Reclamă

Semne care îți indică deshidratarea organismului. Ce mesaje încearcă să-ți transmită corpul

Corpul nostru este alcătuit din mai mult de 60% apă. În aceste condiții este foarte important să ne asigurăm că zilnic consumăm suficientă apă. În timpul sezonului cald avem nevoie de mult mai multe lichide decât în timpul sezonului rece. Iată câteva semne care îți indică deshidratarea organismului.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 septembrie 2023, 7:32

Corpul îți va transmite câteva mesaje simple ori de câte ori va simți nevoia de mai multă apă. Uneori uităm să consumăm necesarul zilnic, iar în astfel de momente apar tot felul de probleme. De cele mai multe ori te vei confrunta cu migrene, însă există și alte semne care îți indică fapctul că ai nevoie de mai multă apă în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne care îți indică deshidratarea organismului

Cantitatea necesară de apă diferă de la o persoană la alta. În medie se recomandă consumul a doi litri de apă pe zi. Cu toate acestea, cantitatea poate să varieze în funcție de vârstă, sex, greutate, chiar și de activitatea fizică de pe timpul zilei. Atunci când nu consumi suficientă apă, în organism apare procesul de deshidratare. Corpul te va atenționa și îți va trimite câteva semne clare care îți vor indica faptul că e timpul să începi să bei mai multă apă.

Te simți obosită

Dacă te simți obosită pe parcursul unei zile, acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza faptului că ești deshidratată. După o noapte completă de odihnă este posibil ca dimineața să fii deshidratată. Este important să-ți începi dimineața cu un pahar mare de apă.

Un studiu realizat de cercetătorii germani a arătat că un pahar de apă rece imediat după ce e trezești poate să crească activitatea metabolică cu 24% pentru 90 de minute. Creierul este format din peste 75% apă. Acesta are nevoie să fie hidratat în permanență pentru buna sa funcționare, spun specialiștii de la Healthline.

Reclamă

Ai schimbări de dispoziție

Schimbările de dispoziție pot fi normale pentru o persoană care se confruntă cu deshidratarea. Un studiu din 2012 a constata că deshidratarea ușoară poate afecta starea de spirit și poate interfera cu capacitatea de concentrare.

Studiul a concluzionat că starea de spirit proastă, sarcinile mai dificile și puterea de concentrare mai scăzută, toate acestea sunt semne ale deshidratării. Cercetătorii au subliniat cât de importantă este hidratarea optimă mai ales în timpul exercițiilor fizice moderate.

Reclamă

Te confrunți cu probleme digestive

Apa este foarte importantă când vine vorba de buna funcționare a sistemului digestiv. Aceasta ajută la mișcarea intestinelor și poate preveni apariția constipației. O persoană deshidratată tinde să se confrunte cu probleme digestive pe parcursul zilei.

Ai dureri de cap

Durerile de cap pot fi semne ale deshidratării, spun specialiștii pentru YourTango.com. Aceștia recomandă să consumi câteva pahare de apă rece atunci când simți o durere de cap apăsătoare. Aceasta ar putea să prevină simptomele și să te ajute la schimbarea de dispoziție.

Te confrunți cu o respirație urât mirositoare

O gură uscată duce la o respirație urât mirositoare. Ai nevoie de salivă pentru a lupta împotriva bacteriilor care induc mirosul, așa că apa te poate ajuta să rezolvi această problemă.

O persoană care nu produce suficientă salivă se poate confrunta cu probleme din cauza creșterii excesive a bacteriilor din gură, spun cele mai recente studii. Descoperă și câte pahare de apă trebuie să consumi zilnic pentru o hidratare optimă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×