Reclamă

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata

Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa este implicată în toate procesele care te mențin în viață.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 septembrie 2024, 5:38

Apa constituie aproape două treimi din creier și inimă, 83% din plămâni, 64% din piele și 31% din oase. Află care este cantitatea optimă pe care este nevoie să o consumi zilnic. Un organism hidratat va funcționa corespunzător, iar tu te vei bucura de o stare generală bună și vei avea o piele strălucitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic

Hidratarea este vitală pentru un organism sănătos. Apa ajută la reglarea temperaturii, transportă substanțele nutritive și elimină toxinele din corp. De asemenea, lubrifiază articulațiile și țesuturile și joacă un rol crucial în menținerea echilibrului delicat al electroliților și lichidelor din organism.

Pierzi apă atunci când transpiri, urinezi și când corpul metabolizează mâncarea și băutura în energie. Dacă lichidul nu este înlocuit, starea ta generală de sănătate poate avea de suferit. Toate sistemele din organism depind de nivelul de hidratare, spune Parade.com.

Recomandările privind necesarul zilnic de apă variază în funcție de vârstă, sex, nivelul de activitate și stilul de viață. De regulă, specialiștii recomandă să bei 8 pahare de apă pe zi, adică 2 litri. Pentru femei, cantitatea poate crește până la 2.7 litri.

Dacă locuiești într-un climat cald și umed și faci multă activitate fizică, va fi nevoie să consumi o cantitate mai mare de apă zilnic decât un adult obișnuit. Același lucru este valabil și dacă ești însărcinată sau alăptezi. Medicul tău te poate ajuta cu mai multe sfaturi în acest sens.

Reclamă

„Poți obține multă hidratare și din alimente precum țelina, portocalele, căpșunile, pepenele și castraveții.”, adaugă dieteticianul Crystal Scott, citată de Fortune Well.

Acum știi câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Poți suplimenta aportul de apă și prin consumul de alimente hidratante, cum sunt fructele și legumele.

Sfaturi pentru o hidratare optimă

Reclamă

Cel mai bun indicator al faptului că te hidratezi corespunzător este organismul tău. Dacă nu bei suficientă apă, corpul îți va arăta anumite semne. Printre acestea se numără culoarea modificată a urinei. Urina de culoare galben închis este un semn că organismul tău are nevoie de mai multe lichide.

De asemenea, durerile de cap, migrenele frecvente, amețelile sau constipația sunt alte simptome ale deshidratării.

Ca să fii sigură că te hidratezi corespunzător, primul pas este să îți monitorizezi consumul de apă. Dacă în prezent bei doar 6 pahare de apă pe zi, ar trebui să crești consumul încet și constant. Poți începe să bei zilnic câte un pahar în plus timp de o săptămână. Ulterior, crești cantitatea la două pahare, până când acesta devine un obicei.

Adaugă fructe proaspete în apa ta, pentru a îi oferi un plus de aromă. Îți va fi mai ușor să atingi nivelul zilnic de consum recomandat de 8 pahare.

Folosește sticle de apă mici pe care să le poți reumple ușor până atingi cantitatea recomandată. Astfel, nu vei mai simți nicio presiune în a număra constant paharele de apă pe care le bei.

Este o idee bună să bei un pahar cu apă la fiecare masă și între mese. De asemenea, nu uita să te hidratezi înainte și după ce faci exerciții fizice. Nu aștepta să simți senzația de sete ca să bei apă. Atunci când apare senzația de sete, organismul suferă deja din cauza deshidratării.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×