Reclamă

Câștigătorul Eurovision 2023. Loreen a plecat acasă cu premiul cel mare din Liverpool

Câștigătorul Eurovision 2023 a fost anunțat. Loreen a plecat acasă cu premiul cel mare din Liverpool în urma finalei care a avut loc pe data de 13 mai 2022, transmisă în direct de TVR. Reprezentanta Suediei a avut doar motive de mândrie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 mai 2023, 8:28

Finala Eurovision Song Contest 2023, desfășurată la Liverpool, a fost câștigată de Loreen cu 583 puncte. Pentru marele trofeu s-au luptat 26 țări. Din păcate, România nu a avut o prestație în mare finală a concursului de anul acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigătorul Eurovision 2023 este Loreen

Anul acesta premiul a fost cucerit de Loreen, reprezentanta Suediei. Artisa a mai cucerit în trecut oamenii din lumea întreagă și a fost câștigătoarea ediției din anul 2012. Anul acesta trofeul i-a fost adus acasă după ce a interpretat piesa Tattoo. Cea de-a 67-a ediție a fost cucerită de către reprezentanta Suediei.

Din păcate, reprezentantul României nu a reușit să ajungă în marea finală. Suedia și Franța au fost marele favorite însă Loreen a reușit să-și demonstreze din nou talentul și măiestria pe scenă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Loreen este marea căștigătoare a Eurovision 2023
Anul acesta premiul a fost cucerit de Loreen, reprezentanta Suediei / Profimedia Images
Reclamă

Loreen a primit 243 de puncte de la publicul, iar până la finalul competiției a reușit să strângă 583 de puncte. Locul doi al competiției a fost câștigat de Finlanda, în timp ce locul trei i-a revenit Israelului, iar locul 5 Italiei.

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să meargă mai departe de a doua semifinală a concursului muzical, desfășurată joi seara. Cele zece țări calificate în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală, au fost: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Slovenia.

Reprezentanții Croației, Republicii Moldova, Elveției, Finlandei, Cehiei, Israelului, Portugaliei, Suediei, Serbiei și Norvegiei s-au calificat, după prima semifinală din 9 mai, pentru finala Eurovision 2023.

Reclamă

Theodor Andrei „D.G.T. (Off and on)” a urcat pe scenă al treilea, iar prestația lui a fost apreciată de către public. Cu toate acestea, tânărul nu a reușit să se califice în marea finală.

Ce au spus jurnaliștii de la BBC despre prestația României la Eurovision 2023

Potrivit predicțiilor BBC, țara noastă România nu avea șanse prea mari să treacă de semifinală.

„Conceptual, melodia, descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă. Sună când trist, când exprimă remuşcări şi e furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Predicție: Eliminat în semifinala doi”, a fost verdicul BBC.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) a avut loc la Liverpool, în Marea Britanie. Țara a organizat concursul în numele Ucrainei din cauza războiului în desfășurare pe teritoriul acestei țări.

Semifinalele şi finala Eurovision 2023 s-au desfăşurat la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională. Concursul este organizat de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Eurovision Song Contest se realizează în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×