Adesea numită „înghețarea grăsimilor”, criolipoliza reduce depozitele de grăsime care nu pot fi eliminate prin exerciții fizice și dietă. Rezultatele criolipolizei sunt naturale și pe termen lung.
Cum poți scăpa de grăsimea în exces prin intermediul criolipolizei
Criolipoliza reduce cu succes depunerile de grăsime rezistente din organism. În lucrarea sa științifică, „Cryolipolysis For Noninvasive Body Contouring: Clinical Efficacy And Pacient Satisfaction”, cercetătorul Nils Krueger explică modul în care aceasta funcționează: „ celulele grase sunt mai sensibile la rece decât alte celule ale pielii. Aplicarea precisă a temperaturilor reci declanșează distrugerea celulelor adipoase”.
Pentru a izola zona de grăsime se folosește un aplicator. Aceste este așezat pe zona vizată și „aspiră” porțiunea de piele cu grăsime. Zona vizată este expusă la temperaturi controlate cu precizie, care sunt suficient de reci pentru a îngheța stratul de grăsime subcutanată, dar nu suficient de joase pentru a afecta țesutul suprapus. Aceste celule de grăsime „înghețate” se „cristalizează”, ceea ce determină divizarea membranei celulare.
Celulele adipoase distruse nu mai pot stoca grăsime. De asemenea, acestea trimit un semnal către sistemul limfatic al corpului, „comunicându-i” despre celulelor distruse. Acest proces natural are loc pe parcursul mai multor săptămâni.
Criolipoliza are unele lucruri în comun cu liposucția, în principal pentru că ambele proceduri elimină celulele adipoase din corp. Criolipoliza stimulează procesele metabolice să elimine în mod natural celulele grase „moarte” din organism. Liposucția este o procedură invazivă și folosește un tub pentru a aspira celulele adipoase din corp.
Adevărul despre criolipoliză
Criolipoliza nu este pentru toată lumea. Procedura non-invazivă este cea mai indicată pentru reducerea grăsimii, pentru persoanele care sunt în general active și sănătoase, dar care au încă dificultăți în unele zone „încăpățânate”, potrivit presei de specialitate.
Cum funcționează criolipoliza pentru cei ce vor să slăbească
Criolipoliza este recomandată pentru zonele: de sub bărbie și linia maxilarului, pentru coapse, abdomen, fese și brațe. Trebuie să ai însă suficientă grăsime pentru ca aplicatorul să adere pe piele. Ședințele durează aproximativ 45 de minute. Dacă te îngrași, cel mai probabil și zonele pe care le-ai tratat vor fi „afectate”.
Vei vedea rezultatele abia după câteva ședințe. Cel puțin două. Cel mai bune rezultate pot fi remarcate între trei și șase luni de la începerea tratamentului.
Ce contraindicații are criolipoliza
Deși cercetările asupra acestui tratament sunt încă la început, criolipoliza este în general privită ca o procedură sigură, non-invazivă.
Persoanele cu sistemul imunitar slăbit nu sunt candidații ideali pentru aceasta. De asemenea, nici cele cu anumite afecțiuni ce pot întâmpina complicații medicale. În rândul celor ce ar trebui să evite criolipoliza se numără:
- femeile însărcinate sau cele care alăptează
- persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii ale pielii
- cei care au suferit o leziune recentă în zona corpului supusă tratamentului
- persoanele utilizează pe termen lung medicamente anticoagulante
- cei care au antecedente de hernie
- persoanele care au dispozitive medicale active implantate, cum ar fi stimulatoarele cardiace
- cei care suferă de alergie la propilen glicol sau alcool izopropilic.
Protocolul de tratament diferă în funcție de salonul la care alegi să mergi sau zona pe care o țintești și bineînțeles câte ședințe ai nevoie. Pe măsură ce acest tratament devine mai popular, apar și procedurile de acest tip contrafăcute. Deși prețul ar putea fi mai accesibil, acestea au, de asemenea, potențialul de a fi dăunătoare pielii tale.