Există foarte multe informații despre anumite alimente care te pot ajuta să îți îmbunătățești vederea. Cu toate acestea, legătura dintre o dietă alimentară și auz este un subiect mai puțin discutat.
Cum auzul este la fel de important ca toate celelalte simțuri, dar adesea mai neglijat, din păcate, un studiu științific recent a scos la iveală o legătură clară între dietă și sănătatea auriculară. E important de aflat mai multe despre acest subiect, mai ales că se știe că auzul se deteriorează pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă.
Care e legătura dintre dietă și auz
Aproximativ 5% dintre adulții cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani au hipoacuzie invalidantă, o rată care crește la 10% pentru adulții cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani. Mai mult de jumătate dintre adulții de 75 și peste 75 de ani au deteriorat.
Află ce alimente pot ajuta la protejarea auzului, potrivit audiologilor.
Katie Koebel, audiolog, susține că motivul pentru care există o legătură între dietă și auz este că anumiți nutrienți ajută la protejarea împotriva pierderii auzului.
„Cercetările sugerează că potasiul, zincul și magneziul au fiecare proprietăți care ajută la diferite simptome legate de pierderea auzului.”
„Urechea ta interioară este un set delicat de organe care sunt susceptibile la deteriorarea din cauza îmbătrânirii, a expunerii la zgomot și a fluxului sanguin redus. De-a lungul timpului, deteriorarea urechii interne poate duce la pierderea auzului sau tinitus, țiuitul în urechi”, explică dr. Jenn Schumacher, audiolog și el.
În timp ce dieta poate juca un rol în pierderea auzului pe măsură ce înaintezi în vârstă, dr. Schumacher spune că cel mai bun mod de a proteja urechile este să eviți sunetele periculos de puternice. Sau să folosești protecție auditivă atunci când acest lucru nu este posibil.