De obicei, principala noastră sursă de vitamina D este de la Soare, dar cu zile mai scurt, aceste alimente te pot ajuta să suplinești nevoia de vitamina D.
Alimente bogate în vitamina D pe care e recomandat să le consumi iarna
Iarna presupune nopți mai lung și și zile mai scurte fără lumina soarelui. Odată cu creșterea seconzului de răceală și gripă, plus tulburarea afectivă sezonieră, sistemul nostru imunitar este afectat.
Un nutrient care este excelent în lupt împotriva atacurilor asupra corpului este vitamina D. Din păcate, cu orele mai lungi, absorbția vitaminei D din lumina soarelui poate fi mai dificilă în timpul iernii.
Acest lucru înseamnă doar că trebuie să muncești puțin mai mult pentru a obține ceea ce ai nevoie din alte surse decât soarele.
Vitamina D are mai multe beneficii, de la susținerea mușchilor și a funcțiilor neurologice până la ajutarea la absorbția calciului în oase și, desigur, la întărirea sistemului imunitar. Sursele de vitamina D, pe lângă soare, provin din alimentele noastre.
Somon
Cantitatea de vitamina D poate varia în funcție de peștele pe care îl consumi. Somonul de cresătorei ar conține 25% din conținutul de vitamina D recomandat zilnic. Ca atare, dacă ei vitamina D din surse de pelte, încearcă să optezi pentru somon.