Verdețurile pot rezista până la o săptămână la frigider dacă sunt depozitate corespunzător. Așa cum spuneam și mai sus, cheia în prelugirea duratei lor de viață este felul în care sunt păstrate. Ele dau o aromă aparte preparatelor în care sunt integrate, așa că e important să știi cum să profiți la maximum de beneficiile lor.
Cum să păstrezi verdețurile proaspete pentru o perioadă mai mare de timp
Adesea, la doar câteva zile după ce aduci acasă verdeață, frunzele ei se ofilesc și ajung să fie necomestibile. Sfaturile de mai jos le vor menține proaspete mai mult timp.
Este ușor să vii acasă de la piață sau supermarket și să arunci produsele în frigider fără să te gândești un pic cum le aranjezi. Cu toate acestea, în cazul verdețurilor e foarte important unde și cum le păstrezi în frigider. Sunt sensibile la fructele care eliberează gaz etilenă, cunoscut sub numele de hormon de coacere.
Mai jos este o listă a producătorilor de etilenă și a alimentelor sensibile la etilenă de depozitat la capetele opuse ale frigiderului. Printre legumele și fructele care produc cea mai mare cantitate de etilenă se numără pepenele galben, avocado, merele, ardeii, roșiile. Aacum că ai aflat asta, e bine să pui verdeața într-un loc total opus de locul de depozitare al acestora.
Evită să speli verdeața după ce ai cumpărat-o, înainte de depozitare. Când ajungi acasă de la piață, pune verdeața în frigider. Spălarea ei trebuie însă făcută numai când ești gata să o folosești. Pune-o într-o strecurătoare și clătește-o bine, rupând toate frunzele deja ofilite sau deteriorate.
Fruzele devin lipicioase dacă sunt spălate înainte de a fi depozitate în recipiente. Ulterior, uscă verdeața cu un prosop de hârtie. Orice umiditate nu va face decât să accelereze procesul de ofilire.
De asemenea, ține cont de faptul că atunci când speli verdeața nu folosi nimic altceva în afară de apă. Orice altă substanță poate rămâne neclătită și verdeața nu mai este sigură pentru consum.
Alege una dintre următoarele metode de depozitare pentru a menține verdeturile proaspete mai mult timp.