Reclamă

Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra celor mai recente studii care au apărut în mediul online.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 22 noiembrie 2023, 6:53 / Actualizat: 22 noiembrie 2023, 10:02

Consumul de apă este ideal pentru a menține sănătatea și buna funcționare a organismului. Corpul nostru este alcătuit în proporție de 80% din apă. Acesta este motivul pentru care ea nu ar trebui să lipsească din viața noastră. Însă hidratarea se realizează în mod sănătos atunci când alegi să consumi băuturi care să nu-ți afecteze organismul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată

Multe persoane preferă să bea apă carbogazoasă în detrimentul apei plate. Diferențele dintre apa minerală și apa plată au fost analizate de specialiști în ultimii ani, iar în cele din urmă studiile au ajuns la niște rezultate surprinzătoare. Într-o zi în care simți nevoia să te hidratezi, atunci trebuie să ai la îndemână o sticlă cu apă. Cu toate acestea, tu știi care apă este mai sănătoasă pentru organism?

Specialiștii spun că apa  minerală este „doar apă cu dioxid de carbon de înaltă presiune care îi dă bule de gaz”. Dioxidul de carbon atrege multă atenție pentru capacitatea sa de a încălzi în mod periculos planta și pentru că este eliberat în volume mari, iar companiile de băuturi își aprovizionează uneori dioxidul de la marii emițători industriali, dar acest lucru nu înseamnă că apa carbogazoasă este riscantă pentru sănătate.

Concluzia specialiștilor a fost aceea că apa minerală este la fel de sănătoasă ca apa plată. Totuși, pentru unele persoane, apa carbogazoasă poate provoca probleme precum  balonarea în exces. Astfel, ei spun că apa minerală ar trebui consumată cu moderație și evitată de persoanele care au un stomac sensibil.

Dacă te confrunți cu balonarea, atunci poate ești interesată să afli mai multe despre trucurile care te ajută să diminuezi această problemă. Balonarea poate să provoace disconfort abdominal, dar și un aspect inestetic.

Reclamă

Este periculoasă apa minerală pentru dantură?

Apa minerală nu reprezintă un pericol direct pentru sănătate. Totuși, dacă alegi băuturi carbogazoase îndulcite, acestea ar putea să-ți aducă câteva kilograme în plus și câteva probleme de sănătate. Sucurile acidulate pot fi nocive pentru sănătatea organismului tău, spun specialiștii pentru Healthline.

Persoanele care obișnuiesc să consume suc pot încerca să-l înlocuiască cu apa minerală.

Reclamă

Este un prim pas pentru o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată. În ceea ce privește dantura, specialiștii spun că apa minerală nu reprezintă un risc pentru sănătatea dinților tăi.

„Carbonizarea adăugată face ca băutura ta să fie mai acid, dar nu atât de mult încât să fie un pericol pentru smalț, mai ales atunci când este consumată în cantități rezonabile”.

Totuși, apa minerală poate fi periculoasă pentru smalțul dinților atunci când este combinată cu acidul citricelor. Limonadele cu apă minerală ar putea să-ți ofere în timp o oarecare sensibilitate a dinților.

Este unul dintre motivele pentru care specialiștii recomandă ca apa minerală să fie consumată cu moderație. Dacă alegi să consumi apă minerală și vrei să ai parte de un zâmbet perfect, atunci evită să o consumi în combinație cu sucul citricelor, spun specialiștii pentru EatThis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×