Reclamă

Câte calorii arzi la sală, în funcție de activitatea fizică pe care o alegi

Fie că încerci să slăbești sau pur și simplu te antrenezi pentru a fi sănătoasă, poate fi greu să stabilești câte calorii trebuie să arzi pentru a-ți îndeplini obiectivele. Și chiar dacă ajungi să cunoști acest număr, poate fi dificil să îți dai seama cât efort trebuie să depui pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Câte calorii arzi la sală, în funcție de activitatea fizică pe care o alegi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 23 ianuarie 2024, 7:02 / Actualizat: 23 ianuarie 2024, 16:23

Doar un antrenor poate deține informațiile de care ai nevoie. Dacă pur și simplu încerci să-ți menții greutatea, nu trebuie să-ți faci griji atât de mult cu privire la arderea caloriilor. Încearcă doar să faci exerciții timp de 150 de minute pe săptămână sau 30 de minute, cinci zile pe săptămână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte calorii arzi la sală, în funcție de activitatea fizică pe care o alegi

Dacă scopul tău este pierderea în greutate, va trebui să-ți urmărești caloriile cu mai multă atenție.

Dacă încerci să pierzi un kilogram de grăsime corporală pe săptămână, ai nevoie de un deficit caloric de 3.500 de calorii pe săptămână. E important să te antrenezi cinci zile în timpul săptămânii, cu scopul de a arde 250 de calorii pe sesiune.

Va trebui să reduci caloriile cu 500 mai puțin în fiecare zi pentru a ajunge la un deficit de 3.500. Poți face acest lucru dacă renunți la 250 de calorii în zilele de antrenament și 500 de calorii din dietă în zilele fără antrenament.

Arderea caloriilor depinde de o serie de factori. Potrivit popsugar.com, o femeie care cântărește între 150 și 160 de kilograme va arde aproximativ 500 de calorii pe oră atunci când se antrenează la 80 până la 90%. Prin urmare, ai nevoie de 30 până la 40 de minute de cardio.

Reclamă

Vei arde mai puține calorii cu antrenamentul de forță, dar construirea mușchilor ajută corpul să ardă mai multe calorii chiar și în repaus. Acest lucru ajută la compensarea diferenței. Așadar, ar trebui să faci 30 până la 40 de minute de antrenament de forță.

Desigur, cel mai precis mod prin care poți urmări arderea caloriilor este cu un monitor de ritm cardiac. Acesta poate fi personalizat cu statistici precum înălțimea, vârsta, greutatea și indicele IMC.

Totuși, slăbirea nu înseamnă prea multe cifre. În cele din urmă, dacă nu slăbești cu acest program de exerciții, atunci e din cauza faptului că mănânci prea multe calorii, susțin specialiștii. Lucrul cu un nutriționist te poate ajuta să ajungi pe drumul cel bun.

Reclamă

Câte calorii poți arde pe bicicleta de fitness

Antrenamentele cardio cum este și mersul pe bicicleta de fitness, îmbunătățesc sănătatea inimii și a plămânilor. Ele ajută și la intensificarea circulației sângelui și oxigenarea țesuturilor. În funcție de intensitatea antrenamentului și de greutatea pe care o ai, cu ajutorul unei biciclete statice poți arde chiar și 600 de calorii într-o oră.

Câte calorii arzi pe banda de alergare

Banda de alergat oferă o varietate de exerciții, permițându-ți să reglezi viteza la în funcție de performanțele corpului tău. Setând viteza pentru mers, jogging sau alergare, poți arde multe calorii într-o perioadă scurtă de timp.

De exemplu, alergarea timp de 20 de minute cu o viteză de km pe oră te va ajuta să arzi 229 de calorii, în timp ce alergarea cu 12 kilometri pe oră arde 299 de calorii.

Câte calorii arzi dacă faci exerciții cu greutăți

Potrivit specialiștilor, atunci când faci antrenament cu greutăți, poți arde undeva la 200 – 400 de calorii pe oră. Factori precum greutatea pe care o ridici, masa musculară, influențează mereu numărul de calorii arse în timpului unui antrenament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×