Reclamă

Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți

Deși poată părea că aceste obiceiuri de mai jos sunt inofensive, se pare că specialiștii consideră că te pun în pericol. Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni și pe care e recomandat să le eviți și tu.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 iulie 2024, 6:00

Vara marchează sezonul de vârf al furtunilor destul de agresive, mai ales după o zi cu temperaturi ridicate. Acestea încep de obicei brusc și îți lasă foarte puțin timp de reacție. Este obișnuit să apară furtunile rapide și puternice, aducând cu ele lucruri precum fulgere, averse și grindină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni

Dincolo de problemele meteorologice, aceste furtuni sunt, de asemenea, periculoase pentru cei care nu respectă regulile de siguranță în caz de furtună.

Pentru a te proteja de fulgere și alte fenomene meteorologice care apar pe timp de furtună, există anumite obiceiuri pe care ar trebui să le eviți. Iată ce nu fac niciodată meteorologii în timpul unei furtuni.

Nu stau afară în timpul unei furtuni

Nu există niciun loc sigur în aer liber care să te ferească de fulgere în timpul unei furtuni. Cel mai sigur loc este în interiorul unei clădiri solide. De exemplu o casă, o clădire de birouri sau chiar în mașină.

Reclamă

Ei nu ignoră tunetele

Dacă ești suficient de aproape pentru a auzi tunetele, ești de fapt suficient de aproape pentru a fi lovită de fulger.

Asta înseamnă că nu este recomandat de exemplu să stai în piscină pentru câteva minute în plus până la începerea furtunii. Sau să stai afară la un concert până când începe ploaia.

Reclamă

Fulgerele pot lovi la 16 până la 25 km distanță de miezul unei furtuni. Aceste lovituri de fulger pot lovi o zonă în care nici măcar nu plouă încă.

Cel mai bine este să te adăpostești de furtună. Să o lași să treacă, să mai aștepți o jumătate de oră după ce ai auzit ultimul tunet și abia apoi să te întorci la activitatea ta în aer liber.

Nu folosesc electrocasnicele în timpul unei furtuni

Dacă te afli în interior în timpul unei furtuni, ești în siguranță atâta timp cât nu ești în contact cu ceva care este conectat la exterior, spun specialiștii.

Deci, nu folosi un computer care e în priză, nu te juca jocuri video pe televizor sau calculator.

Acestea sunt incidente în care oameni au fost răniți sau uciși de fulgere, în ciuda faptului că se aflau înăuntru.

Nu caută adăpost sub copaci sau structuri instabile

Poate fi natural să te adăpostești de ploaie sub un copac, dar nu te va proteja deloc de furtună. De fapt, se întâmplă exact invers.

Copacul respectiv va atrage de fapt fulgerele, fiind una dintre cele mai înalte ținte din zonă. Nici să te ascunzi în foișor, terasă acoperită sau un pavilion nu este o idee bună în timpul unei furtuni.

Atâta timp cât ești expusă în exterior, chiar dacă ai ceva deasupra capului, ești în continuare expusă riscului să te lovească un fulger.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×