Reclamă

Cum păstrezi strugurii proaspeți. Metode eficiente pentru a-i depozita

Strugurii sunt printre cele mai populare și mai consumate fructe. Se transportă ușor, au un gust plăcut și se pot folosi la o mulțime de preparate și gustări sănătoase. Totuși, dacă nu știi cum să-i depozitezi, riști să pierzi o bună parte din calitățile lor nutriționale. Află cum păstrezi strugurii proaspeți.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 5 iulie 2023, 6:37

Dacă îi selectezi cu atenție și îi depozitezi în condiții adecvate vei reduce risipa de alimente, vei economisi bani și vei scurta timpul petrecut la magazin. Cu puțin spirit de observație și răbdare îți poți menține fructele în stare bună mai mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum păstrezi strugurii proaspeți

Datorită multiplelor beneficii pentru sănătate, strugurii se regăsesc des pe mesele oamenilor. Consumul acestora îți poate proteja pielea împotriva razelor ultraviolete, pot îmbunătăți sănătatea inimii și a ochilor, reduc inflamația și cresc capacitatea de memorare. De aceea, este de preferat să nu-i irosești.

Strugurii ținuți la frigider se pot menține 3 săptămâni, iar cei ținuți în congelator pot fi consumați chiar și peste un an.

Există o mulțime de modalități prin care îi poți depozita în siguranță.

Totul pornește de la momentul în care îi achiziționezi sau îi culegi până când îi aduci acasă pentru a-i pune în frigider sau în congelator. Este indicat să fii atentă la felul cum păstrezi strugurii proaspeți.

Reclamă

Verifică strugurii înainte de a-i cumpăra

Când mergi la cumpărături, ai grijă ca toți strugurii aleși să fie în stare bună. Un singur strugure stricat îi poate contamina și pe ceilalți.

Așa că este indicat să analizezi toate detaliile pentru a fi sigură că le maximizezi valabilitatea, potrivit Better Homes & Gardens.

Reclamă

Fii atentă la boabe

Caută strugurii cu boabe rotunde, pline, ferme și fără mucegai. Aruncă orice struguri moi sau cu textură încrețită. În timp ce mucegaiul este un semn al unui aliment stricat, o peliculă albă subțire pe fiecare strugure nu trebuie să te îngrijoreze. Mulți struguri prezintă o acoperire naturală cu ceară care îi menține într-o stare mai bună. O poți înlătura ușor când îi speli.

Caută-i pe cei cu tulpină

Dacă te întrebi cum păstrezi strugurii proaspeți, ai grijă la unele aspecte încă înainte de a-i cumpăra. Alege-i pe cei ce au o tulpină bine atașată. Strugurii legați de tulpini uscate și casante tind să cadă mai ușor de pe ciorchine, așa că se pot risipi oricând.

Ai grijă la culoare

Selectează strugurii cu o culoare potrivită. Evită strugurii de culoare maro. În acest caz, nu lăsa denumirile să-ți creeze confuzie. Strugurii verzi ar trebui să fie ușor galbeni. Strugurii roșii sunt cei mai buni atunci când devin roșii-violet, fără a avea pete verzi. Iar strugurii negri ajung la maturitate când capătă o culoare violet intens.

Amintește-ți că strugurii proaspeți nu miros

Încearcă să alegi struguri care nu miros deoarece aceștia sunt cei mai proaspeți și au cele mai mari șanse să reziste în timp. Pe măsură ce strugurii se strică, deseori, încep să emane un miros neplăcut și înțepător de oțet sau acid.

Păstrează-i într-un loc rece

Este indicat ca strugurii să nu stea la aceeași temperatură a camerei. Depozitează-i într-un frigider imediat ce-i cumperi sau îi culegi din grădină. Aceștia au nevoie de umiditate și de o circulație constantă a aerului.

Dacă te mai întrebi cum păstrezi strugurii proaspeți, poți să-i pui în frigider, în aceeași cutie sau pungă în care i-ai cumpărat. Evită să-i pui într-un recipient etanș sau într-o pungă de plastic, deoarece aceste ambalaje împiedică circulația aerului, scriu specialiștii Real Simple.

Pune strugurii într-un sertar, într-un recipient bine ventilat sau deasupra unui prosop de hârtie curat. Aceștia pot absorbi mirosurile aromate de la alimentele depozitate în apropiere, așa că încearcă să-i ții departe de ceapă, praz, usturoi sau orice alte resturi care emană un miros puternic.

Imediat ce speli strugurii, usucă-i și păstrează-i în frigider. Când îi lași la temperatura camerei, acest lucru poate accelera alterarea, din cauza excesului de umiditate. Clătește strugurii cu apă rece chiar înainte de a-i mânca, fie că-i gătești sau îi coci. Poate fi util dacă îi pui într-o strecurătoare sau plasă pentru a păstra boabele intacte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×