Reclamă

Blestemul rolului Iisus. Presa internațională a scris că actorii care l-au interpretat sunt urmăriți de ghinioane și tragedii

Să-l intepretezi pe Iisus Hristos este cu adevărat o provocare pentru mulți actori. Multe persoane se feresc să accepte acest rol, în timp ce altele nu consideră că poate fi o problemă. Acesta este și cazul a trei actori care au ajuns să aibă probleme de-a lungul carierei lor, în special după ce l-au interpretat pe Iisus Hristos. Blestemul rolului Iisus pare să fie real.

Publicat: 14 aprilie 2023, 11:07

Presa internațională a scris că trei actori care l-au interpretat pe Iisus au fost urmăriți de ghinioane la fiecare pas. Să-l reprezinți pe Fiul Lui Dumnezeu nu este deloc ușor, ar acești actori s-au aventura în a aduce la viață un personaj biblic care a schimbat complet istoria omenirii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blestemul rolului Iisus

Mulți actori s-au aventurat de-a lungul timpului în a accepta rolul lui Iisus în filmele care i-au fost dedicate acestuia. Cu toate acestea, presa internațională susține că anumiți bărbați au ajunsă fie urmăriți de tot felul de ghinioane după lansarea filmelor în care au jucat.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Robert Powell în rolul lui Iisus în timpul filmărilor
Robert Powell a primit rolul lui Iisus după ce l-a impresionat pe regizor cu ochii săi / Profimedia Images

Mai jos poți să urmărești povestea celor trei actori care au ajuns să treacă prin momente dificile după ce au acceptat propunerea de a-l juca pe Iisus Hristos.

Reclamă

Robert Powell în Jesus of Nazareth

Robert Powell a ajuns la vârsta de 78 de ani, iar cariera sa a fost plină de suișuri și coborâșuri. Franco Zeffirelli a fost cel care s-a ocupat de producerea filmului și care a încercat să-și găsească protagonistul. Prima opțiune a regizorului ar fi fost Dustin Hoffman, iar cea de-a doua opțiune a fost reprezentată de Al Pacino.

Însă regizorul nu s-a putut hotărî la unul dintre ei și într-un final a ajuns să-l întâlnească pe Robert Powell. Regizorul a fost fermecat de ochii actorului, iar Robert a primit rolul la scurt timp după ce a dat audiția. La momentul audiției Powell nu era căsătorit și trăia în concubinaj cu partenera sa.

Reclamă

Biserica s-ar fi împotrivit acestui lucru, motiv pentru care actorul s-a căsătorit la scurt timp. Însă aceasta nu a fost singura provocare a actorului. Regizorul l-a rugat pe acesta să joace multe dintre scene fără să clipească. După ce filmul a fost ansat, fața actorului în rolul lui Iisus a fost găsită pe o mulțime de tablouri și afișe.

Imagine din filmul Iisus din Nazareth
Actorul Robert Powell a ajuns la vârsta de 78 de ani, dar este tot un bărbat care se ocupă de aspectul lui fizic / Profimedia Images

Publicațiile internaționale susțin că actorul a fost de-a dreptul blestemat după lansarea filmului. Acesta a fost nevoit să ceară ajutorul unui psihiatru pentru a putea scăpa de personajul pe care l-a interpretat. În ciuda talentului său, actorul a reușit cu greu să se mai afirme în alte roluri.

Acesta a renunța să mai poarte barbă vreodată sau să-și poarte părul lung. Actorul a declarat că oamenii obișnuiau să-l oprească pe stradă și să-i ceară să facă un miracol. În anul 2017 a lansat un documentar în care a povestit despre experiența prin care a trecut după lansarea filmului.

Actorul spune că încearcă să uite faptul că oamenii văd chipul său atunci când se gândesc la Iisus din Nazaret.

Jim Caviezel în The Passion of the Christ

Jim Caviezel este un alt actor care a suferit de blestemul lui Iisus, scriu publicațiile internaționale. Actorul l-a interpretat pe Hristos în filmul The Passion of the Christ.

