Reclamă

Alimente care te pot ajuta să scapi rapid de 5 kilograme, potrivit specialiștilor

Un nutriționist a spus că adăugarea acestor alimente în farfurie te poate ajuta să îți micșorezi talia. Ai mai jos lista cu alimente care te pot ajuta să scapi rapid de 5 kilograme, potrivit specialiștilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 29 ianuarie 2024, 6:16

Pierderea în greutate este un obiectiv comun de sănătate spre care mulți oameni tind. Dar când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus, mulți oameni cred în mod eronat că trebuie să petreci nenumărate ore în sală. Să adopți diete restrictive sau să faci schimbări drastice în stilul de viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din fericire, poți pierde cinci kilograme sau mai mult în cel mai scurt timp cu câteva ajustări simple ale dietei. E important însă să știi ce alimente să adaugi în meniul tău săptămânal.

Alimente care te pot ajuta să scapi rapid de 5 kilograme

Gianna Masi, un antrenor personal și nutriționist, a oferit lista scurtă cu alimente care te pot ajuta să scapi rapid de 5 kilograme.

„Pentru a slăbi trebuie să existe un deficit caloric”, precizează Masi. „Cum ajungem la acel deficit de calorii poate varia de la persoană la persoană și poate fi personalizat. Pentru a gestiona o pierdere sau un deficit, știind ce alimente să consumi poate fi de ajutor.”

Când vrei să slăbești cinci kilograme, este important să faci alegeri cu calorii mai puține. Cu toate acestea, trebuie să le alegi pe cele care îți oferă sațietate pentru mai mult timp. Aceste „economii de calorii” te ajută să scapi de kilograme să ajungi mai repede la obiectivul tău de pierdere în greutate.

Reclamă

Cercetările sugerează că nutriția și aportul de calorii sunt cei mai critici factori în etapele inițiale ale pierderii în greutate. Dar pierderea în greutate nu este doar despre cum arăți. Încorporând alimentele de mai jos în dieta ta și monitorizând aportul de calorii, poți pierde rapid greutatea suplimentară și te poți mai bine.

Sosuri pentru salate

Alegerea sosului potrivit pentru salată poate schimba jocul atunci când vrei să slăbești. Optează pentru vinegrete sau opțiuni cu ulei de măsline și oțet, care oferă aromă fără calorii excesive și grăsimi nesănătoase.

Reclamă

Masi spune: „Schimbarea sosului de salată cu conținut ridicat de calorii cu o opțiune cu conținut scăzut de calorii va ajuta la economisirea aportului de energie”.

Gustări

Fă-ți propriile gustări pe bază de hummus sau iaurt grecesc în loc să cumperi alimente bogate în calorii din magazin. Aceste alternative oferă proteine și substanțe nutritive fără a sacrifica gustul, ajutându-te să te bucuri de mese fără calorii suplimentare.

Supe

Încorporarea supelor de casă pline cu legume și proteine slabe te poate ajuta să îți duci la îndeplinire obiectivele de slăbire.

„Optează pentru o supă de pui sau de legume. Supele sunt o modalitate minunată de a spori nivelul de hidratare și de a menține senzația de sațietate. Adaugă un sandviș sau o salată cu proteine pentru a completa masa.”

Popcorn

Crezi sau nu, floricelele de porumb pot fi o gustare care să nu-ți dea o stare de vinovăție atunci când sunt pregătite corect. Treci peste versiunile cu unt și puternic sărate și optează pentru floricele de porumb, asezonate cu ierburi sau drojdie inactivă. Această gustare din cereale integrale are un conținut scăzut de calorii și e bogată în fibre, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei care încearcă să slăbească.

Albușuri de ou

Albușurile de ou sunt o opțiune bogată în proteine și cu conținut scăzut de calorii pentru perioada în care vrei să pierzi rapid în greutate. Fie că le consumi sub forma unei omlete sau fierte, albușurile oferă o sursă slabă de proteine care te va ajuta să te simți plină pentru mai mult timp.

„Ouăle, inclusiv gălbenușul, sunt pline de substanțe nutritive și proteine importante”, spune Masi. „Dacă vrei însă să reduci aportul de calorii, atunci trecerea de la o omletă cu ou la cea doar din albușuri te va ajuta la reducerea caloriilor totale.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×