Reclamă

Beneficiile consumului de prune uscate. Află de ce sunt recomandate pentru dieta ta

Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile consumului de prune uscate. Prunele uscate sunt bogate în zahăr, dar pot avea o mulțime de beneficii. Producătorii recoltează prunele și apoi le deshidratează. Prunele ucate pot fi achiziționate întregi sau sub formă de suc de pune, pire sau alte produse.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 august 2024, 5:38

Prunele conțin antioxidanți care protejează sănătatea și s-a dovedit că susțin sănătatea oaselor și gestionarea greutății. Fructele uscate sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, ceea ce îl face un adaos bogat în nutrienți pentru majoritatea dietelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de prune uscate

Cercetările au arătat că prunele pot ajuta la menținerea unui microbiom intestinal sănătos. Microbiomul tău intestinal este comunitatea diversă de microorganisme, cum ar fi ciupercile, bacteriile și virușii, care trăiesc în sistemul digestiv.

Microbiota, microbii specifici din tractul gastrointestinal, se schimbă ca răspuns la ce și cum mănânci. Studiile au arătat că prunele uscate ajută la reducerea inflamației și susțin sănătatea intestinală.

Consumul de prune uscate pot ajuta, de asemnea, digestia și motilitatea intestinală. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea constipație sau la promovarea mișcărilor intestinale regulate. Totodată, prunele uscate îmbunătățesc calitatea dietei.

Cercetările arată că consumul de fructe uscate, inclusiv prunele uscate, este asociat cu o dietă de calitate superioară. Fructele uscate sunt de obicei surse bune de fibre alimentare și potasiu.

Reclamă

Cum ajută prunele uscate la gestionarea kilogramelor

Pentru o gestionare sănătoasă și durabilă a greutății, cel mai bine este să faci mici schimbări treptate și să te concentrezi pe adaugarea alimentelor sănătoase în dietă, spun specialiștii.

Strategiile care stimulează sațietate sunt recomandate față de cele care cresc foamea. Prunele pot oferi beneficii care ajută la gestionarea greutății tocmai în aceste moduri.

Reclamă

De asemenea, ei au avut o senzație redusă de foame. Acest lucru a constatat că prunele uscate pot ajuta le mențienrea senzației da sațietate pe termen lung.

Prunele uscate oferă, de asemenea, nutrienți valoroși și, în ciuda dulciuiului lor, consumul de prune nu declanșează creșteri ale glicemiei și ale nivelului de insulină.

Datele arată, de asemenea, că consumatorii de fructe uscate aveau indicii medii de masă corporală și măsurători ale taliei mai mici.

Totodată, prunele uscate pot ajuta la gestionarea colesterolului. Prea mult colesterol crește riscul bolilor de inimă și ale accidentului vascular cerebral.

Consumul de prune uscate poate ajuta la reglarea colesterolului, dar cercetările sunt mixte.

Ce riscuri poți avea dacă ai consumat prune uscate

Prunele uscate sunt în general singure de consumat, dar există și efecte adverse. La unii omani, prunele pot provoca tulburări digestive, cum ar fi gaze sau diaree, datorită conținutului ridicat de fibre.

Persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui ar trebui să fie precaute atunci când își măresc aportul de prune uscate.

Prunele sunt bogate în vitamina K, care are proprietățile de coagulare a sângelui și ar putea interfera cu efectele medicamentului la niveluri ridicate.

Uneori, oamenii pot fi alergici la prune, care încap ca prune. Dacă ai o alergie la fructele cu sâmburi, este posibil să fii alergic la prune și ar trebui să ai mai multă grijă, recomandă specialiștii

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×