Reclamă

Britney Spears a spus că a suferit de depresie perinatală. Ce este și cum se manifestă această afecțiune

Britney Spears a spus că a suferit de depresie perinatală. Recent, artista a anunțat pe contul de Instagram că este însărcinată, dar nu a dat prea multe detalii și fanii au început să facă tot soiul de speculații.

Publicat: 14 aprilie 2022, 7:21

Vedeta a spus că această afecțiune este ceva absolut terifiant. Britney Spears, în vârstă de 40 de ani, mai are doi copii. Pe Sean Preston, care are 16 ani, și pe Jayden James, de 15 ani, cu fostul ei soț, Kevin Federline. Nu a dezvăluit în ce moment a suferit de depresie perinatală, cu ce simptome s-a confruntat sau cât au durat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Britney Spears a spus că a suferit de depresie perinatală

Cu toate acestea, postarea lui Britney a ajuns la inima a peste 2 milioan de oameni. Au fost mulți care i-au mulțumit că a decis să vorbească despre acest soi de depresie. Din păcate, de cele mai multe ori, oamenii consideră că acesta este un subiect tabu.

Potrivit washintonpost.com scrie că 1 din 5 femei însărcinate s-au confruntat cu depresie perinatală. Cercetările au demonstrat că depresia, fie ea în timpul sarcinii sau după sarcină, este ceva foarte comun.

Reclamă

Ce este depresia perinatală și cum se manifestă ea

Comparativ cu depresia postanatală, cea perinatală se dezvoltă în timpul sarcinii. Poate dura de la începutul sarcinii până la sfârșitul primului an de viață al copilului. Specialiștii au concluzionat că despresia perinatală este cauzată de o combinație de factori genetici și de mediu. Printre cei mai comuni se numără stresul, responsabilitățile care vin cu rolul de mamă, dar și schimbările hormonale din timpul sarcinii sau de după sarcină.

Simptomele sunt relative, de la stări de tristețe, anxietate, oboseală, lucruri care îngreunează sarcinile din viața de zi cu zi, până la îngrijirea personală. Alte simptome pot include „orice schimbare bruscă a dispoziției normale”. Se poate manifesta sub formă de furie, „incapacitatea de a experimenta bucurie în legătură cu sarcina”, dificultăți de somn și pierderea poftei de mâncare.

Identificarea devreme a acestor simptome este extrem de importantă. Pentru majoritatea oamenilor, semnele și simptomele a ceea ce va deveni mai târziu depresia postpartum încep în timpul sarcinii. Depresia perinatală a devenit ceva extrem de comun în timpul pandemiei.

Reclamă

Pentru că de cele mai multe aceste simptome ale depresiei nu sunt tratate serios, specialiștii recomandă femeilor care se confruntă cu ele să treacă mai repede peste cu ajutorul activităților distractive. De la baby shower, ședințe foto de gravide și până la cumpărături pentru ele și bebeluș.

Depresia perinatală afectează atât femeile gravide, dar și pe copiii lor

Britney Spears, care a scăpat de sub tutela tatălui anul trecut în luna noiembrie, a spus că cei care se ocupau legal de ea, nu i-au dat voie să rămână însărcinată. Cu toate acestea, acum că este o femeie liberă, artista a decis să mai aducă pe lume un copil. A declarat că va face yoga în fiecare zi în timpul sarcinii.

Pentru cei care suferă deja sau au un risc crescut de depresie, medicii recomandă adesea meditația ca un tratament pentru a trece mai ușor peste această afecțiune. Femeile însărcinate ar trebui să fie preocupate de starea lor de sănătate tot timpul. Chiar dacă tratamentul medicamentos nu este mereu recomandat în sarcină, gravidele care primesc de la medic pastile pentru a-și trata simptomele de depresie, trebuie să urmeze indicațiile specialiștilor care le urmăresc sarcina.

Depresia perinatală poate afecta de asemenea copiii femeilor care se confruntă cu ea. Aceasta crește riscul de dezvoltare al problemelor de sănătate fizică și mentală pentru cei mici. Consecințele depresiei perinatale la copii se manifestă sub formă de tulburări de comportament. Deteriorare a capacității cognitive și destabilizarea stărilor emoționale. Există consecințe care pot apăra chiar și în timpul adolescenței. Acestea se manifestă sub formă de anxitate, bullying sau chiar depresie.

Concluzia este că depresia perinatală poate afecta nu doar femeile însărcinate, ci și pe copiii lor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×