Reclamă

Cum poți curăța mai ușor ardeiul gras: trucul simplu care îți va ușura viața

Află cum poți curăța mai ușor ardeiul gras. Indiferent de unde cumperi legumele și fructele și cum sunt cultivate, este esențial să le speli bine înainte de consum. Fructele și legumele pot fi contaminate cu bacterii și germeni oriunde pe traseu.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 27 august 2024, 6:58

Acest lucru se poate întâmpla atât în câmpul pe care sunt cultivate, în timp ce sunt culese sau în timp ce sunt transportate către piețe și magazine. Descoperă trucul simplu prin care poți curăța rapid ardeii grași, pentru a elimina toate bacteriile care pot rămâne prezente pe suprafața acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți curăța mai ușor ardeiul gras

Ardeiul gras este o sursă bună de acid ascorbic, vitamine și minerale. De asemenea, consumul de ardei gras este asociat cu beneficii importante pentru sănătate datorită conținutului ridicat de antioxidanți al acestora. Ardeiul gras are proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antifungice.

Culturile de ardei gras sunt foarte sensibile la atacurile dăunătorilor și bolilor, astfel încât este necesară folosirea pesticidelor de-a lungul mai multor faze de creștere. Potrivit Programului de analiză a reziduurilor de pesticide în alimente (PARA), reziduurile de pesticide detectate în ardeii grași au depășit nivelurile acceptabile în ultimii ani.

Clătește ardeii grași înainte de consum sub un jet de apă rece. Acordă atenție crăpăturilor din ardei, deoarece acestea sunt locuri ideale pentru ascunderea germenilor și bacteriilor. Specialiștii recomandă să speli ardeii grași folosind apă rece, deoarece clătirea unei legume reci cu apă caldă poate duce, de fapt, la pătrunderea bacteriilor în interiorul acesteia.

Clădirea ardeilor se face simplu și rapid. Fără să depui prea mult efort, poți evita să iei contact cu substanțele toxice cu care acesția pot fi contaminați. Iată cum poți curăța mai ușor ardeiul gras, în doar patru pași simpli:

Reclamă
  • Pune ardeiul gras pe un tocător
  • Crestează cu un cuțit partea superioară a ardeiului în jurul tulpinii
  • Îndepărtează tulpina ardeiului gras
  • Întoarce ardeiul cu capul în jos, astfel încât semințele rămase în interior să cadă și ține-l sub jetul de apă rece pentru două minute.

Evită să folosești produsele de spălare

Pentru majoritatea fructelor și legumelor, nu este nevoie decât de o clătire ușoară cu apă rece înainte de a fi mâncate. După curățare este recomandată uscarea fructelor și legumelor înainte de consum.

Reclamă

Acest lucru ajută la eliminarea completă a germenilor și bacteriilor care ar putea rămâne pe suprafața acestora. Poți folosi pur și simplu prosoape de hârtie sau o cârpă curată pentru a le usca după spălare, sugerează Parade.

Evită să folosești produse de spălare sau clor pentru a curăța fructele și legumele proaspete. Potrivit unui studio realizat de Universitatea din Maine s-a constatat că simpla spălare cu apă rece este eficientă.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că această metodă simplă poate fi chiar mai eficientă în eliminarea bacteriilor decât folosirea produselor de curățare.

Produsele de curățare nu sunt recomandate pentru spălarea fructelor și legumelor. Nu există studii care să demonstreze eficacitatea acestora în eliminarea bacteriilor.

De asemenea, fructele și legumele ar putea absorbi substanțele chimice atunci când sunt spălate folosind astfel de produse. Siguranța produselor de curățare nu a fost testată, așadar, ai face bine să le eviți.

Poți folosi oțet pentru a curăța ardeii grași sau alte fructe și legume. Studiile au arătat că oțetul este eficient pentru reducerea bacteriilor de pe legume și fructe. În plus, este o soluție simplă, pe care o ai tot timpul la îndemână, în bucătărie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×