Actorul a avut în spate o carieră de succes înainte de a-l juca pe Mântuitor. Mel Gibson a fost cel care l-a contactat pentru a-i propune un nou proiect. Condițiile de filmare au fost extreme, scriu publicațiile internaționale. Machiajul actorului dura 8 ore, iar acesta trebuia să fie pe platourile de filmare de la ora două dimineața pentru a putea începe filmările la ora 10.

Dacă filmările erau întrerupte din cauza vremii, actorul trebuia să rămână ore în șir cu machiajul până se relua filmare. Produsele erau atât de rezistente încât puteau fi îndepărtate doar cu apă fierbinte. Pielea sa a avut mult de suferit în urma filmărilor, iar actorul spune că a avut dureri la atingere multă vreme după terminarea filmărilor.

Blestemul lui Iisus nu s-a încheiat aici, spun publicațiile internaționale. Jim a trebuit să care în spate o cruce de 70 de kg, iar actorul a ajuns în punctul în care și-a dislocat umărul în timpul filmărilor. Scenele răstignirii au fost dificile.

Jim Caviezel în filmul The Passion of the Christ
Jim Caviezel este un alt actor care a suferit de blestemul lui Iisus / Profimedia Images

Multe dintre scenele răstignirii au fost filmate în timpul iernii, iar actorul a suferit de multe ori de hipotermie. Din cauza condițiilor nefavorabile, actorul a ajuns până în punctul în care a făcut pneumonie în timpul filmărilor. 

Publicațiile internaționale susțin că actorul a avut de înfruntat și mai multe provocări din cauza blestemului lui Iisus. După lansarea filmului a primit o mulțime de aprecieri, dar și o mulțime de critici. Caviezel a mai apărut în câteva filme după acesta, însă oamenii nu-l mai putea vedea altfel decât în rolul lui Iisus. 

Jeffrey Hunter în King of Kings

Jeffrey Hunter este cel de-al treilea actor care s-a confruntat cu probleme după ce l-a interpretat pe Iisus Hristos. La începutul anilor 50, doi mari actori erau în lumina reflectoarelor constat: Robert Wagner și Jeffrey Hunter. Hunter a apărut într-unele din cele mai apreciate filme ale momentului, iar imaginea actorului i-a permis să primească rapid rolul lui Iisus în producția King of Kings.

Pelicula a fost filmată în Spania. Deși filmul a primit multe critici, Hunter a rămas în memoria colectivă ca unul dintre cei mai buni actori care l-au interpretat pe Mântuitor. Totuși, după lansarea producției King of Kings, Hunter nu a mai avut la fel de multe roluri principale. 

Mulți au crezut că actorul a ajuns să fie blestemat după realizarea peliculei. În 1969 a fost prins într-o explozie în timp ce se afla pe platourile de filmare ale producției Viva America!. Explozia i-a cauzat câteva răni în jurul brațelor și a feței. Câteva săptămâni mai târziu acesta se antrena cu un prieten într-o sală de judo.

Jeffrey Hunter într-o scenă din filmul King of Kings
Se spune că actorul Jeffrey Hunter s-a confruntat și el cu blestemul lui Iisus / Profimedia Images

O lovitură mult prea puternică l-a făcut pe Hunter să se dezechilibreze și să se lovească cu capul de ușă. În timpul unui zbor pe care l-a avut spre America, Hunter a suferit o semipareză. Actorul nu a mai putut să-și folosească brațul drept și și-a pierdut capacitatea de a vorbi pentru o scurtă perioadă de timp.

Medicii au spus că acesta ar fi suferit un infarct, iar Hunter a fost pus sub tratament. După ce a fost externat din spital acesta s-a confruntat o perioadă lungă de timp cu dureri de cap și amețeli.

Într-una din zile a amețit în timp ce se afla pe scările din interiorul casei sale. Actorul s-a dezechilibrat și a căzut pe scări unde s-a lovit la cap. Actorul a fost găsit inconștient. A fost dus la spital și a murit în timpul operației pe 27 mai 1969. Jeffrey s-a stins din viață la vârsta de 42 de ani.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×