Procesele chimice semipermanente, cum ar fi liftingul genelor, pot da un impuls genelor. Ele elimină nevoia de rimel și făcând ochii să pară mai mari și mai strălucitori. Liftingul genelor ar putea avea însă efecte secundare, aşa că ar fi indicat să te gândeşti de două ori înainte de a rezerva o programare.
Ce este liftingul genelor
„Un lifting al genelor este similar cu procesul unui permanent pentru părul tău”, a spus dr. LaTasha Perkins, medic de familie la Spitalul Universitar MedStar Georgetown. „Aceleași substanțe chimice sunt folosite pe genele tale pentru a le oferi un aspect mai ondulat.”
În procesul unui lifting de gene, un tehnician aplică o matriță sau un scut de silicon pe pleoapă folosind un adeziv netoxic, care este singurul lucru care ar trebui să atingă pielea în timpul procesului. Tehnicianul așează apoi genele peste matriță, care este curbată în sus și spre exterior pentru a crea o buclă.
Apoi, se adaugă o soluție permanentă pe gene timp de aproximativ 15 minute, potrivit Huff Post. Aceasta este apoi ștearsă și înlocuită cu o soluție de întărire. Procesul durează în total aproximativ 45 de minute.
Odată finalizată, această procedură semipermanentă durează, în general, până când genele tale cad și cresc altele noi în locul lor. Acest lucru are loc de obicei după aproximativ patru până la șase săptămâni, deși acest interval de timp diferă de la persoană la persoană.
Posibile reacții alergice în urma liftingului de gene
„În timp ce liftingurile genelor sunt considerate în general sigure, unii oameni, în special cei cu pielea sensibilă, pot prezenta sensibilitate a pielii sau [o] alergie”, a spus dr. Marisa Garshick, dermatolog la MDCS Dermatology din New York City. Este posibil să ai o reacție alergică la adeziv. Aceasta poate provoca arsuri, usturime sau înroșire a pielii din jurul ochiului, a spus ea.
Așadar, dacă știi că pielea ta reacționează la anumite materiale, ai putea dori să reconsideri decizia înainte de o programare.