Ceafa de porc este o bucată de carne destul de subestimată, dintr-un motiv aparent simplu: are un conținut ceva mai mare de grăsime. Însă tocmai această grăsime îi oferă frăgezime, savoare și o textură suculentă, perfectă pentru o friptură la cuptor.
Cât timp se ține ceafa de porc la cuptor
Grăsimea din ceafă se transformă în timpul coacerii într-un sos delicios, pe care îl poți folosi la servire. Ceafa de porc poate fi gătită pe un pat de ceapă, iar spre finalul coacerii poți adăuga legume și cartofi, obținând astfel o masă completă, cu minimum de efort și mai puține vase de spălat.
Descoperă și tu cea mai simplă rețetă de ceafă de porc la cuptor!
Pentru marinadă:
- 3–4 linguri de ulei de măsline
- ½ cană de bere neagră
- 1 lingură de muștar integral
- 1 lingură de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de boia dulce
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 3 linguri de sos de soia
Pentru carne și garnitură:
- 1,3 – 1,8 kg ceafă de porc
- 5–6 cepe
- 4–5 morcovi
- 10 felii de bacon
- 1,3 kg cartofi mici
- ½ cană de bere neagră
- 1 linguriță de condimente italienești





















