Reclamă

Alimente care pot reduce balonarea. Le poți consuma oricând, fără să ai probleme digestive

Balonarea este o problemă comună și este adesea asociată cu constipație și gaze. Din fericire, specialiștii au creat o listă cu alimente care pot reduce balonarea și contribuie la ușurarea disconfortului gastrointestinal.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 august 2023, 7:35

Balonarea este adesea cauzată de gaze, indigestie și constipație. Concentrarea pe rezolvarea acestor probleme poate ajuta la minimizarea stărilor de disconfort. O modalitate de a reduce constipația este să mănânci suficiente alimente vegetale bogate în fibre. Acestea pot fi cereale integrale, fructe și legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care pot reduce balonarea

Chiar și așa, trebuie să fii atentă la semnele pe care ți le oferă organismul. Includerea unei cantități de fibre prea repede în dietă poate provoca balonare, iar experții recomandă să le adaugi încet și treptat. Consumul de alimente bogate în bacterii probiotice, cum ar fi chefirul și kimchi, poate promova sănătatea intestinului. Acest lucru poate ajuta la reducerea și prevenirea balonării.

Pe lângă consumul de alimente sănătoase, consumul unei cantități optime de apă te poate ajuta la prevenirea constipației și a retenției de apă.

Mai jos sunt fructe, legume, cereale integrale și băuturi care pot reduce balonarea.

Portocale

Reclamă

Portocalele sunt o sursă bună de fibre și apă, care pot ajuta la prevenirea retenției de apă și la promovarea mișcărilor intestinale regulate. De asemenea, sunt bogate în vitamina C, care poate crește sănătatea comunității bacteriene din intestin.

Banane

De asemenea, o sursă bună de fibre, bananele conțin potasiu, care poate ajuta la reglarea nivelului de sodiu și la prevenirea retenției de apă. Un mic studiu din 2011 a indicat, de asemenea, că bananele pot fi asociate cu mai puține stări de balonare. Rezultatele au indicat faptul că consumul zilnic de banane poate promova creșterea unei tulpini benefice de bacterii intestinale, au remarcat autorii.

Reclamă

Ananas

Pe lângă faptul că conține 1,4 grame (g) de fibre per porție, ananasul conține enzime numite bromelaină. Această enzimă este adesea folosită în medicina tradițională pentru a trata problemele digestive, deși s-au făcut puține cercetări asupra eficacității sale.

Un studiu mai vechi din 2010 a descoperit că sucul de ananas reduce inflamația la șoarecii care suferă de boală inflamatorie intestinală. Datorită rezultatelor încurajatoare, autorii au recomandat studii clinice pentru a determina dacă are un efect similar asupra oamenilor.

Fructele de pădure

Fructele de pădure conțin 2,1 g de fibre per porție, ceea ce este un lucru bun pentru sănătatea digestivă. De asemenea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, care pot promova sănătatea intestinului.

Papaya

Un studiu din 2013 afirmă că papaya este uneori folosită ca remediu la domiciliu pentru problemele digestive. Studiul de 40 de zile a comparat efectele administrarii unui supliment de papaya cu cele ale administrarii unui placebo. A arătat că participanții care au luat papaya au avut mai puțină senzație de constipație și balonare.

Roșii

Roșiile conțin prebiotice, o componentă alimentară nedigerabilă care promovează creșterea bacteriilor intestinale sănătoase. Prebioticele din roșii sunt benefice pentru persoanele care au boala Crohn, malabsorbție și alte câteva afecțiuni legate de balonare.

Linte

Ca și alte leguminoase, lintea are o cantitate ridicată de fibre. Aceasta conține de asemenea o mulțime de amidon rezistent, un carbohidrat care rezistă la digestie și contribuie la sănătatea tractului digestiv.

Broccoli

Broccoli, care este, de asemenea, bogat în fibre, poate reduce balonarea prin îmbunătățirea sănătății intestinale. Un studiu din 2017 pe șoareci a arătat că șoarecii care urmau o dietă cu broccoli au tolerat problemele digestive mai bine decât șoarecii care nu au mâncat broccoli.

Leguma conține o substanță care poate ajuta la menținerea sănătății comunității bacteriene din intestin, au concluzionat autorii. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări la oameni pentru a înțelege efectele complete ale broccoli.

Morcovi

Morcovii au o cantitate ridicată de vitamina A, care este importantă pentru menținerea homeostaziei în intestin. ResearchTrusted Source sugerează, de asemenea, că sursele alimentare de vitamina A cresc tulpinile de bacterii benefice din intestin.

Țelina

Un studiu din 2017 a spus că țelina este bogată în apigenină, un flavonoid care se găsește în mod natural în plante. Cercetările arată că țelina poate crește diversitatea bacteriilor intestinale, ceea ce ar putea îmbunătăți digestia.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×