Deși este mult mai ușor ca atunci când cumpărăm diferite produse să le așezăm pe rafturile din frigider, specialiștii recomandă alte metode. Indicat este să fim conștienți de felul în care acestea se dezvoltă într-un spațiu anume și ce beneficii au ulterior pentru sănătate.
Alimente pe care nu ar trebui să le ții în frigider
Deși despre unele ingredinete sau alimente se știa până acum că pot fi depozitate în frigider, află că la temperatura camerei au o durată de viață mai mare. Busuiocul, ceapa, usturoiul, roșiile, cartofii, cafeaua, pâinea sau vinul, toate vor rămâne mai proaspete în cămară.
Există mai multe recipiente în care poți depozita ceapa și usturoiul astfel încât să nu fie împrăștiate în locul destinat depozitării. De asemenea, coșurile de bucătărie sunt la fel de practice pentru fructe și legume.
Atunci când vine vorba despre depozitarea roșiilor, există un truc pe care toată lumea ar trebui să îl cunoască. Deși ești tentată să le depozitezi în frigider, află că în acest fel riști să se degradeze mult mai repede.
De asemenea, textura și gustul li se schimbă complet. Ca o alternativă, le poți ține în bucătărie într-un loc ferit de soare. Te poți folosi de prosoapele de bucătărie pentru a le înveli și astfel a evita degradarea lor completă. Prosoapele de bumbac sunt o altă soluție pentru învelirea roșiilor.
Pâinea este un alt aliment pe care multe persoane îl depozitează în frigider. Cutiile pentru depozitat pâine erau în urmă cu câțiva ani modalitatea perfectă pentru a ține acest aliment într-un mediu ideal. Pungile reutilizabile sunt de asemenea o idee pentru a ține pâinea departe de mucegai pentru mai multă vreme. Frigiderul poate face pâinea să se usuce și să devină tare mai repede, deoarece temperaturile scăzute favorizează cristalizarea amidonului, proces care o face mai puțin plăcută la gust și textură.
Cum să depozitezi cartofii
Într-un loc răcoros, uscat și întunecat, precum un sertar sau un coș de legume, departe de ceapă, pentru a preveni germinarea. Frigiderul poate transforma amidonul din cartofi în zaharuri, ceea ce le conferă un gust dulce neplăcut și o textură nisipoasă.