Reclamă

6 antihistaminice naturale care te ajută dacă ai alergii, potrivit experților

Descoperă 6 antihistaminice naturale care te ajută dacă ai alergii. Alergiile sezoniere pot fi dificil de gestionat. Tratamentele obișnuite includ de obicei medicamente fără prescripție medicală, dar antihistaminicele naturale pot fi, de asemenea, o opțiune excelentă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 iunie 2024, 8:15
Vitamina C într-o pipetă
Înțelegerea modului în care funcționează antihistaminicele te poate ajuta să decizi dacă cele naturale contribuie la diminuarea simptomelor / Shutterstock

Dacă te confrunți cu alergii sezoniere, știi că acestea pot fi provocatoare. Simptomele precum strănutul, mâncărimea ochilor, congestia nazală și presiunea sinusurilor pot deveni greu de tratat. Potrivit experților, soluțiile complet naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 antihistaminice naturale care te ajută dacă ai alergii

Înțelegerea modului în care funcționează antihistaminicele te poate ajuta să decizi dacă cele naturale contribuie la diminuarea simptomelor, în timpul sezonului de alergie. Alergiile sunt un răspuns imun la o substanță altfel inofensivă. Aceasta, fie că este vorba de polen, păr de animale sau praf, intră în contact cu celulele din membranele mucoase ale nasului, gurii, gâtului și plămânilor.

La o persoană cu alergii, acest lucru ajunge să declanșeze eliberarea unei substanțe chimice numite histamină. Histamina este o parte a sistemului imunitar care provoacă toate simptomele asociate cu alergiile, cum ar fi strănutul sau mâncărimea. Antihistaminicele actionează prin blocarea activității histaminei pentru a opri reacția alergică.

Există anumite alimente și extracte din plante care pot bloca în mod similar efectele histaminei.

Vitamina C

Reclamă

Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în alimentele vegetale, cum ar fi citricele, verdeața cu frunze și fructele de pădure. Are mai multe funcții, printre care vindecarea rănilor și gestionarea infecțiilor. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor rinitei alergice, cum ar fi mâncărimea și strănutul.

Poți lua Vitamina C sub formă de suplimente. Verifică înainte cu medicul tău dacă ai o deficiență de vitamina C și suplimentează dacă nu obții aportul necesar prin dieta ta zilnică.

Probioticele

Reclamă

Probioticele sunt microorganisme care pot ajuta la menținerea sau îmbunătățirea nivelului bacteriilor bune ale intestinului. Ele pot fi găsite în mai multe surse alimentare, cum ar fi varza murată, iaurtul sau smântâna.

Probioticele pot ajuta la reducerea și prevenirea simptomelor de alergie, potrivit specialiștilor. Acestea reduc, de asemenea, simptomele astmului și dermatitei atopice.

Urzica

Pe lista celor 6 antihistaminice naturale care te ajută dacă ai alergii se află și urzica. Aceasta este o plantă cu flori care poate fi și un puternic antihistaminic natural, deoarece poate ajuta la scăderea simptomelor de alergie. În sezon, dacă te confrunți cu alergii, include mai des în alimentația ta această plantă. Poți cumpăra suplimente care conțin urzică sau ceaiuri de la magazinele naturiste.

Quercetina

Quercetina este un antioxidant care se găsește în mod natural în ceapă, mere, grepfrut sau bame. Antioxidantul poate funcționa și ca antihistaminic și poate reduce eficient simptomele alergiei. Poți cumpăra quercetină ca supliment sau pur și simplu adăugă mai multe alimente bogate în quercetină în dieta ta zilnică, pentru a evita efectele alergiilor.

Bromelaină

Bromelaina este un compus găsit cel mai frecvent în ananas, dar este disponibil și sub formă de supliment. Este eficient în tratarea detresei respiratorii și a inflamației asociate cu alergiile. Bromelaina poate fi eficientă și împotriva sinuzitei, un tip de inflamație a căilor nazale cauzată de alergii sau de o răceală. Experții recomandă să obții bromelaină prin consumul de ananas, mai degrabă decât prin intermediul suplimentelor.

Butterbur

Butterbur este o plantă de mlaștină care face parte din familia margaretelor. Se găsește în toată Europa și în regiuni din Asia și America de Nord. Aceasta s-a dovedit a fi eficientă în reducerea intensității și frecvenței atacurilor de migrenă și a alergiilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
3
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
4
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
5
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
PARTENERI
×