Reclamă

Liftingul genelor. Cât de sigură este această metodă de înfrumusețare

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au căutat metode tot mai inedite pentru înfrumuseţare. Pentru gene lungi şi dese au apărut diferite ajutoare. Printre ele: rimel, gene false sau seruri pentru alungire, toate pentru a ajuta la obţinerea temporară a acestui aspect. Cel mai nou trend face referire la liftingul genelor. Descoperă și tu cât de sigură este această metodă de înfrumusețare.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 1 noiembrie 2023, 6:34
O femeie care se află la o procedură de lifting al genelor
Cel mai nou trend face referire la liftingul genelor. Descoperă și tu cât de sigură este această metodă de înfrumusețare / Shutterstock

Procesele chimice semipermanente, cum ar fi liftingul genelor, pot da un impuls genelor. Ele elimină nevoia de rimel și făcând ochii să pară mai mari și mai strălucitori. Liftingul genelor ar putea avea însă efecte secundare, aşa că ar fi indicat să te gândeşti de două ori înainte de a rezerva o programare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este liftingul genelor

„Un lifting al genelor este similar cu procesul unui permanent pentru părul tău”, a spus dr. LaTasha Perkins, medic de familie la Spitalul Universitar MedStar Georgetown. „Aceleași substanțe chimice sunt folosite pe genele tale pentru a le oferi un aspect mai ondulat.”

În procesul unui lifting de gene, un tehnician aplică o matriță sau un scut de silicon pe pleoapă folosind un adeziv netoxic, care este singurul lucru care ar trebui să atingă pielea în timpul procesului. Tehnicianul așează apoi genele peste matriță, care este curbată în sus și spre exterior pentru a crea o buclă.

Apoi, se adaugă o soluție permanentă pe gene timp de aproximativ 15 minute, potrivit Huff Post. Aceasta este apoi ștearsă și înlocuită cu o soluție de întărire. Procesul durează în total aproximativ 45 de minute.

Odată finalizată, această procedură semipermanentă durează, în general, până când genele tale cad și cresc altele noi în locul lor. Acest lucru are loc de obicei după aproximativ patru până la șase săptămâni, deși acest interval de timp diferă de la persoană la persoană.

Reclamă

Posibile reacții alergice în urma liftingului de gene

„În timp ce liftingurile genelor sunt considerate în general sigure, unii oameni, în special cei cu pielea sensibilă, pot prezenta sensibilitate a pielii sau [o] alergie”, a spus dr. Marisa Garshick, dermatolog la MDCS Dermatology din New York City. Este posibil să ai o reacție alergică la adeziv. Aceasta poate provoca arsuri, usturime sau înroșire a pielii din jurul ochiului, a spus ea.

Așadar, dacă știi că pielea ta reacționează la anumite materiale, ai putea dori să reconsideri decizia înainte de o programare.

Reclamă

Substanțele chimice folosite pentru liftingul genelor pot irita pielea

Există „un anumit risc în utilizarea substanțelor chimice pe foliculii de păr”, a spus Perkins. Substanțele chimice folosite în liftingurile genelor variază. Pot include însă acid tioglicolic sau poliacrilamidă dintr-un presupus cancerigen.

Descoperă mai multe despre tipurile de gene false și la ce evenimente e recomandat să le folosești.

Unii oameni pot experimenta reacții alergice la substanțele chimice sau ar putea experimenta iritații generale. Deși soluția folosită nu este aplicată direct pe piele, ar putea picura în foliculi sau poate fi aplicată de un tehnician cu o mână nu atât de stabilă.

„Părul poate fi, de asemenea, afectat dacă substanțele chimice sunt lăsate prea mult timp”, rezultând în gene deteriorate, menţionează specialistul. Indicat este să alegi cel mai bun salon în materie de ridicare a genelor, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Ce spun specialiștii despre liftingul genelor în timpul sarcinii

Riscul exact de ridicare a genelor în timpul sarcinii este în continuare dezbătut. Opiniile diferă de la expert la expert. Dar procedura este recunoscută pe scară largă ca fiind sigură după primul trimestru. Ar trebui să discuți cu ginecologul tău înainte de a lua o decizie, indiferent de trimestrul în care te afli.

Perkins este unul dintre experții care consideră că ar trebui să aștepți până după naştere, din cauza naturii chimice a procesului. Substanțele chimice se pot transfera de la gravide la fetușii în curs de dezvoltare prin placentă.

Medicii recomandă, în general, să aștepți până în al doilea trimestru pentru a-ţi vopsi părul și să eviți ftalații. Aceşti se găsesc adesea în materiale plastice și parfumuri. 

Ca și în cazul altor fire de păr de pe corp, prea multă prelucrare chimică îţi poate deteriora genele, potrivit dr. Nicole Bajic, medic oftalmolog la Cole Eye Institute din Cleveland Clinic.

„Dacă te gândești că genele tale sunt ca firele de păr de pe cap, mai puțin înseamnă mai mult”, a spus ea. „Dacă stresezi în mod constant foliculii genelor, poţi rămâne cu leziuni potențial permanente”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×