Reclamă

Câștigătorul Eurovision 2023. Loreen a plecat acasă cu premiul cel mare din Liverpool

Câștigătorul Eurovision 2023 a fost anunțat. Loreen a plecat acasă cu premiul cel mare din Liverpool în urma finalei care a avut loc pe data de 13 mai 2022, transmisă în direct de TVR. Reprezentanta Suediei a avut doar motive de mândrie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 mai 2023, 8:28

Finala Eurovision Song Contest 2023, desfășurată la Liverpool, a fost câștigată de Loreen cu 583 puncte. Pentru marele trofeu s-au luptat 26 țări. Din păcate, România nu a avut o prestație în mare finală a concursului de anul acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigătorul Eurovision 2023 este Loreen

Anul acesta premiul a fost cucerit de Loreen, reprezentanta Suediei. Artisa a mai cucerit în trecut oamenii din lumea întreagă și a fost câștigătoarea ediției din anul 2012. Anul acesta trofeul i-a fost adus acasă după ce a interpretat piesa Tattoo. Cea de-a 67-a ediție a fost cucerită de către reprezentanta Suediei.

Din păcate, reprezentantul României nu a reușit să ajungă în marea finală. Suedia și Franța au fost marele favorite însă Loreen a reușit să-și demonstreze din nou talentul și măiestria pe scenă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Loreen este marea căștigătoare a Eurovision 2023
Anul acesta premiul a fost cucerit de Loreen, reprezentanta Suediei / Profimedia Images
Reclamă

Loreen a primit 243 de puncte de la publicul, iar până la finalul competiției a reușit să strângă 583 de puncte. Locul doi al competiției a fost câștigat de Finlanda, în timp ce locul trei i-a revenit Israelului, iar locul 5 Italiei.

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să meargă mai departe de a doua semifinală a concursului muzical, desfășurată joi seara. Cele zece țări calificate în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală, au fost: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Slovenia.

Reprezentanții Croației, Republicii Moldova, Elveției, Finlandei, Cehiei, Israelului, Portugaliei, Suediei, Serbiei și Norvegiei s-au calificat, după prima semifinală din 9 mai, pentru finala Eurovision 2023.

Reclamă

Theodor Andrei „D.G.T. (Off and on)” a urcat pe scenă al treilea, iar prestația lui a fost apreciată de către public. Cu toate acestea, tânărul nu a reușit să se califice în marea finală.

Ce au spus jurnaliștii de la BBC despre prestația României la Eurovision 2023

Potrivit predicțiilor BBC, țara noastă România nu avea șanse prea mari să treacă de semifinală.

„Conceptual, melodia, descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă. Sună când trist, când exprimă remuşcări şi e furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Predicție: Eliminat în semifinala doi”, a fost verdicul BBC.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) a avut loc la Liverpool, în Marea Britanie. Țara a organizat concursul în numele Ucrainei din cauza războiului în desfășurare pe teritoriul acestei țări.

Semifinalele şi finala Eurovision 2023 s-au desfăşurat la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională. Concursul este organizat de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Eurovision Song Contest se realizează în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×