Reclamă

Ana-Maria Udriște, energică și spontană: „Sfatul meu a fost întotdeauna să ai un echilibru în opiniile pe care le exprimi”

Ana-Maria Udriște este o femeie de succes. Am descoperit-o fiind puternică, asumată, responsabilă și cu un spirit liber și autodidact. Aceasta și-a răpit din timp pentru a lua parte la unul din interviurile echipei noastre. Te invităm să o urmărești în cadrul interviului din seria CaTine.ro. Vezi cum a reușit Ana-Maria Udriște să scrie o poveste de succes în avocatură, dar și în business.

Publicat: 26 septembrie 2022, 13:51 / Actualizat: 27 septembrie 2022, 9:26

Cu o experiență vastă în domeniul avocaturii, și nu numai, ea a reușit să-și construiască un nume sonor, dar și să ofere o nouă viziune asupra domeniului în care activează. Ana-Maria nu consideră că face avocatură clasică, sub forma în care mulți și-o imaginează. Ea a avut o abordare revoluționară, una de succes, care a reușit să străpungă inclusiv barierele mediului online.

Ana-Maria Udriște este o femeie energică și spontană

Nu este greu să-ți dai seama că Ana-Maria Udriște este o femeie veselă și plină de energie. Aceasta ne-a încântat cu prezența sa pe platourile de filmare. Încă de la primele întrebări am reușit să surprindem câte puțin din personalitatea sa. Jovială și cu zâmbetul pe buze, Ana-Maria a răspuns cu răbdare fiecărei întrebare.

– Cum a fost fetița Ana în copilărie?
– Extrem de energică, mai mult băiețoasă decât feminină și foarte competitivă.

– Povestește-ne câteva lucruri despre locul tău natal și cum te-a modelat.
– Sunt născută și crescută în București. Pot să spun că asta m-a pregătit destul de mult pentru viață. Să crești într-o capitală europeană și să vezi cum se întâmplă toate lucrurile în jurul tău, într-un ritm foarte alert, lucrul ăsta m-a pregătit pentru câmpul muncii. Am avut și o mare libertate din partea părinților când eram tânără. Când am intrat la facultate deja trecusem prin petrecerile de liceu. Asta m-a ajutat ca apoi să mă concentrez pe muncă.

– Ce meserie ai avut înainte de a fi avocat?
– Tot avocat. Am 32 de ani și sunt avocat de când am terminat facultatea. Nu am avut altă profesie. N-am vrut să dau nici la executori, nici la notari, nici să mă fac magistrat. Când eram mică am vrut să fiu avocat. De la 23 de ani, de când sunt în barou, asta profesez. După cu mișcări și orientări profesionale, am ajuns să fac și social media, tehnologie, m-am dus foarte mult pe mediul online, dar la bază sunt avocat.

Reclamă

Ce înseamnă avocatura pentru Ana-Maria Udriște

Ana-Maria Udriște spune că a fost întotdeauna pasionată de avocatură. Aceasta și-a dorit încă de mică să aibă profesia de avocat și a luptat pentru a-și vedea visul devenind realitate. Pe parcursul anilor și-a extins domeniul de activitate, însă prima sa dragoste nu s-a stins niciodată. Pasiunea și dedicarea sa se citesc în răspunsurile pe care le-a oferit fiecărei întrebări. Oamenii o recunosc acum la fiecare pas datorită platformei sale, dar și a nenumăratelor materiale educative pe care le postează pe TikTok.

– Dacă nu ar fi avocatura, ce altceva ai face?
– Mi-am pus întrebarea asta de câteva ori. Am ajuns la două concluzii. Fie aș fi făcut ceva în domeniul ingineriei medicale. Pe de altă parte, poate aș fi făcut business development. Partea de antreprenoriat, dar în ideea de conducere, concepere, organizare și execuție. M-aș fi învârtit tot în chestia asta. Genul de avocatură pe care îl fac eu e puțin diferit de avocatura clasică. Mi-a permis să intru în legătură cu foarte mulți antreprenori. Intrând în contact cu foarte multe persoane mi-am dat seama ce ar putea să meargă, ce nu ar putea să meargă.

Reclamă

– Care este cel mai prețios sfat pe care l-ai primit în cariera ta?
– Să faci totul cu pasiune. Am primit două și mi-au plăcut mereu. Al doilea era să fii o persoană integră. Sunt convinsă că dacă faci cu pasiune atunci și integritatea este inclusă.

– Care a fost cea mai dificilă experiență din cariera ta?
– Când am pornit pe cont propriu ca avocat, mai ales în mediul online. A fost o luptă în interiorul meu între ceea ce mi-ar plăcea să fac, chestiile la care sunt bună și ce se așteaptă societatea de la mine să fac. Lupta asta a fost mai puternică decât lupta mea cu mine când a trebuit să plec pe cont propriu.

