Dacă te confrunți cu alergii sezoniere, știi că acestea pot fi provocatoare. Simptomele precum strănutul, mâncărimea ochilor, congestia nazală și presiunea sinusurilor pot deveni greu de tratat. Potrivit experților, soluțiile complet naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
6 antihistaminice naturale care te ajută dacă ai alergii
Înțelegerea modului în care funcționează antihistaminicele te poate ajuta să decizi dacă cele naturale contribuie la diminuarea simptomelor, în timpul sezonului de alergie. Alergiile sunt un răspuns imun la o substanță altfel inofensivă. Aceasta, fie că este vorba de polen, păr de animale sau praf, intră în contact cu celulele din membranele mucoase ale nasului, gurii, gâtului și plămânilor.
La o persoană cu alergii, acest lucru ajunge să declanșeze eliberarea unei substanțe chimice numite histamină. Histamina este o parte a sistemului imunitar care provoacă toate simptomele asociate cu alergiile, cum ar fi strănutul sau mâncărimea. Antihistaminicele actionează prin blocarea activității histaminei pentru a opri reacția alergică.
Există anumite alimente și extracte din plante care pot bloca în mod similar efectele histaminei.
Vitamina C
Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în alimentele vegetale, cum ar fi citricele, verdeața cu frunze și fructele de pădure. Are mai multe funcții, printre care vindecarea rănilor și gestionarea infecțiilor. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor rinitei alergice, cum ar fi mâncărimea și strănutul.
Poți lua Vitamina C sub formă de suplimente. Verifică înainte cu medicul tău dacă ai o deficiență de vitamina C și suplimentează dacă nu obții aportul necesar prin dieta ta zilnică.