Reclamă

Cât de important este periajul dinților. Dr. Denisa Zaharia, despre cum se igienizează corect cavitatea bucală

Denisa Zaharia este medicul stomatolog care aduce zâmbetul pe buzele pacienților săi. Aceasta a visat încă de mică să practice în acest domeniu, iar visul său a devenit realitate. Doamna doctor a acceptat cu un zâmbet larg și armonios invitația noastră pentru un interviu și ne-a răspuns cu multă bucurie la toate curiozitățile.

Publicat: 27 iunie 2021, 7:09 / Actualizat: 29 iunie 2021, 15:43

În interviu pe care l-a oferit pentru CaTine.ro, Denisa Zaharia a încercat să acopere cât mai multe curiozități privind viața de zi cu zi de la un cabinet de stomatologie. Calmă și relaxată, Denisa ne-a explicat rând pe rând toate nelămuririle privind îngrijirea corectă a dinților noștri. Mai mult, aceasta a demontat câteva mituri privind folosirea produselor pentru albirea dinților la noi acasă și a explicat riscurile la care ne expunem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denisa Zaharia, medicul stomatolog care aduce zâmbetul pe buzele tuturor

Pasiunea Denisei s-a născut încă din copilărie. Se pare că mama sa a fost cea care a ghidat-o pas cu pas pentru a alege această carieră. Acum, ea este mai fericită ca niciodată cu viața pe care o are și este bucuroasă că poate aduce pacienților săi, zâmbetul pe buze.

Pentru invitata noastră este foarte important să echilibreze viața profesională cu cea personală. Denisa Zaharia nu este doar medicul stomatolog care își petrece timpul alături de pacienții săi, ci este mamă a doi copii pe care îi iubește enorm.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Denisa Zaharia, la ședința foto pentru interviul CaTine.ro
La interviul pentru CaTine.ro, Denisa a venit îmbrăcată elegant și a adoptat încă de la început o poziție relaxată / CaTine.ro
Reclamă

În ciuda efortului depus zi de zi la locul de muncă, aceasta este fericită și împlinită cu alegerea făcută. Sănătatea și obținerea unui zâmnet frumos și armonios este prioritatea sa numărul unu atunci când interacționează cu pacienții săi. Pe tot parcursul interviului, Denisa a dat dovadă de mult profesionalism, dar și de o energie extraordinar de pozitivă.

Doamna medic stomatolog și-a răpit puțin din timp și ne-a explicat pe larg câteva întrebări privind sănătatea și îngrijirea corectă a dinților. Ne-a răspuns cu multă căldură în suflet, dar mai ales cu un zâmbet larg și armonios.

Secretul dintilor frumoși și curați obținuti la tine acasă

Reclamă

Denisa Zaharia este medicul stomatolog cu multă experiență și răbdare în domeniul pe care îl practică. Aceasta ne-a răspus cu zâmbetul pe buze la fiecare întrebare și ne-a explicat în primul rând, care sunt pașii necesari pentru o rutină corectă de îngrijire a dinților la noi acasă.

Denisa, a explicat cât de important este periajul dinților, dar mai ales execuția corectă a acestuia. Aceasta recomandă pacienților săi să-și igienizeze foarte bine cavitatea bucală.

Spălarea dinților trebuie să se facă minim trei minute, atât dimineața, cât și seara. Totuși, periajul nu este suficient pentru o rutină completă de îngrijire. Imediat după periaj, ar trbebui folosite elementele intermediare curățării dinților.

Într-o proporție de 40% placa bacteriană se găsește la nivelul suprafețelor dintre dinți. Ca urmare, printr-un periaj obișnuit eliminăm, practic, doar jumătate din placa bacteriană, dar nu și pe cea interdentară. De aceea este necesară folosirea aței interdentare la finalul periajului, dar și alte elemente precum apa de gură sau dușul bucal.