– Ce rol a jucat familia în ascensiunea profesională?
– Unul foarte bun. Părinții mei au fost cel mai mare sprijin pe care l-am avut vreodată. Am apreciat deschiderea pe care au avut-o. Fără înțelegerea și sprijinul lor nu aș fi ajuns aici.

Lumea din mediul online, într-o continuă transformare

Ana-Maria Udriște a înțeles rapid de ce este nevoie pentru a rămâne relevantă printre internauți. Acesta pune accentul pe etică și integritate, mai ales când vine vorba de postarile pe care le face. Cu o activitate constantă în mediul online, aceasta ne-a explicat mai multe despre modul în care vede ea lucrurile. Poți să-i urmărești activitatea și pe platforma TikTok, acolo unde postează o mulțime de materiale video explicative de mare ajutor!

– În contextul rețelelor sociale, care sunt trei aspecte legale pe care un tânăr influencer ar trebui să le aibă în vedere pentru a coexista pașnic?
– În momentul în care ești o persoană publică și ai o comunitate care te urmărește, ai o responsabilitate care zace pe umerii tăi. Ar trebui să fii atent la ceea ce postezi în mediul online. A doua chestie e să fii fair cu comunitatea ta. Mă refer la noile obligații pe care le avem începând cu mai 2022. Adică să divulgi parteneriatele pe care le ai cu diferite brand-uri. Al treilea lucru e să nu ne exprimăm opiniile ferme într-o parte sau alta. Sfatul meu a fost întotdeauna să ai un echilibru în opiniile pe care le exprimi.

– Ce sfat le-ai da tinerilor care sunt la început de carieră și care vor să-și deschidă un business?
– Să muncească enorm de mult. Contrar trend-ului pe care îl văd în ultima perioadă în mediul online și offline, pe ideea că nu ar trebui să muncim ca să avem rezultate extraordinare. Cred că se impun anumite nuanțe. Trebuie să muncești foarte mult, dar în același timp trebuie să muncești inteligent. Nu trebuie să muncești mult și în gol, dar trebuie să muncești mult. Întotdeauna e loc de îmbunătățit. Trebuie să arzi etape, în sensul bun. Nu spun să ajungi într-un burnout extrem. Trebuie să existe un echilibru. Ceea ce vedem în mediul online nu reflectă viața reală. Să învețe cât de mult poate, dar în același timp să lucreze inteligent, pentru că altfel ajungi la un burnout mai repede decât ar trebui să o faci.

Ana-Maria Udriște, o femeie puternică și asumată

Ana ne-a spus despre ea că este o femeie energică și competitivă. Pe parcursul interviului am descoperit că este și foarte puternică, dar și asumată. O altă femeie extrem de pasionată și puternică este Iulia Albu. Te invităm să descoperi mai multe despre ea într-un interviu al echipei CaTine.ro.

– Dacă ai putea să influențezi populația feminină, în ce direcție ai vrea să o faci?
– Femeile ar trebui să fie puțin mai ferme pe ceea ce vor de la viața lor, pe valoarea pe care ele o au. Încă avem un dezechilibru la nivel societal, nu doar în România. Aș vrea ca femeile să fie puțin mai vocale. În sensul în care să semnalizeze neregulile care se întâmplă de la nivelul școlii, până la nivelul locului de muncă.

– Care este definiția unei femei puternice?
– O femeie puternică este o femeie capabilă să ia propriile sale decizii.

– Ce vrei să rămână în mintea oamenilor despre tine?
– Că dacă vrei să faci ceva trebuie să crezi foarte mult în ideea respectivă, trebuie să o implementezi și nu trebuie să faci anumite greșeli doar pentru că ești încăpățânat și nu vrei să asculți de alții.

– Ce sfat i-ai da Anei de la 18 ani?
– Să creadă mai mult în ea și să muște mai mult din partea de business și să se apuce mult mai repede de sport. Sportul a fost cel care mi-a oferit o încredere mai mare în mine.

Sunt multe lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre viața sa personală. Ana preferă să fie rezervată când vine vorba de împărtășirea secretelor sale. Însă aceasta ne-a mărturisit câte puțin despre pasiunile sale mai puțin cunoscute. Se pare că Ana-Maria are și câteva talente ascunse. Ea spune că printre talentele sale se numără croșetatul, tricotatul, dar și pictatul pe sticlă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă, neagră stă pe un tron de culoare neagră
Horoscop
Luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022. Cum sunt influențate zodiile
Începe iarna din punct de vedere astronomic și astrologic, iar luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022 este un semn că timp de o lună nativii vor fi mai retrași și dornici să...
2
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Meghan și Harry se sărută pe blatul din bucătărie
Divertisment
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. A apărut primul trailer pentru noua serie documentară despre viața Ducilor de Sussex
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. Documentarul despre Ducii de Sussex spune atât povestea de dragoste dintre cei doi, dar și retragerea lor din Familia Regală. Tensiunile care au urmat...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022. Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022 spune că Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Comunicarea va decurge fără niciun fel de probleme în relația de cuplu. Pe zona intimității...
PARTENERI
×