Reclamă

Când e momentul să pui vinete la congelator. Secretul care le păstra perfect peste iarnă

Vinetele sunt printre cele mai versatile legume. Pe lângă faptul că sunt gustoase și pline de vitamine, de-a lungul timpul, ele au fost incluse în mai toate bucătăriile lumii în diverse rețete. Ca să te bucuri de gustul și aroma lor pe tot parcursul anului, află când e momentul să pui vinete la congelator.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 septembrie 2023, 8:32

Vinetele sunt cele mai bune atunci când sunt consumate în câteva zile după ce le-ai adus acasă. Dar pentru că nu sunt legume care să fie găsite în piețe pe tot parcursul anului, a venit momentul să înveți cum să congelezi vinetele. Metoda necesită doar câțiva pași, dar te va ajuta să profiți la maximum de ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e momentul să pui vinete la congelator

Fie că vrei să faci salată de vinete și ai nevoie să fie coapte sau le dorești congelate felii pentru tarte sau alte mâncăruri gustoase în sezonul rece, ai mai jos pașii exacți pentru a pune la rece vinetele.

Cum să îngheți felii de vinete

Dacă intenționezi să utilizezi vinete pentru sandvișuri sau un fel de mâncare care folosește bucăți plate de vinete, cel mai bine este să le înghețați în felii.

Taie vinetele în felii de aproximativ un 2,5 cm grosime, fie pe lungime, fie în cruce. Următorul pas este să le coci la cuptor pe o foaie mare de copt la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 până la 20 de minute. Totul e aproximativ pentru că e în funcție de dimensiunea vinetei. E important însă să o faci doar până când se înmoaie.

Reclamă

Odată ce vinetele s-au copt și s-au răcit, așază feliile între hârtie cerată pentru a preveni lipirea. Depozitează-le în pungi sau recipiente pentru congelator.

Cum să îngheți piureul de vinete

Când nu sunt necesare bucăți întregi, ca atunci când intenționezi să folosești vinete pentru sosuri, supe, tocane, salate și tartine, gătește vinetele întregi. Congelează doar piureul.

Reclamă

Începeți prin a înțepa vinetele cu o furculiță. Apoi coace-le într-un cuptor la 200 de grade Celsius timp de 30 până la 45 de minute. Din nou depinde de dimensiunea lor. Semnul că sunt coapte este atunci când coaja începe să se crape, să se umfle și vintetele s-au înmuiat. După ce s-au răcit, înjumătățelte vinetele, scoate-le pulpa și congeleaz-o în pungi sau recipiente pentru congelator.

Indiferent de metoda pe care o folosești, atunci când vinetele sunt depozitate corespunzător, ele pot rezista câteva luni în congelator. Vor avea mereu gustul perfect.

Sfaturi pentru o coacere și depozitare corectă

Sfatul nostru este să coci vinetele care au ajuns la maturitate la finalul lunii august. Aceasta este perioada în care gustul lor este cel mai bun. Vor da o savoare oricărui preparat în care le incluzi.

Un alt truc de care trebuie să ții cont după ce le-ai copt este să le lasi la scurs pulpa timp de câteva ore. Folosește o sită din plastic astfel încât să se scurgă tot lichidul din ele.

De asemenea, înainte de a pune vinetele în recipiente, ține cont de felul în care vrei să le folosești. Pune în pungi sau recipiente doar cantitatea de care ai nevoie pentru o singură masă. Doar așa nu vei fii nevoită să arunci restul după ce deja le-ai decongelat.

Vinetele se pot depozita în congelator pentru jumătate de an. Ele se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Mai apoi te poți bucura de gustul lor în preparatele pe care vrei să le gătești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×