Reclamă

Metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta perfectă după cheat day. Sfaturi utile de la nutriționiști

Descoperă câteva metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta după excesele alimentare. Te-ai întors recent dintr-o vacanță în care ai trișat în ceea ce privește dieta? Aceste sfaturi te vor ajuta să revii la obiceiuri mai sănătoase.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 9 august 2024, 8:15

În weekend sau în vacanță este ușor să cedezi poftelor și să consumi alimente și produse procesate. După astfel de perioade este posibil să te simți obosită, balonată, iar organismul tău va fi mai leneș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta

Dacă ți-ai acordat câteva momente de plăcere și excese alimentare în anumite zile, uită de sentimentul de vinovăție. Un exces alimentar are loc atunci când mănânci fără să mai simți satisfacție, până la punctul de disconfort.

De asemenea, acesta are loc și atunci când mănânci mult, deși te-ai ridicat recent de la masă și nu îți mai este foame. Poți simți nevoia să faci aceste excese și în perioadele în care resimți multă presiune sau stres. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să revii la dieta alimentară bazată pe obiceiuri sănătoase.

Bea multă apă

După excesele alimentare este important să îți rehidratezi corespunzător organismul. Este indicat să bei 2 litri de apă pe zi, mai ales dacă ai consumat alimente bogate în sare sau zahăr sau dacă ai băut alcool.

Reclamă

Menținerea corpului bine hidratat este întotdeauna o practică bună. Mai ales după o beție, deoarece apa ajută la digestie și reduce balonarea.

Prioritizează o igienă bună a somnului

Studiile arată că lipsa somnului poate crește apetitul, deoarece modifică nivelul hormonilor și anulează senzația normală de foame. De asemenea, atunci când ești obosită ești mai predispusă poftelor alimentare excesive, bogate în carbohidrați și în grăsimi.

Reclamă

Un somn de calitate de opt ore va menține hormonii reglați, astfel încât să poți face alegeri alimentare sănătoase.

Diversifică farfuria

Planifică mesele pentru următoarele trei zile, astfel încât să nu ai un stres în plus în privința deciziei chiar înainte de ora mesei.  Evită să stai multe ore fără să mănânci, deoarece acela este momentul în care riști să tânjești după alimentele procesate. Alege două sau trei mese pe care vrei să le planifici în avans.

Un truc simplu este să pregătești un singur fel de mâncare pentru toate mesele, pentru a simplifica procesul. Încearcă să consumi o varietate de alimente care îi vor oferi organismului vitaminele și mineralele esențiale de care are nevoie. Fii creativă și fă mixuri între legume colorate, ardei gras roșu, verde, fasole și castraveți.

Alege gustările sănătoase

Din lista de metode care te pot ajuta să-ți păstrezi silueta face parte și selecția gustărilor nutritive. Alege gustări bogate în proteine, pentru a te menține sătulă. Astfel, vei diminua riscul de a ronțăi din comoditate alimente procesate și vei avea silueta perfectă pe care ți-o dorești.

Este bine să ai la îndemână gustări ușoare și echilibrate, pe care ți le poți pregăti cu o seară înainte. Poți încerca diverse combinații de fructe și legume curățate în prealabil, alături de o mână de nuci. Alte variante la fel de sănătoase sunt un iaurt fără grăsimi, o porție de hummus sau felii de măr peste care adaugi unt de arahide.

Crește aportul de fibre din alimentație

Alimentele bogate în fibre joacă un rol important în recuperarea organismului după câteva zile de excese alimentare. Acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal și cresc senzația de sațietate. Poți încerca pentru masa de prânz o supă cremă de linte sau broccoli. Pentru gustarea dintre mese, 100 grame de fructe de pădure sunt ideale și conțin 6.5 grame de fibre.

Fă mișcare

Activitatea fizică este ca o detoxifiere naturală a organismului după o perioadă în care ai mâncat multe alimente grele, procesate. Aceasta crește motilitatea intestinală pentru a elimina din organism toate caloriile și grăsimile consumate în exces.

De asemenea, mișcarea determină creierul să elibereze dopamină și serotonină, substanțe chimice care îți pot stimula starea de spirit. Fă-ți un plan pentru a face mișcare, ținând cont de faptul că nu trebuie să fie foarte intensă. Exercițiile ușoare, cum ar fi o plimbare lungă, ard calorii și, cel mai important, ajută la digestie și echilibrează glicemia.

Fii blândă cu tine și nu te critiza în exces, după o perioadă de excese alimentare. Dacă într-un procent de 80% din timp faci alegeri cu adevărat nutritive, în restul de 20% îți permiți să te bucuri de alimentele tale preferate fără vină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×