Micii rămân un preparat emblematic pentru bucătăria țării noastre. Pentru a avea parte de o rețetă cu un gust deosebit, atunci este important să folosești cea mai bună combinație de carne toacă și condimente de caliae. Rețeta nu este deloc complicată, iar pașii de preparare sunt și ei destul de rapizi.
Ingredientul secret din rețeta de mici de casă
Micii ar fi apărut prima dată în regiunea Balcanilor în perioada dominației otomane. Otomanii au adus cu ei o mulțime de rețete, printre care unele implicau diferite feluri de a prepara carnea tocată.
O legendă spune că micii ar fi fost serviți prima dată la un restaurant din București în anii 1920. Se spune că unul dintre bucătarii unui han ar fi rămas fără mațe pentru cârnați și au ales să prăjească carnea direct pe grătar. Preparatul ar fi avut un succes garantat și astfel a devenit popular printre clienții hanului.
Rețeta tradițională a micilor presupune un amestec de carne de vită, porc și, în unele cazuri, de oaie, care să fie asezonată cu diverse condimente.
Ingredientul secret din rețeta de mici de casă este bicarbonatul de sodiu. Se spune că trebuie să frămânți carnea cu bicarbonat de sodiu și apă minerală pentru a obține textura specifică. Mai apoi trebuie să lași carnea să se odihnească pentru ca aromele să se întrepătrund complet.
De cele mai multe ori este recomandat să optezi pentru carnea de vită cu un conținut moderat de grăsime. Carnea de porc poate aduce suculență.
Din carnea de porc e recomandat să folosești piept sau ceafă. Amestecul de carne este apoi combinat cu usturoi, esențial pentru a da aromă specifică micilor.
Carnea și condimentele se vor frământa cu supă de oase de vită și uneori puțină apă minerală pentru o textură mai pufoasă.