Fasolea este una dintre principalele legume recomandate de nutriționiști pentru a ajuta la reglarea glicemiei. Este o legumă sănătoasă și extrem de versatilă. Ea poate fi inclusă într-o mulțime de preparate și se poate consuma sub diferite forme.
Leguma care ajută la scoaterea zahărului din organism
Fasolea este o sursă excelentă de fibre și proteine vegetale, având totodată și un indice glicemic scăzut. Această legumă conține o mulțime de nutrienți benefici printre care și fierul, recomandat persoanelor care suferă din cauza anemiei.
Nutriționiștii recomandă consumul de fasole în special persoanelor care suferă de diabet. Motivul este unul simplu și are legătur cu prorpietățile benefice ale acesti legume. Cum fasolea nu conține foarte multe grăsimi, ea nu poate afecta colesterolul.
Totodată, fasolea este o legumă cu puține glucide și consumată cu măsură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De obicei fasolea este recomandată persoanelor care suferă de diabet de tip 2, tocmai pentru a controla cât mai bine glicemia și pentru a reduce riscul apariției unui infarct.
Din nefericire, diabetul afectează mai multe funcții din organism pe măsură ce boala avansează. Mai mult, studiile au arătat faptul că fasolea este o legumă care ajută la „scoaterea zahărului” din organism.
Acest lucru se întâmplă datorită faptului că fasolea este bogată în fibre. Fibrele ajută la absorbția zahărului și reduc secreția de insulină. Află mai multe despre principalele surse de fibre și vezi cum le poți integra în dieta ta zilnică.
Ce beneficii are consumul de fasole asupra organismului
Fasolea este în principal recomandată persoanelor care suferă de diabet. Totuși, fasolea poate fi consumată și pentru alte beneficii, în afară de cele ale reglării glicemiei din organism.