Vinetele sunt cele mai bune atunci când sunt consumate în câteva zile după ce le-ai adus acasă. Dar pentru că nu sunt legume care să fie găsite în piețe pe tot parcursul anului, a venit momentul să înveți cum să congelezi vinetele. Metoda necesită doar câțiva pași, dar te va ajuta să profiți la maximum de ele.
Când e momentul să pui vinete la congelator
Fie că vrei să faci salată de vinete și ai nevoie să fie coapte sau le dorești congelate felii pentru tarte sau alte mâncăruri gustoase în sezonul rece, ai mai jos pașii exacți pentru a pune la rece vinetele.
Cum să îngheți felii de vinete
Dacă intenționezi să utilizezi vinete pentru sandvișuri sau un fel de mâncare care folosește bucăți plate de vinete, cel mai bine este să le înghețați în felii.
Taie vinetele în felii de aproximativ un 2,5 cm grosime, fie pe lungime, fie în cruce. Următorul pas este să le coci la cuptor pe o foaie mare de copt la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 până la 20 de minute. Totul e aproximativ pentru că e în funcție de dimensiunea vinetei. E important însă să o faci doar până când se înmoaie.
Odată ce vinetele s-au copt și s-au răcit, așază feliile între hârtie cerată pentru a preveni lipirea. Depozitează-le în pungi sau recipiente pentru congelator.
Cum să îngheți piureul de vinete
Când nu sunt necesare bucăți întregi, ca atunci când intenționezi să folosești vinete pentru sosuri, supe, tocane, salate și tartine, gătește vinetele întregi. Congelează doar piureul.