Reclamă

Ce înseamnă să mănânci intuitiv. Care sunt beneficiile acestei metode asupra organismului tău

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să mănânci intuitiv? Află care sunt beneficiile acestei metode asupra organismului tău. Dieteticienii au reflectat asupra acestor tehnici care au prins tot mai multă popularitate în ultimii ani.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 iulie 2024, 6:43

Alimentația intuitivă este o abordare nouă a sănătății și bunăstării organismului. Această metodă încurajează persoanele să-și asculte nevoile naturale ale organismului de foame și sațietate. Această metodă încurajează această abordare în detrimentul aderării la anumite reguli și restricții stricte în materie de alimentație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă să mănânci intuitiv

Specialiștii spun că această metodă se concentrează pe promovarea unei relații sănătoase cu alimentele. Metoda pune accent pe îngrijirea de sine și atenția asupra controlului porțiilor.

Conceptul de alimentație intuitivă se bazează pe mai multe principii cheie. Ele ghidează oamenii să aibă o relație armonioasă cu mâncarea și îi încurajează să aibă încredere în instinctele lor.

Totodată, alimentația intuitivă urmărește ca oamenii să aibă o relație mai bună cu alegerile pe care le fac, să reducă stresul și vinovăția care sunt adesea asociate cu mâncatul.

Scopul principal al alimentație intuitive este de a promova un stil de viață sănătos și echilibrat, mai degrabă decât să se concentreze pe pierderea în greutate.

Reclamă

Ascultând nevoile organismului poți ajunge să faci alegeri alimentare mult mai atente și mai sănătoase. Cel mai important lucru de reținut este acela că  alimentația intuitivă nu este o dietă rapidă, ci o abordare pe termen lung a alimentației și îngrijirii de sine.

Alimentația intuitivă te încurajează să asculți semnele naturale ale organismului. Această abordare te poate ajuta să ai mai multă încredere în corpul tău.

De asemenea, alimentația intuitivă te poate încuraja să-ți onorezi coprul și să-l apreciezi mai mult prin consumul de alimente hrănitoare și sănătoase. Scopul acesteia este să ai o relație bună cu alimentele și să te bucuri de toate tipurile de alimente, dar cu moderație.

Reclamă

Cum funcționează alimentația intuitivă

O mare parte a alimentație intuitive presupune renunțarea la ideea că unele alimente sunt „interzise” sau „rele”. În schimb, această alimentație îți oferă permisiunea de a consuma tot felul de alimente fără a simți vinovăție.

Această schimbare de mentalitate poate reduce pofta de alimente nesănătoase și tendința de a consuma alimente în exces.

În timp vei învăța să alegi alimentele care au un gust bun, care sunt nutritive și care te fac să te simți bine după ce le consumi. La finalul zilei este vorba despre găsirea unui echilibru între hrănire și bucurie, spun cei de la EatThis.

Ce impact poate avea alimentația intuitivă asupra procesului de slăbire

Alimentația intuitivă te poate ajuta în procesul de pierdere în greutate deoarece promovează o relație sănătoasă cu alimentele pe care le consumi.

În loc să urmezi o dietă restrictivă care  duce adesea la supraalimentare sau la o dietă yo-yo, alimentația intuitivă te încurajează să asculți indiciile de foame și sațietate ale corpului.

Acest lucru înseamnă că mănânci atunci când îți este cu adevărat foame și te oprești atunci când simți că ai atins senzația de sațietate.

Este o metodă care îți permite să consumi alimente fără prea multe reguli. Această abordare echilibrată poate duce la un mod mai durabil de a mânca, care sprijină gestionare greutății în mod natural, spun cei de la Healthline.com.

Cercetările din spatele acestei metode susțin eficiența sa în promovarea sănătății fizice, dar și psihice. Studiile arată că persoanele care au o alimentație intuitivă tind să aibă o greutate corporală sănătoasă și constantă.

Cercetările au evidențiat de asemenea, beneficiile pentru sănătatea mintală ale alimentației intuitive. Înainte de a alege o alimentație intuitivă este important să te consulți cu medicul tău specialist.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×