Reclamă

6 moduri în care poți îndepărta oja fără să folosești acetonă. Sfaturi simple și utile

Iată 6 moduri în care poți îndepărta oja de pe unghii rapid și simplu acasă. Principalul ingredient din majoritatea produsele de îndepărtare a lacului de unghii este acetona. Folosirea constantă a acestei substanțe chimice dure poate reduce rezistența unghiilor naturale.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 23 septembrie 2024, 7:40

În timp, folosirea acetonei poate deshidrata unghiile, dar și pielea din jurul acestora. Din fericire, există noi alternative sigure de îndepărtare a ojei de pe unghii. Descoperă care sunt beneficiile cu care vin aceste metode și vei uita de acetonă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 moduri în care poți îndepărta oja

Te-ai plictisit de culoarea unghiilor tale sau ți s-a stricat manichiura? Dacă vrei să îndepărtezi oja simplu și rapid acasă, ai mai jos câteva modalitatăți inventive la care poți apela. Nu mai este nevoie să folosești dizolvant de unghii, dacă este vorba de ojă obișnuită și nu de gel sau acrilic. Cu siguranță în baia sau bucătăria ta găsești majoritatea produselor necesare.

Alcool sanitar

Alcoolul sanitar este o modalitate eficientă de a îndepărta lacul de unghii fără să folosești dizolvant. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de spirt pe o dischetă demachiantă sau pe un prosop de hârtie. Aplică-le pe unghie și lasă-le să acționeze timp de 5 minute, iar apoi șterge oja.

Este posibil să fie nevoie să repeți acest proces de câteva ori pentru a îndepărta în totalitate oja de pe unghii.

Reclamă

Parfum sau spray de corp

Poți folosi parfumul sau sprayul de corp ca alternativă la dizolvantul de unghii clasic. Atât parfumul, cât și sprayul de corp pot fi eficiente în acest proces datorită conținutului ridicat de alcool din aceste produse.

„Asigură-te că discheta demachiantă este bine umezită cu parfum sau spray de corp și efectuează acest proces într-o zonă bine ventilată. Astfel, vei reduce la minimum inhalarea vaporilor.”, recomandă tehnicianul de unghii Dasha Minina.

Reclamă

Șterge ușor fiecare unghie cu discheta îmbibată în parfum sau spray de corp. Repetă procesul de câte ori este necesar până când este îndepărtat tot lacul de unghii.

Oțet alb și suc de portocale

Pe lista celor 6 moduri în care poți îndepărta oja fără să folosești acetonă se află și combinația dintre oțet alb și suc de portocale. Le poți combina pentru a produce un dizolvant de unghii datorită nivelului lor ridicat de aciditate.

Amestecă o cantitate egală de suc natural de portocale și oțet alb într-un bol. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplică mixul pe fiecare unghie și lasă-l să acționeze timp de 15 secunde.

Imediat ce oja va începe să se înmoaie, tamponează ușor fiecare unghie pentru a îndepărta surplusul de ojă.

Lămâie

Dacă alegi să folosești lămâie în locul dizvolantului de unghii, poți folosi fie o felie proaspătă, fie sucul de la o lămâie.

Dacă folosești o felie de lămâie, freacă ușor părțile umede ale feliei peste ojă timp de aproximativ un minut. Apoi, folosind un prosop de hârtie, șterge oja făcând mișcări ascendente ferme. Ai grijă să eviți pielea din jurul unghiilor pentru a preveni iritarea acesteia.

Dacă folosești suc de lămâie ca dizolvant, toarnă-l peste o dischetă demachiantă și ține discheta pe fiecare unghie până când oja se înmoaie. Ulterior vei putea să o îndepărtezi cu ușurință de pe unghii.

Pasta de dinți

Formula pastei de dinți are proprietățile necesare pentru a descompune lacul de unghii. Textura sa ușor abrazivă este la fel de utilă în acest proces. Ai grijă să eviți pe cât posibil zona cuticulelor deoarece pasta de dinți poate provoca iriații și poate usca zona.

Dezinfectant pentru mâini

Cu siguranță ai dezinfectant de mâini în fiecare geantă. Utilizarea principală a acestuia este să te protejeze împotriva bacteriilor dăunătoare. Dezinfectantul pentru mâini poate fi folosit, de asemenea, și ca alternativă la dizolvantul de unghii.

Pentru aplicare, pune câteva picături de dezinfectant pe o dischetă demachiantă și ține-o pe unghie timp de 10 secunde înainte de frecare. Dezinfectantul de mâini conține în principiu 60% alcool. Deoarece alcoolul este un solvent poate contribui la descompunerea ojei pentru o îndepărtare ușoară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×