Reclamă

Ce ingredient trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii. Rețeta secretă pentru cei mai buni dovlecei pane

Dovleceii sunt legumele vedetă ale sezonului de vară. Dovleceii pot fi integrați într-o mulțime de rețete, fiind versatili și având un gust cu totul deosebit. Cel mai des gospodinele îi pregătesc sub forma rețetei de dovlecei pane. Descoperă în cele ce urmează ce ingredient trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii pentru a ieși aurii și crocanți.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 22 iunie 2023, 7:13 / Actualizat: 22 iunie 2023, 10:18

Reușita dovleceilor pane se află într-un ingredient secret, cunoscut doar de către cele mai iscusite gospodine. Acest ingredient o să-i facă aurii și o să le ofere un gust cu totul deosebit. Dacă vei încerca această rețetă, cel mai probabil nu vei mai dori să te întorci la cea clasică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce ingredient trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii

Dovleceii pane sunt preparatul verii. Aceștia se pot consuma simpli sau alături de sosul preferat. Cel mai des îi vezi serviți alături de un sos de usturoi cu smântână. Dovleceii pane trebuie pregătiți cu atenție pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Aceste legume necesită tratarea cu grijă pentru a nu se arde. Dovleceii pane reprezintă un preparat clasic, dar unul extrem de delicios. De această dată îți propunem să transformi rețeta clasică cu ajutorul unui ingredient secret.

Pentru a obține cei mai buni dovlecei pane, secretul e să adaugi parmeza în ou. Pentru reușita rețetei tale trebuie să treci dovleceii prin ou cu parmezan, iar mai apoi prin pesmet. Deși pentru mulți pare o combinație atipică, de fapt este una cât se poate de delicioasă.

Pesmetul va face dovleceii să fie crocanți și aurii, în timp ce parmezanul răzuit se va topi și le va feri acestora o textură interioară moale și sărată.

Reclamă

Crocanți la exterior și moi la interior, dovleceii pane cu parmezan sunt ideali pentru mesele în familie de vara aceasta. Nu rata ocazia de a-i savura alături de sosul preferat.

Cum prepari dovleceii pane

Dovleceii pane reprezintă una dintre cele mai simple și mai rapide rețete de vară. Partea bună este că dovleceii pot fi găsiți în supermarket în orice perioadă a anului, deci îi poți prepara atunci când ți se va face dor de ei în sezonul rece.

Reclamă

Dovleceii continuă să fie unele dintre cele mai accesibile legume de pe piață. Pentru această rețetă delicioasă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2-3 dovlecei foarte cruzi
  • 2 lingurițe de sare, pentru deshidratarea dovleceilor
  • 200 gr făină
  • 200 ml de apă minerală
  • sare și piper după gust
  • o jumătate de linguriță de ierburi aromate
  • 200 ml de ulei pentru prăjit
  • 2 căței de usturoi
  • 150 gr de pesmet
  • 100 gr de parmezan

Începe prin deshidratarea dovleceilor. Spală-i bine de impurități, apoi feliază-i în rondele subțiri de câte 2-3 mm. Pune rondelele de dovlecei pe o suprafață plată presărată cu sate. Lasă-i să se deshidrateze timp de 10-15 minute pentru a elimina lichidul din ei.

La final, tapotează rondelele de dovlecei cu un prosop de hârtie. Feliile de dovlecei vor fi complet deshidratate și nu va mai exista riscul ca uleiul încins să sară atunci când îi vei pune la prăjit. Mai departe trebuie să pregătești compoziția de făină cu puțină apă minerală.

Pune într-un bol făina, un praf de sare, piper și ierburile aromate. Toarnă apoi treptat puțină apă minerală și amestecă până ai obținut o textură consistentă. Într-un alt bol pregătește oul bătut cu parmezanul dat prin răzătoarea cea mai fină.

Trece dovleceii prin compoziția cu făină, apoi prin cea de ocu cu parmezan, iar la final prin pesmet. Dovleceii tăi sunt acum gata de pus la prăjit. După ce ai prăjit dovleceii, cel mai bine este să-i lași la răcit pe un prosop de hârtie, acesta va absorbi excesul de ulei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×