesc digestia. De asemenea, ele au proprietăți antioxidante, antiseptice și multe altele.

Semințele de fenicul ar trebui să fie remediul de bază atunci când te confrunți cu problemele de balonare. Se știe că aceste semințe ajută la relaxarea mușchilor stomacului și reduce formarea de gaze și apariția crampelor.

De aceea, se recomandă să consumi câteva înainte de o masă copioasă. Semințele de fenicul pro preveni respirația urât mirositoare.

Semințele de fenicul fierte pot ajuta la ameliorarea inflamației din organism. Specialiștii recomandă să fie consumate cu măsură. Semințele de fenicul relaxează și calmează mușchii gastrointestinali. Acest lucru calmează intestinul și întregul sistem digestiv.

Semințele au mai mult ulei decât planta însăși, așa că consumul lor echivalează cu mai multe beneficii. Uleiul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii minunate.

Specialiștii recomandă să te consulți cu medicul tău nutriționist înainte de a introduce semințele de fenicul în dieta ta zilnică. Ele te pot ajuta să-ți îmbunătățești digestia, dar trebuie integrate cu atenție în preparatele tale. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×