– Denisa Zaharia

Ața interdentară are un rol deosebit în îndepărtarea resturilor care ar putea prinse în locurile greu accesibile periuței. Mai mult, Denisa Zaharia, ne-a explicat cu atenție felul în care se produce placa bacteriană de la nivelul dinților. Aceasta și-a sfătuit pacienți să fie precauți aunti când își periază dinții și să execute cu răbdare atât periajul, cât și rutina de îngrijire a dinților de după acest element.

Trendurile în stomatologie ale anului 2021

Când vine vorba de trebdurile în stomatologie ale anului 2021, Denisa Zaharia, medicul stomatolog, ne-a dezvăluit câteva dintre cele mai frecvente cereri ale pacienților din cabinetul stomatolog.

Conform acesteia, albirea dinților se află într-un trend ascendent. De altfel, tot mai multe proceduri care țin de aspectul estetic al danturii au luat avânt în ultima vreme. Pacienții pun mai mult accent pe aspectul plăcut și armonios al zâmbetului și astfel cer tot mai des proceduri care implică albirea dinților sau aplicarea fațetelor dentare. Te invităm să descoperi mai multe în interviul pe care Denisa Zaharia l-a acordat pentru CaTine.ro.

Doamna medic stomatolog a explicat cum a evoluat tehnologia folosită pentru obținerea unor rezultate cât mai bune pentru pacient. Un progres important în acest sens l-a avut amprentarea clasică.

Această metodă care aducea un anume disconfort pacienților a fost înlocuită cu amprentarea digitală care este mult mai rapidă și precisă. Pacienții sunt tot mai dornici să încerce aceste metode moderne care să le aducă zâmbetul pe care și-l doresc. Nu doar în zona esteticului s-au făcut progrese.

Medicul stomatolog, Denisa Zaharia, ne-a explicat câte puțin și despre tratamentele efectuate la microscop  care sunt mult mai eficiente și precise. Se pare că tehnologia a avut un impact minunat când vine vorba de îmbunătățirea serviciilor stomatologice.

Riscurile și beneficiile procedurii de albire dentară

Albirea dentară se află printre trendurile în stomatologie ale anului 2021. Denisa Zaharia, medicul stomatolog, a explicat pe larg care sunt implicațiile pe termen lung ale acestei proceduri. Dacă nu este efectuată corespunzător, într-un cabinet stomatologic, atunci rezultatele ar putea să afecteze semnificativ sănătatea dinților. Totuși, executată cprespunzător, albirea dentară poate avea beneficii reale pentru orice persoană.

Efectul imediat vizibil al albirii dentare este un smalț strălucitor. Dacă totuși se abuzează de această tehnică, ne putem aștepta la deteriorarea în timp a smalțului.

Folosirea acestei proceduri mult prea frecvent sau folosirea unor substanțe care nu au fost indicate de mediucul stomatolog, duc la afectarea smalțului într-un mod ireversibil. Această procedură ar trebui efectuată întotdeuna sub supravegherea atentă a mediucului stomatolog. Acesta va ști întotdeuna cum să aleagă concentrația gelului folosit, dar și frecvența aplicării acestuia și tehnica indicată.

Denisa Zaharia, medicul stomatolog, a oferit câteva sfaturi privind aceste proceduri pentru cititoarele CaTine.ro. Aceasta și-a dorit să sublinieze cât de important este să nu executăm albirea dentară singure la noi acasă.

Deși produsele de pe piață promit rezultate uimitoare, iar unele chiar reușesc să aducă un efect vizibil de albire al dinților, efectele lor sunt de cele mai multe ori devastatoare pentru sănătatea dinților. Aceștia devin sensibili, smalțul este afectat ireversibil, iar pacienții pot sesiza dureri la nivelul dinților chiar și atunci când beau un pahar cu apă.

Astfel, dacă un pacient își dorește o albire dentară, cel mai bine este să aibă loc sub îndrumarea și supravegherea atentă a medicului stomatolog.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×