Reclamă

Averea privată a Regelui Charles și a Reginei Camilla. La ce sumă se ridică bunurile deținute de cei doi soți

S-a aflat care este averea privată a Regelui Charles și a Reginei Camilla. Experții regali au dezvăluit la ce sumă se ridică bunurile și proprietățile deținute de cei doi soți.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 iulie 2024, 6:38

Regele Charles și Regina Camilla sunt printre cei mai bogați oameni din Regelui Unit, iar recent au fost dezvăluite conturile personale ale monarhului pentru 2023. În ultimii trei ani, Grantul Suveran s-a ridicat la 86 de milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Averea privată a Regelui Charles și a Reginei Camilla

Pe lângă un salariu anual, Regele și Regina au o avere netă uimitoare. Aceasta se datorează colecției lor de active, inclusiv Castelul Balmoral a regretatei Regina Elisabeta.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles și Regina Camilla în ziua în care s-au căsătorit în 2005
Regele Charles a făcut un comentariu neașteptat despre căsnicia sa / Getty Images

Ei dețin, de asemenea, câțiva cai de curse și o colecție impresionantă de bijuterii. Colecția de bijuterii a fost începută de Regina Maria și lăsată moștenire din generație în generație.

Reclamă

Regele încasează un salariu anual prin grantul suveran. Membrii regali folosesc apoi acești bani pentru a plăti cheltuielile din îndatoririle oficiale. Printre acestea se numără turneele regale și întreținerea reședințelor regale.

Deși grantul reprezintă aproximativ 86 de milioane de lire sterline, se așteaptă ca acesta să urce până la 132 de milioane de lire sterline anul viitor.

Crown Estate a înregistrat un profit de 1,1 miliarde de lire sterline anul trecut, a scris publicația Hello. Totuși, aceasta nu este singura sursă de bani a Regelui Charles și a soției sale.

Reclamă

Ei obțin venituri din ducatul de Lancaster, care se transmite de la monarh la monarh. Ducatul de Lancaster acoperă 18 mii de hectare de teren în Lancaster și Yorkshire, precum și unele proprietăți din Londra.

Întregul teren este evaluat la peste 654 de milioane de lire sterlin. Acesta generează un venit de peste 20 de milioane sterline în fiecare an. Înainte de a fi Rege, Charles s-a bucurat de Ducatul de Cornwall, dar acesta i-a fost transferat Prințului William când Charles a urcat pe tron.

Valoarea netă a averii Regelui Charles este estimată la aproximativ 1.8 miliarde de lire sterline.

Regele Charles și Regina Camilla au făcut câteva investiții personale

Regele Charles și Regina Camilla dețin mai multe mașini de colecție și proprietăți private.

O parte secretă din averea Regelui și a Reginei provine din investițiile lor. Din cauza naturii necunoscute în ceea ce Charles și Camilla au investit personal este greu de estimat cu acuratețe la cât se ridică averea totală a celor doi soți.

The Guardian sugerează că Regele Charles și Regina Camilla ar avea câștiguri de peste 142 de milioane de lire sterline din investițiile lor.

Multe dintre acestea ar putea să provină de la Regretata Regină Elisabeta. În 1993 un raport a arătat că Majestatea Sa deținea active în companii de peste 43 de milioane de lire sterline.

Însă există și multe bunuri care nu îi aparțin în totalitate Regelui și familiei sale. Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Palatul Kensington sunt asociate deseori cu Familia Regală, dar acestea sunt de fapt deținute de stat.

Charles și Camilla dețin personal Balmoral în Scoția și Sandringham în Norfolk. Evaluatorii spun că Balmoral este estimat la 80 de milioane de lire sterline, în timp ce Sandringham a depășit acest lucru și se crede că valorează peste 250 de milioane de lire sterline.

Însă unul dintre cele mai evidente atuuri pe care le au Charles și Camilla este colecția privată de bijuterii ale familiei. Colecția este estimată la peste 533 de milioane de lire sterline, scrie People.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×